TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Idén add Kecskemétet karácsonyra!

07
2018 dec.

 

Nem szeretnél céltalanul bolyongani a város üzleteiben, hogy végre vegyél valamit karácsonyra a szeretteidnek? Egyszerűen kikerülheted a klisés, felesleges, kényszerből vásárolt meglepetéseket. Add idén ajándékba Kecskemétet! Hozunk Neked néhány klassz ötletet:

 

 

 

Bohém Fesztivál bérlet

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. március 29-30.

 

Bérlet a XXVIII. Bohém Fesztivál színháztermi programjaira (2019. márc. 29. péntek 19.00 / márc. 30. szombat 10.30, 15.00 és 19.00.

A fesztivál programja:

 • 2019. március 29. péntek 19.00-21.00: Péntek esti gálakoncert (Bohém Ragtime Jazz Band) 
 • 2019. március 30. szombat 10.30-13.30: III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntő – belépés ingyenes
 • 2019. március 30. szombat 15.00-16.45: Kamarajazz
 • 2019. március 30. szombat 19.00-22.30: Szombat esti gálakoncert (Vintage Dolls)
 • 2019. március 31. vasárnap 11.00-14.00: Zárókoncert az Aranyhomok Hotelben (nem része a bérletnek)

Ár: 9.000 Ft

Jegyvásárlás

 

 

Hírös Gasztroszínház Karácsonyi Gála

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Kecskemét, Budai utca 15.

Időpont: 2018. december 27. 18:00, Kapunyitás: 17:30

 

Immár 5. évadját indította el 2018 őszén a Hírös Gasztroszínház. Az elmúlt években folyamatos fejlődés és országos terjeszkedés jellemezte a magánszínház tevékenységét, sok szép emlékkel és óriási tapsokkal. A társulat tagjai a gálával szeretnék az előadások mögött álló sok munkát közösen megünnepelni, továbbá meghálálni a közönségnek, hogy rendszeres látogatói az előadásaiknak.

A Gála ígérete:

 1. Welcome drink a belépésnél.
 2. 3 tételes Koch borkóstolóval egybekötött kétfelvonásos gasztroszínházi előadás, 7 színésszel.
 3. Az asztalokon speciális falatkák, sok meglepetéssel, millió ízzel.

 

Az előadásról:

Fodor Dávid színész, az improvizáció egyik mestere, egy igazán különleges, Amerikából hozott színházi formával lep meg minket. 7 színész, 5 történetet hoz létre a nézők segítségével, majd a jelenetek megtekintése után a nézőkön fog állni, hogy mely történeteket és ezáltal melyik színészeket engedik tovább játszani az előadás során. Akit kiszavaznak, annak a történetét nem folytatjuk, a színészt - aki főszereplője volt a sztorinak-, pedig a többi történet mellékszereplőjeként láthatjuk a későbbiekben. A második felvonás végére kiderül, hogy a nézők kit választanak a legizgalmasabbnak, és hogy kinek a története zárja az estét.

Az est színészei:

 • BATA ÉVA
 • TOLNAI HELLA
 • BONCSÉR SÁRA LUCA
 • KOVÁCS VANESSZA
 • BÁRNAI PÉTER
 • KONFÁR ERIK
 • FODOR DÁVID

A borkóstoló valamint a színházjegy ára együttesen: 2.990 Ft

Exkluzív ajándékutalvány speciálisan a Gálára: 3.500 Ft

A jegyeket ás ajándékutalványokat személyesen a Koch Borház Kecskemét, Bethlen Krt. 12/c. szám alatt lehet megvásárolni. Nyitvatartás: kedd-szombat 10:00-18:00-ig. Jegyek foglalhatók a következő elérhetőségeken: +36 30 567 4116,+36 30 502 4810, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A foglalásokat 3 napig tartják.

 

 

Fogadjátok örökbe a kedvenc vadaskerti lakótokat!

Az örökbefogadás alsó összege 5.000 Ft. Ennél nagyobb összeg befizetése is lehetséges, melyet a Vadaskert pénztárában vagy postai csekken lehet megtenni. Egy állatfajt többen is örökbefogadhatnak. 10.000 Ft összegű befizetéstől réztáblát helyeznek ki az örökbefogadó nevével és az örökbefogadás időtartamával az állat kifutója mellett. Az örökbefogadás egy évre szól, melyről oklevelet is adnak. Az örökbefogadás egyben támogatás az állatkertnek, így a karácsonyi jócselekedetet is kipipálhatjátok vele.

