TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Nyereményjáték: Tiéd lehet az 50 elszánt magyar nő című sikerkönyv!
31
2018 okt.

Nyereményjáték: Tiéd lehet az 50 elszánt magyar nő című sikerkönyv!

 

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség. Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből - a jövőnek Fodor Marcsi és Neset Adrienn tollából.

 

A dizájnos illusztrációk, a jól megválasztott tipográfia és a nem szokványos elrendezés gyors olvasást és megannyi inspirációt ígér: erőt meríthetünk bátor elődeinktől, akik fellázadtak előre elrendelt sorsuk és a társadalmi elvárások ellen. Mintha gyerekeknek íródott volna, de közben élvezetes olvasmány azoknak a felnőtteknek, akik meg akarják találni a saját, magyar hősnőiket is.

 

 

“Sokkoló volt felfedezni, mennyi szuper, ám teljesen ismeretlen magyar női történet létezik” – hangsúlyozta a Könyves Blognak adott interjújában Fodor Marcsi, aki Neset Adriennel közösen jegyzi az 50 elszánt magyar nő című kötetet.

"Ezek a nők egytől-egyik komoly akadályokkal találkoztak életük során - azon szimpla okból, hogy nőnek születtek. Kinevették, kigúnyolták őket, és mindig kétszer-háromszor annyi munkát kellett végezniük, mint férfi kollégáiknak, hogy komolyan vegyék őket. És nem gondoljuk, hogy ez csak a régmúlt korokban fordult elő. A hetvenes években, amikor Mészáros Márta az első filmjét meg akarta rendezni, mindenki azt mondta neki, hogy a nők "nem képesek" játékfilmet rendezni, és csak azért sikerült kiharcolnia a rendezés jogát, mert akkor már Jancsó Miklós felesége volt, és abban reménykedtek, hogy ha kudarcot vall, akkor majd a férje megmenti."

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

Nyereményjáték: Találd meg a saját hősnődet!

 

A Libri Malom Könyvesbolt jóvoltából megnyerheted az 50 elszánt magyar nő című könyvet, amelyből 3 daraboot sorsolunk ki.

 

Ha szívesen megismernél 50 magyar hősnőt, akkor

 1. lájkold a cikkünkhöz tartozó Facebook vagy Instagram bejegyzést, 
 2. írd meg hozzászólásban, kire vagy a legkíváncsibb a könyvben szereplő nők közül.

 

A könyvben szereplő nők:

Sarolt, Piroska császárné, Szent Erzsébet, Mária királynő, Szilágyi Erzsébet, Aragóniai Beatrix, Ráskai Lea, Kanizsai Dorottya, Zrínyi Ilona, Czinka Panna, Molnár Borbála, Brunszvik Teréz, Déryné Széppataki Róza, Jósika Júlia, Kossuth Zsuzsanna, Veres Pálné, Lebstück Mária, Torma Zsófia, Sass Flóra, Hugonnai Vilma, Jászai Mari, Orczy Emma, Vészi Margit, Schwimmer Rózsa, Kronberger Lili, Steinschneider Lili, Pécsi Eszter, Dienes Valéria, Telkes Mária, Kovács Margit, Banga Ilona, Lomb Kató, Kertész Erzsébet, Amrita Sher-Gil, Fischer Annie, Szenes Hanna, Ungár Margit, Dévény Anna, Reigl Judit, Székely Éva, Mészáros Márta, Illés Erzsébet, Váradi Katalin, Ürge-Vorsatz Diána, Dr. Orsós Zsuzsanna, Lubics Szilvia, Polgár Judit, Pásztory Dóri, Makai Erika, Wynnes Hughes Veronika.

 

A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban az adott közösségi médiumban (Facebook és Instagram)
 • Ha mindkét felületen játszol, duplára növeled a nyerési esélyeidet.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.
 • Az érvényes facebook kedveléssel, hozzászólással rendelkezõk között kisorsolunk két darab könyvet, az instragram kedveléssel, hozzászólással rendelkezők között egy darab könyvet.
 • A játék idõtartama: 2018. november 2-4.
 • Sorsolás: 2018. november 5., egy hivatalos sorsolás alkalmazással.
 • A nyerteseket privát üzenetben értesítjük először, majd egy külön posztban is kihirdetjük.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 31 október 2018 16:32
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449