TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Valentin-napi páros interjú #2: Néma Attila és Néma Attiláné Ella
15
2019 febr.

Valentin-napi páros interjú #2: Néma Attila és Néma Attiláné Ella

 

27 év házasság és négy gyermek mellett randizni? Határozott igen a válasza Néma Attilának és feleségének, Ellának, akik szerint ez létfontosságú a kapcsolat szempontjából. Hihetünk nekik, hisz tőlük hitelesebb tanácsot kevesen adhatnának: párkapcsolati trénerként és sugárzóan boldog és kiegyensúlyozott házaspárként tapasztalatból beszélnek.

 

 

 

Mottó: “Te szent vagy, a Te hűséged körülvesz minket.”


“Az egyik barátnőm volt szerelmes Attilába, akit én pusztán azért szólítottam meg a szalagavatón, hogy neki kedvezzek, de aztán eszembe jutott, hogy az utóbbi időben azt mondogatta a barátnőm, már mégsem szerelmes, de akkor már elkezdtünk beszélgetni…” - kezdi megismerkedésük történetét Ella.

 Az első csevej közben megállapították, hogy ráérnek keresni az igazit, hisz nagyon fiatalok - Ella ekkor még olaszországi egyetemi éveinek terveit szövögette. Aztán egy hónap tömény randizás mindkettejükben átbillentette a kapcsolót, és hirtelen úgy érezték, nincs mire várni, eldöntötték, hogy összeházasodnak.

“Láttam, hogy jól reagál arra, ha vidám vagyok és arra is, ha szomorú; önmagam lehetek mellette, nagyon egyezett az értékrendünk, jókat tudtunk első perctől kezdve beszélgetni; biztonságot jelentett számomra” - részletezik, mi minden jelenti a mai napig kapcsolatuk alappilléreit.

4 hónap után jöhetett is a lánykérés, majd egy év jegyben járást követően az esküvő, aztán szépen sorban a gyerkőcök, szám szerint négy: Dominika, Ági, Balázs, Zsófi.

 “Egy kapcsolat vagy tönkremegy vagy fejlődik - mi a fejlődés mellett tettük le a voksunkat a kezdetekkor, és azóta is erre törekszünk. Természetesen előttünk is felbukkantak akadályok, küzdelmes időszakok a 27 év házasság alatt. Ilyenkor mindig azt mondtuk egymásnak: Szívem, ez hőskorszak! Aztán jött egy újabb…” - meséli Attila.

 


Hogyan tudnak ilyen bölcsen tekinteni kapcsolatukra? Mondhatnánk, hogy szakmai - jó értelemben vett - ártalom, hisz együtt vezetik a Tandem Kapcsolatműhelyt, ahol párkapcsolati trénerként segítik a párok összecsiszolódását vagy épp a konfliktusok elsimítását. Emellett Ella évről évre összekovácsolja a kecskeméti párokat a februártól áprilisig tartó Szerelmi kalandtúrával - a szervezésben Attila is besegít. Szakavatottként sem törekednek azonban a tökéletességre, és ezt javasolják másoknak is: úgyis túl sok elvárásnak kell megfelelnünk a mai világban, ne legyünk még a párkapcsolatban is maximalisták! Ott elég, ha biztos pont vagyunk egymásnak, önmagunk lehetünk a másik előtt és elfogadjuk a párunkat olyannak, amilyen. Ez szabadságot ad és pont azért fejlődünk, mert hálásak vagyunk, nem kényszerből igyekszünk változni.

Persze, nem szabad hagyni, hogy kihűljön a szerelem, Ella és Attila ezért a mai napig randiznak - hol a közös munka előtt vagy után kirándulnak egyet, miközben az ország különböző részein tartanak előadásokat, máskor tandembiciklire pattannak, de fontosnak tartják a gyorstöltéseket is napközben, mint egy simogatás vagy esti koccintás.

 “Olyan jó lenne, ha pókok lennénk…”

“Á, akkor állandóan mászkálhatnánk a falon és nem élhetnénk ilyen jó családban.”

Zajlott egyszer egy beszélgetés két gyermekük között. Az őszinte gyerekszáj tömören megfogalmazta, hogy jó dolog egy harmonikus kapcsolatban élő szülőpár gyermekeként nevelkedni.Némáéknál egész gyűjtemény van családi aranyköpésekből, amely tökéletes humorforrás időnként elővéve, erősíti a családi identitást és azt, hogy legtöbbször éppen a nehéz helyzetekből lesznek a legjobb családi sztorik: „például amikor az ovisok bekenték az egész kanapét a kicsi popsikenőcsével…” – idézi fel Ella.

 Izgalmas történet volt már a karikagyűrűk megvásárlása is: Ella és Attila egészen Ausztriáig utazott szerelmük jövőbeli jelképéért. Stoppal. Kalandok sora várt rájuk az utazás közben, de végül öt perccel zárás előtt betoppantak a kiszemelt grazi ékszerüzletbe és az első gyűrűpárt, ami mindkettőjük megtetszett, gyorsan megvették, majd felhúzták egymás ujjára egy helyi templomban, bal kézre. Aztán pedig egy tanyán aludtak, mert az éjszakai stoppolás nem járt sikerrel. Az csak az esküvő adott pontján derült ki, hogy Attila jobb kezére nehezen megy fel a gyűrű.

Kapcsolatuk legszilárdabb alapköve a hit, a keresztény értékrend. Az esküvő másfél órás nászmiséjén még táncoltak is a barátaikkal, majd egy szűk körű vacsora következett, rendhagyó menüvel.

 “Augusztus lévén tombolt a nyár, ezért a családtagok elvárásai ellenére nem a megszokott húsleves nyitotta az ételsort, hanem hűs gyümölcsleves. Utólag mindenki hálás volt érte. A gyümölcsleves pedig azóta is családunk abszolút kedvence, az ünnepi menüből sem hiányozhat és már a kisunokánk is rajong érte” – büszkélkedik Ella.

 

A folytatásban: 

Milyen egy kétnyelvű esküvő? Hogyan fér meg egymás mellett két karrier ugyanabban a hivatásban? Akik mesélnek: Orth Péter és Bánovits Vivianne, Stojan Ivković és Ivkovićné Béres Tímea.

Ők pedig már beavattak minket szerelmük történetébe: Boronkay Péter és Ponicsán Katalin.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 15 február 2019 09:09
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449