TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Miért szitkozódik a lakberendező? És egyáltalán mit csinál?
03
2018 máj.

Miért szitkozódik a lakberendező? És egyáltalán mit csinál?

 

A lakberendező szitkozódik, ha rosszul mér fel valamit, ha őt mérik fel rosszul; ha eltér a kivitelező a tervtől, ha a terv tér el a kivitelező képességétől; ha nem készült el a bútor, ha rosszul készült el a bútor; ha zöld a kék, vagy kék a zöld, egyszóval bármiért. És Neked vajon miért jó ez? Mert helyetted, de érted teszi! A tréfát félretéve, leplezzük le végre, hogy mivel is foglalkozik egy lakberendező!

 

 

1. Felméri a teret és az igényeidet

Sokszor előfordul, hogy tudod, milyen otthont szeretnél. Vannak kedvenc színeid, mintáid és hát ott a nagyi karosszéke is! Szíved szerint kikapnád azt a falat – és atya ég! meg is teszed -, a függöny is csodálatosan mutatott az üzletben, a kanapé is kényelmesnek nézett ki a webáruházban, majd hazaérsz, felkapcsolod az ultramodern lámpádat és érzed, hogy elszúrtad. Nem ezt akartad. Nem kényelmes. Nem is szép. Voltaképpen az otthonod maga a káosz! Lakberendező bevonásával a tér köréd szerveződik (falak jönnek-mennek), a funkciók érted kerülnek kialakításra (jé, hetek óta semmidet sem vered otthon kékre-zöldre), nincs rendetlenség (bizony, sehol egy titkos kupikupac) és amikor elhelyezkedsz a testednek is kényelmes kanapédon, a szemednek is kellemes fények között, ahol körülvesz a nyugalom és a meghittség eszenciája, azt érzed: OTTHON vagy.

 

 

2. Teret ad az életmódodnak

Minél többet kérdez rólad a lakberendeződ, annál biztosabb lehetsz benne, hogy jó kezekben vagy. Feltérképezi az életmódodat, mikor ébredsz, hol és hogyan szeretsz étkezni, miket csinálsz, ha otthon vagy, kikkel csinálod, milyen hatásokra vágysz a lakásodban, miben érzed jól magad, milyen dolgaid vannak, és még sorolhatnám. Egy valamire való enteriőrtervező (mert így is hívják a háta mögött) az utolsó pár cipődnek, a kávégépednek, a tisztálkodási szokásaidnak megfelelő kellékeknek, a főzési tudományoddal kapcsolatos eszközöknek, a virágjaidnak, a kisállataidnak, persze a gyerkőceid játékainak is és még a férjed barkács cuccainak is meg fogja találni a megfelelő helyet, teret és a kívánatos tárolók kombinációját. Ki fogja alakítani a térkapcsolatot az otthonodban úgy, hogy az minden tevékenységhez megfelelően idomuljon. Szükség esetén kikéri ehhez nála szakavatottabb, ezért aztán kihagyhatatlan emberek szakvéleményét, legyen szó statikai, építészeti, műszaki vagy egyéb technikai dolgokról.

 

 

3. Kiszínezi az életedet

Persze lehet, hogy pont nem és egyszerűen csak fekete-fehérben fog tündökölni az otthonod, mert a sok-sok kérdésre adott válaszod alapján ez lesz a legjobb Neked. Az is lehet, hogy minták segítségével fejezi ki a személyiségedet, vagy különleges anyaghasználattal éri el azt, hogy aki belép a Te kis birodalmadba, az első másodpercben érezze, hogy hamisíthatatlanul NÁLAD van. Figyelni fog arra, hogy az összhatás kellemes legyen, tükrözzön Téged, jó érzés legyen az otthonodban lenni és mégha sokszor konkrét magyarázatot nem is találunk rá, egyszerűen csak ott legyen az a bizonyos hmmm, ez igen! – érzés.

 

 

4. Több nyelven beszél helyetted

Bizony, egy magára valamit is adó interior designer (újabb alias), beszél: burkolóul, festőül, gépészül, asztalosul, villanyszerelőül és hát igen, előfordul, hogy „csúnyául” is. De ezt mind-mind a Te érdekedben teszi, így hagyd, hogy levegye a válladról a fordítással, megértéssel és a szövegkörnyezettel kapcsolatos terheket. Viszont egy dolog van, ami elengedhetetlen: ez pedig az, hogy Te és ő egy nyelvet beszéljetek. Enélkül nem lesz sikeres az együttműködésetek!

 

 

5. Valóra váltja álmaidat

Sajnos sem álomutazást, sem álommelót nem tud Neked biztosítani, de azért mindent elkövet majd, hogy a közösen megálmodott otthonod megvalósuljon! Nem fog Nélküled dönteni semmiben, de olyan helyzetbe hoz majd, hogy Te azt könnyedén megtedd! Az elkészült tervdokumentációban végig fogja majd a kezedet, hogy:

  • rendben legyenek a láthatósági viszonyaid = elektromos terv
  • a folyó ügyeid = gépészeti-, burkolatkiosztási tervek
  • tudni fogod, hol hajthatod majd álomra a fejed = berendezési tervek
  • egyáltalán milyen alapokon nyugszik a helyzeted = méretezett alaprajz
  • mi a következő lépés = építési-bontási terv
  • milyen eszközök állnak a rendelkezésedre = bútortervek
  • és a lelked is nyugalomra talál majd = falnézetek, perspektivikus ábrák, látványtervek.

 

Hosszas folyamat ez, de a végeredménye nem más, mint amire mindig is vágytál: a Te imádnivaló kuckód, az OTTHONOD valóra váltása. És ha mindeközben időnként még szitkozódik is? A Te fejed már biztosan nem fog fájni emiatt, hiszen helyetted és érted teszi! 

 


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager, Kecskemét

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 máj. 2018 08:14
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449