TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Kecskeméti művészek forradalmi hangulatban - kokárda újragondolva

06
2019 márc.

Kecskeméti művészek forradalmi hangulatban - kokárda újragondolva

 

Szeretjük a formabontó, vagány, modern dolgokat, még akkor is, ha épp egy komoly nemzeti ünnepről van szó. Ha pedig Kecskeméthez szorosan kapcsolódik, akkor még nagyobb az örömünk. Kokárda újragondolva - mi így emlékezünk a kecskeméti művészekkel karöltve.

 

Van jó néhány, kreatív energiáktól duzzadó kecskeméti alkotó, akiknek a segítségével új köntösbe csomagolhatjuk az ünnepet! Íme:

 

 

Szekeres Ildó - Magnolia by Ildó

"Idén már 3. alkalommal készítettem el a Magnolia Kokárdát, ami egy kedves, játékos, alternatív megoldás az ünnepi kokárdára. Az elmúlt években lány és fiú figuráimmal készült a grafika, idén egy népies ihletésű madárkát rajzoltam rá. Nagy öröm számomra, hogy nem csak az új vásárlóim veszik meg, hanem azok a régiek is, akik már az előző 2 évben is vásároltak, de szeretnék, ha nekik is meglenne a legújabb változat is. Végtelenül boldog vagyok, hogy évek múltán is töretlen a sikere, és sokan nyitottak picit eltérni a megszokott hagyományoktól."

 

 

Csomósné Verebéli Apollónia - ApolKanalak

"A kitűző teljesen egyértelmű, lehet, hogy kicsit elcsépelt, de hasznos, és én szeretek használható dolgokat készíteni, így nem hazudtolhattam meg magam. Kellett egy lányos és egy fiús: a lányom, Laura szívecske mániás, így adott volt a szív. Az pedig, hogy huszárcsákó legyen Nimródnak, kb. 10 másodperces gondolkozás eredménye. Kerestem valami felnőttesebb mintát is: a kokárda formáját szerettem volna utánozni a virággal, a két levél pedig a kokárda lelógó szárait jelképezi. Aki konzervatívabb és ragaszkodik a kokárda formához, rá is gondoltam."

 

 


Tejszínes zellerkrém leves zöld pesztóval paradicsom concassé-val

Karácsonykor töltött káposzta, húsvétkor sonka és tojás, na de mi kerül az asztalra március 15-én? Felkértük a street food helyi bajnokait, Tas Zolit és Orosz Marinát, a Leves'm ételművészeit, hogy alkossanak nekünk egy igazi ünnepi ételt. Első blikkre nem tűnt egyszerűnek a feladat, de a kihívást egyszerűen nagyszerűen teljesítették. Ráadásul 2 verzióban is elkészült a "leves kokárda", így ideológiai vitának helye nincs, akár kívül, akár belül vörös, az íze mindenhogy finom. :)

 

Hozzávalók 4 főre:

 • 5 dkg vöröshagyma
 • 10 dkg zellergumó
 • 1 -ek olaj
 • Só, bors,
 • 1 -ek kukoricakeményítő
 • 1 liter víz
 • 1 dl tejszín
 • Hámozott, darabolt paradicsom
 • Zöld pesztó

 

Elkészítés:

 1. Megpirítjuk a vöröshagymát és a zellert, felhúzzuk a liter vízzel és puhára főzzük.
 2. Belerakjuk a fűszereket, a keményítőt egy pici vízben feloldjuk és hozzáöntjük. Turmixoljuk és a végén tejszínnel dúsítjuk.
 3. Tetejére, forrázott hámozott apróra vágott paradicsomot és zöld pesztót szórunk. Ki-ki ízlésének és meggyőződéséhez híven belülről kifelé, vagy kívülről befelé díszítheti.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 06 március 2019 13:53
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449