Kapcsolat: Kecskemét, Műkert 1., honlap, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/320-121

 

 

 

Malek Andi és az Eszement Meseband

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2019. január 21. csütörtök 10.30 óra

 

A koncert elején Aranka, a takarítónő bejelentést tesz, hogy a meghívott művésznő lemondta a fellépést, ezért őt kérték meg, hogy a gyerekeket versekkel, mesékkel és dalokkal szórakoztassa. "Hiszen énekelni nem nehéz, énekelni azt mindenki tud! Aranka piros bevásárló kocsijából a takarítás kellékein kívül előkerülnek a Lackfi János, Varró Dániel, Szabó T. Anna és Bartos Erika megzenésített versei különböző világzenei stílusokban.

Belépődíj: 1500 Ft

 

Fotó: Petróczi Réka 

 

"Újévi fogadalom" edzésbérlet a TRX House-ban

 

Tartalma:

 • ingyenes állapotfelmérés,
 • 24 alkalom csoportos óra bérlet,
 • diétás receptek,
 • fogyókúrás terv, 
 • 3 hónap végén ismét egy állapotfelmérés

 

Kedvezményes ár: 29 000 Ft

Felhasználható: 3 hónapig  

Kapható a TRX House-ban: Kecskemét, Illyés Gyula u. 4., honlap, Facebook oldal

 

Mi már teszteltük a TRX House zsírgyilkos, tónusos izmokat formáló edzését, a másnapi izomláz ellenére is imádtuk! Olvasd el élménybeszámolónkat!

 

 

Kepes András - Istenek és emberek című előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2019. január. 25 péntek 18:00

 

Az ember – „e félig isten, félig állat” a tudomány és a technika segítségével képes teremteni és pusztítani, hiedelmekkel, erkölccsel, törvényekkel szabályozza az együttélést. De mi lett a hiedelmekkel, az erkölccsel, a törvényekkel? És mi történt az emberi kapcsolatokkal?

Erről beszél Kepes András új regénye kapcsán, ami ma játszódik Svájcban, a hegyek között, egy luxusvillában. A három magyar házaspárt – két „politikaközeli” üzletembert, akik istennek képzelik magukat, egy tanárt és a feleségeiket - látszólag a fenyegető természet ejti csapdába, valójában az érdek és az érzelem, a hatalom, a kapzsiság, az emberség és a párkapcsolat kelepcéjében vergődnek. Akárcsak az emberiség, amelyik nehezen találja a helyét az erkölcsi és szellemi értékeiben elbizonytalanodott világban.

 

 

Karácsonyi színházbérlet


Idén a város 650. évfordulója alkalmából bemutatott, óriási sikerrel futó Beszélő köntös, a fergeteges szilveszteri komédia, a Balfácánt vacsorára, valamint a héten debütáló Traviata táncszínházi előadás került az ünnepi bérletbe.

 

Az előadások:

Szente Vajk - Galambos Attila - Juhász Levente: A beszélő köntös

Bolondok azok a városok, melyek arról panaszkodnak: „Sokat szenvedtünk; nálunk száz vagy kétszáz évig lakott a török.” Azok a helyek szenvedtek igazán, ahol se török nem lakott, se labanc, se kuruc, s a magok emberségéből éldegéltek, mint például Kecskemét, mert ahol a hadviselő felekből ott tartózkodék az egyik, ott csak egyik dominált, sarcolt, s a többiek oda se mertek szagolni, de ahol az egyik sem lakott, oda mind a három eljárt epret szedni.

Egy nap a budai pasának szottyant kedve egy kis élésre vagy pénzre: „Nosza fiam, Dervis bég, írj a kecskeméti bírónak!” S ment nyomban a levél, melynek ékes stílusából nem hiányzott a „Fejetekkel jádzotok”…

Kecskemét idén 650, Mikszáth Kálmán regénye pedig 129 éves. Városunk jubileumát Szente Vajk regényadaptációjával ünnepeljük, melynek feldolgozása új nézőpontba helyezi a 16. századi Kecskemétet. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását és úrrá lesz a káosz. A rendező - zeneszerző új stílust teremt regény-musicalével.

 

 

Giuseppe Verdi: Traviata

A Kecskemét City Balett 2013-ban jött létre Barta Dóra Harangozó – díjas, Érdemes Művész vezetésével. Azóta 11 önálló táncszínházi előadást hoztak létre, 19 egyéb műfajú produkcióban szerepeltek. A kecskeméti Katona József Színház balett tagozata egy igazi klasszikussal tér vissza a nagyszínpadra.

