TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Valentin-napi páros interjú #1: Boronkay Péter és Ponicsán Katalin
14
2019 febr.

Valentin-napi páros interjú #1: Boronkay Péter és Ponicsán Katalin

 

A szerelem ünnepe alkalmából híres kecskemétieket faggattunk a párkapcsolat szépségeiről és nehézségeiről, saját megismerkedésük történetéről és emlékezetes pillanatokról. Női megérzésünk azt súgta, Boronkay Péter paratriatlonistát és menyasszonyát, Ponicsán Katalint mindenképp be kell cserkésznünk: jól éreztük, nagy bejelentenivalóval leptek meg minket!

 Mottó: "Egy őszinte, hittel megélt kapcsolat a miénk. Ez mindent elmond rólunk."Az ominózus családi eseményen, amikor bemutatták egymásnak Petit és Katát, jó néhány évvel ezelőtt, bizonyára még ők maguk sem sejtették, hogy egy nap páros interjút adnak majd Valentin-nap kapcsán, miközben lázasan szervezik az esküvőjüket. Akkor ugyanis még mindketten párkapcsolatban éltek, sőt, később házasságban. Az élet mégis úgy hozta, hogy egymás oldalán teljesedjenek ki a szerelemben. A szorosabb kapocs 2016-ban, nem sokkal Peti riói paralimpiai megmérettetése után, egy “mi újság veled?”-ből bontakozott ki.

“Kata sajnálkozott, hogy nem kapott jegyet Andrea Bocelli Bazilikában tartott koncertjére, nekem pedig pont volt kettő. Éreztem, ez lesz az aduász. Bementünk mint két jóbarát, majd kézen fogva jöttünk ki” - meséli Peti a filmbe illő jelenetet.

 A Valentin-napot - lévén nem magyar hagyomány - nem tartják, de arra mindketten ügyelnek, hogy romantikát csempésszenek időről időre a mindennapokba, legyen szó egy szál rózsáról vagy egy vacsoráról kettesben - itt megjegyeznénk, Petiben állítólag egy profi séf veszett el! A lényeg, hogy amikor együtt vannak, az minőségi idő legyen akár kettesben, akár családjuk, barátaik körében töltik. Amikor Peti épp edzőtáborban vagy triatlonversenyen bizonyít, akkor ugyancsak kihasználják a lehetőséget, hogy közösen kalandozzanak a nagyvilágban, persze csak az után, hogy Peti kifutotta, -úszta és -kerekezte, Kata pedig kiszurkolta magát. Ilyenkor mindig érkezik velük haza egy biciklis emléktárgy - órától a virágtartóig bármi -, mivel ez már közös szenvedély; illetve az elmaradhatatlan helyi kávé, hogy Peti - a kávéfelelős - fel tudja dobni Kata és a saját reggeleit.

 

A lánykérésre is egy edzőtábor során került sor - Peti alaposan megdolgoztatta párját a gyűrűért…

“Peti sokkal izgatottabban készült a bulgáriai edzőtáborba, mint előtte bármelyikre. Nagyon szerette volna, ha kiutazom utána a háromhetes edzőtábor közepén. A 15 órás buszút nem volt leányálom, de a megérkezés utáni gyors ebédet követően Peti máris feldobta, hogy menjünk el túrázni. Másfél óra alatt értünk fel a kiszemelt csúcsra, egy kereszthez, 2400 méteres magasságba. Amikor bekapcsolta az egyik kedvenc zenémet, akkor már tudtam, mire készül. A gyűrű egy sziklák közé szúrt rózsában várt rám” - ad okot az irigykedésre minden hajadon hölgynek Kata, majd elárul néhány részletet a márciusi esküvőjükről.

 “Mivel mind a ketten túl vagyunk már a nagy lagzin, úgy éreztük, számunkra a templomi szertartás a legfontosabb. A nővérem evangélikus lelkész, ő fog minket összeadni a Kecskeméti Evangélikus Templomban - ahol egyébként gyakorló lelkész volt egy évig -, majd szeretetvendégségre hívjuk a velünk ünneplő családjainkat és barátainkat.”

Hogy mi a jó kapcsolat egyik nagy alapköve Peti és Kata szerint? Egyértelműen a humor! “Nagyon sokat nevetünk együtt” - vágják rá szinkronban. “Minden napra jut egy kis - jó értelemben vett - piszkálódás” - teszi hozzá a vőlegény.

 

A folytatásban:

Milyen egy kétnyelvű esküvő? Mit tanácsolnak magánemberként a párkapcsolati szakértők az örök szerelem fenntartása érdekében? Hogyan fér meg egymás mellett két karrier ugyanabban a hivatásban?

Akik mesélnek: Orth Péter és Bánovits Vivianne, Stojan Ivković és Ivkovićné Béres Tímea, Néma Attila és Néma Attiláné Ella.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 14 február 2019 18:34
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449