Nyomtatás
27
2018 márc.

Legyen egyedi húsvéti/tavaszi dekorációd! Mutatjuk, hogyan!

 

Az Artesia Bútorfestő Klubban az ünnep közeledtével egyedi feliratos deszkatáblát készítettünk, mely húsvéti és tavaszi dekorációként egyaránt megállja a helyét, akár ajtóra, akár falra függesztjük. Három kedves hölgy jött el hozzám az Artesia Műhelybe, hogy leteszteljük az alkotást, amit ti is könnyedén megvalósíthattok otthon, a saját ízlésetekre szabva. Íme, hogyan:

 

 

Nézzük, mi szükségeltetik egy ilyen fatáblához:

  • 3 db 40 cm-es lambéria (ezt ha az OBI-ban vásárolod, a lapszabászat ingyenesen méretre is vágja neked)
  • 2 db 30 cm keskeny léc a hátsó összefogatáshoz,
  • 6 db szög
  • dió színű lazúr az alapozáshoz
  • festék (mi krétafestéket használtunk, pl. Annie Sloan, Lignocolor, Pentart Soft Paint),
  • ecset
  • stencil
  • A stencilezéshez festőhenger/stencilszivacs
  • wax

 

Ha mindent beszereztünk, jöhet az alkotás:

Deszkatáblánk elkészítéséhez először is a három lambériadarabot illesszünk össze, majd a hátulját fogassuk össze a keskeny lécekkel és szögekkel. Ezt követően jöhet a lazúrozás, amit elegendő egy rétegben felvinnünk.

 

 

A „Happy Easter” feliratú táblát egy, az interneten talált kép inspirálta. Mivel ilyen vagy hasonló nyuszi-sziluettet könnyen találhatunk a Pinteresten, nincs is más dolgunk, mint kinyomtatni, körbevágni. Egy pici darab kétoldalú ragasztóval rögzítsd a Neked tetsző helyre, majd festőhengerrel fesd le óvatosan a kivágott forma körül a táblát a kívánt színre! A nyuszi(ka)t aztán masnival, vattapamaccsal díszítheted.

 

 

A „Szia Tavasz” táblácskához stencileket használtunk. A lazúros alapra, száradás után egy világos színt vittünk, amit a sarkoknál, éleknél csiszolószivaccsal kicsit visszakoptattunk. A nyuszi stencil 2 darabból áll, azért, hogy különböző színekkel is tudjunk dolgozni. Először a teljes nyuszit festettük fel hengerrel, amire száradás után stencilszivaccsal vittük fel a korábbi alapszínt (ami persze lehet más is). A nyuszi lábacskáinál, farkincájánál és nozijánál kis barnát csempésztünk a szivaccsal a mintába. A mintás tojásoknál hasonlóan jártunk el.

 

 

A „Hello Spring!” táblát kékre festettük a lazúros alapra, amit nedves ruhával a sarkoknál itt-ott visszatöröltünk még a teljes száradás előtt. A kis virágokat egy képből vágtuk, azaz tépdestük ki. Ehhez könnyítés lehet, ha picit vizes ecsettel „körberajzolod” a virágmintát, így könnyebb lesz pontosan tépned. Ezt dekupázs ragasztóval rögzítettük, a ragasztó száradása után pedig az alapunk kék színével kicsit összemostuk a széleket. A kis madárkák felfestéséhez szintén stencilt, az aprólékos színezéshez pedig egész pici stencilszivacsot használtunk.

 

A betűk szabadkézi festése bár elsőre sokaknak elképzelhetetlen lehet. Azonban van egy nagyon jó kis technika, amellyel könnyedén tudsz bármilyen szöveget Te magad is felfesteni. Ha van kedved ezt megtanulni, elsajátítani, sok szeretettel várlak az Artesia Műhely workshopjain, klubnapjain, ahol emellett még sok mást is mutatok Neked, amivel díszítheted lakásod, környezeted, átalakíthatod egy megunt bútorod.

A betűk festése után még – ha szeretnéd – koptathatsz csiszoló szivaccsal a tábládon. Mivel mi krétafestékeket használtunk a festéshez, ezért a befejező művelet a felület zárása, amit waxszal végeztünk.

 

 

Játék!

 

Szeretnél 5000 Ft-os ajándékutalványt nyerni?

Nyerd meg az Artesia Műhely 5.000 Ft értékű felajánlását!

Nincs más dolgod, mint

1. lájkolni ezt a Facebook bejegyzést,

2. és megírni hozzászólásban, melyik technikát próbálnád ki legszívesebben a saját dekorációd elkészítéséhez:

A: Betűfestés
B: Stencilezés (nyuszi, kismadár, tojás, virág dísz)
C: Antikolás (régies, koptatott hatás keltése)


A sorsolásról:

1. Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban.

2. Hozzászólásként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.

3. Az érvényes hozzászólással rendelkezõk között kisorsolunk 1 darab 5.000 Ft értékű ajándékutalványt az Artesia Műhely jóvoltából, amely beváltható az Artesia bármely workshopjára előzetes időpontegyeztetést követően.

4. A játék idõtartama: 2018. 03.27-31.

5. Sorsolás: 2018. 04. 01-jén egy hivatalos sorsolás alkalmazással.

6. A nyerteseket privát üzenetben értesítjük elõször, majd egy külön posztban is kihirdetjük.

 

„Teremts időt az alkotásra, hogy a lelked boldog legyen!”

 


 

Csertő-Marton Edit

Artesia Műhely

Kecskemét, Hosszú u. 28.

Facebook oldal

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 27 március 2018 20:01
Értékelés:
(4 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned