TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ 3 kreatív kokárda kecskeméti művészektől - mi így ünnepeljük március 15-ét!
14
2018 márc.

3 kreatív kokárda kecskeméti művészektől - mi így ünnepeljük március 15-ét!

 

Szeretjük a formabontó, vagány, modern dolgokat, még akkor is, ha épp egy komoly nemzeti ünnepről van szó. Ha pedig Kecskeméthez szorosan kapcsolódik, akkor még nagyobb az örömünk.  Kokárda újragondolva, a márciusi ifjak éltetése a tányérunkon is - mi így emlékezünk a kecskeméti művészekkel karöltve.

A napokban törtük a fejünket a Trendalelke szerkesztőségében, hogy március 15. alkalmából mégis milyen értékes és érdekes tartalommal szolgálhatnánk a kecskemétieknek, ami nem az unalomig megszokott formulákat hozza, és jól illeszkedik a 21. századi világunkhoz. Nem könnyű megfogni a témát, mert nehezen „fogyasztható” ünnepről van szó: karácsonykor a szeretet ünnepe és a Jézuska, húsvétkor a nyuszi, csibe kombó sima ügy, de a forradalom és szabadságharc már nem az. Aztán az jutott eszünkbe, hogy van jó néhány, kreatív energiáktól duzzadó kecskeméti alkotó az ismeretségi körünkben, akiknek a segítségével új köntösbe csomagolhatnánk az ünnepet.

 

 

Szekeres Ildó - Magnolia by Ildó 

 

Tavaly nagyon nagy sikerrel debütált ez az egyedi grafikámmal készült, ünnepi kitűző. Idén már január végén keresték a vásárlóim, hogy lesz-e belőle újra, így készítettem egy új változatot, közkívánatra fiús grafikával is, ami most még népszerűbb volt, mint a lányos. Több olyan vásárlóm is akadt, akinek 2 címre kellett küldenem, mert nemcsak magának, de rokonoknak, barátoknak, testvérnek is rendelt ajándékba.

 

 

Csomósné Verebéli Apollónia - ApolKanalak

A kitűző teljesen egyértelmű, lehet, hogy kicsit elcsépelt, de hasznos, és én szeretek használható dolgokat készíteni, így nem hazudtolhattam meg magam. Kellett egy lányos és egy fiús: a lányom, Laura szívecske mániás, így adott volt a szív. Az pedig, hogy huszárcsákó legyen Nimródnak, kb. 10 másodperces gondolkozás eredménye. Kerestem valami felnőttesebb mintát is: a kokárda formáját szerettem volna utánozni a virággal, a két levél pedig a kokárda lelógó szárait jelképezi. Hátulra kaptak egy-egy kitűző alapot és már a kis fehér ingen és blúzon díszelegnek.

 

 

Tejszínes zellerkrém leves zöld pesztóval paradicsom concassé-val

Karácsonykor töltött káposzta, húsvétkor sonka és tojás, na de mi kerül az asztalra március 15-én? Felkértük a street food helyi bajnokait, Tas Zolit és Orosz Marinát, a Leves'm ételművészeit, hogy alkossanak nekünk egy igazi ünnepi ételt. Első blikkre nem tűnt egyszerűnek a feladat, de a kihívást egyszerűen nagyszerűen teljesítették. Ráadásul 2 verzióban is elkészült a "leves kokárda", így ideológiai vitának helye nincs, akkár kívül, akár belül vörös, az íze mindenhogy finom. :)

 

Hozzávalók 4 főre:

 • 5 dkg vöröshagyma
 • 10 dkg zellergumó
 • 1 -ek olaj
 • Só, bors, 
 • 1 -ek kukoricakeményítő
 • 1 liter víz
 • 1 dl tejszín
 • Hámozott, darabolt paradicsom
 • Zöld pesztó

 

Elkészítés:

 1. Megpirítjuk a vöröshagymát és a zellert, felhúzzuk a liter vízzel és puhára főzzük.
 2. Belerakjuk a fűszereket, a keményítőt egy pici vízben feloldjuk és hozzáöntjük. Turmixoljuk és a végén tejszínnel dúsítjuk.
 3. Tetejére, forrázott hámozott apróra vágott paradicsomot és zöld pesztót szórunk. Ki-ki ízlésének és meggyőződéséhez híven belülről kifelé, vagy kívülről befelé díszítheti.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 március 2018 09:46
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449