Giuseppe Verdi Traviata című operája az egyetemes zeneirodalom – méltán – egyik legtöbbet játszott műve. Sikerének záloga a nagyszerű zeneszerzőn kívül az opera alapjául szolgáló regény, Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című alkotása is. A mű témája az oly sokszor elmondott, mégis körülírhatatlan és megunhatatlan szerelem. Ki ne ismerne magára a hősnő alakjában, akinek életét átszövi a kettősség: a sokak által ismert kacér háziasszony, a vidám társasági dáma, akinek az álarca mögött egy valódi érzelmekre vágyakozó, valójában magányos hölgy rejtőzik. Ám lehetünk-e önmagunk a múltunk, a minket körülvevő világ, a körülöttünk lévő emberek és saját béklyóink árnyékában? Megtalálhatjuk-e a jelen boldogságát, vagy észrevétlenül elhaladunk mellette, miközben lélekben a saját múltunk féltve őrzött pillanatait éljük.

A darab kapcsán tanúi lehetünk annak a csodálatos művészi metamorfózisnak, hogyan válik a való életből regény, a regényből színdarab, a színdarabból opera, az operából pedig kiváló balettelőadás. Az irodalmi alapötlet, Verdi felemelő operazenéje, és Barta Dóra lélekrezdülésekre reflektáló koreográfiája, valamint az időközben öt évessé érett KCB kiemelkedő táncművészei által megvalósított interpretáció katartikus élményt ígér.

A műben a fő operamotívum mellett felhangzanak Kalotás Csaba kortárs zeneszerző zenei impressziói. A tánc és a zene kivételes találkozását Katonka Zoltán művészi fényfantáziái, valamint Mátravölgyi Ákos inspiratív jelmez- és díszlettervei emelik tökéletes művészi egésszé.

 

Francis Veber: Balfácánt vacsorára!

Pierre Brochant és unatkozó barátai szerdánként különös vacsorákat szerveznek: balfácán-vacsorákat. Mindenki hoz magával egy balfácánt, és aki győz, jutalmat kap. Pierre élete bonyolult. Pierre-nek hexensussza, problémás felesége, ezoterikus szeretője, félelmetes adóellenőre és szórakozott barátja van. Pierre milliomos. Tudják, bonyodalom bonyodalom hátán! De a legnagyobb balfácán címért sokan szállnak ringbe.

Francis Veber, rendező, producer, forgatókönyvíró, drámaszerző nevéhez megannyi ismert és közkedvelt mű fűződik (Magas, szőke férfi, felemás cipőben, Pofa be!, Balekok, Őrült nők ketrece). Szemenyei János és Fazakas Géza főszereplésével, Cseke Péter rendezésében láthatjuk a világhírű komédiát.


A három előadást tartalmazó bérlet mellé most kedvezményesen megvásárolható A kecskeméti főtér történelmi épületei címet viselő sorozat színházi kiadványa.

A karácsonyi bérlet ára 7500.-Ft, míg a bérlet és könyv együttesen 11 000.-Ft-ért vásárolható meg a színház jegypénztárában.

Ha bizonytalan vagy, melyik előadás tetszene a szeretteidnek, választhatod a színházi ajándékutalványt is a fa alá.

 

 

Fogadj örökbe egy cicát vagy kutyát!

 

A Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán, a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány honlapján és a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány felületén  böngészhetsz a kecskeméti, gazdira váró állatok között.

Döntésed jól gondold át, egy élőlény gondozása nagy felelősséggel és évekre szóló elköteleződéssel jár! Csak akkor fogadj örökbe, ha ezt tényleg vállalni tudod!

 

 

Ajándékozz ismeretlenül!

 

Adománygyűjtő Akció a Malom Központban

 

2018. november 23-tól december 17-ig, hétfőtől szombatig 10.00-20.00, vasárnap 10.00-18.00 között

Gyűjtőpont a Malom Központ II. emeletén, a Regio Játék tőszomszédságában

 

A kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete és a Malom Központ töretlen lelkesedéssel gyűjti együtt az adományt immár 6. éve a karácsonyi időszakban. Ugye te is beszállsz?

Részletek

 

Jótékonysági könyv- és játékgyűjtés

 

Helyszín: esélyteremtő iroda, Reile Géza utca 22.

Időtartam: 2018. december 15-éig, hétfőn és pénteken délelőtt 10 és 12 óra között vagy szerdán délután 13 és 17 óra között

A már nem használt, de még jó állapotú mesekönyvek és játékok jó helyre kerülnek azoknál a családoknál, akik áruk miatt ezeket nem engedhetik meg maguknak.

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 07 december 2018 14:09
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449