TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Valentin-napi interjú #3: Danyi Judit és Hegedűs Zoltán
14
2020 febr.

Valentin-napi interjú #3: Danyi Judit és Hegedűs Zoltán

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közkedvelt színművészei, Danyi Judit és Hegedűs Zoltán idén nyáron már az ezüstlakodalmukat ünnepelhetik. Erről a negyed évszázadról meséltek, amit egymás oldalán töltöttek eddig: a közös munkahely jelentette kihívásokról, a kapcsolatuk kiteljesedéséről és néhány vicces történetről. Mi ezúton kívánjuk, hogy legalább a gyémántlakodalomig szárnyaljon a kapcsolatuk!

 

Trendalelke.hu: Hol ismerkedtetek meg?

Danyi Judit: A Győri Nemzeti Színházban találkoztunk, A kőszívű ember fiai volt az első darab, amelyben együtt játszottunk. Ekkor még nem lobbant fel a szerelem, csak a Hamlet próbáin, előadásain - ebben Zoli volt Hamlet, én pedig Ophelia. Szép lassan összeköltöztünk - szerintem ugyanis egy kapcsolatot próbára tesz az együttélés, hiszen a mindennapokban derül fény számos konfliktusforrásra a háztartásbeli dolgoktól a számlákig. Másfél év után pedig össze is házasodtunk.

 

 

Meglehetősen hamar!

DJ: Ez annak számít? Szerintem pont ideális. Én teljesen biztos voltam az érzéseimben, soha senkivel nem éreztem úgy, hogy le tudnám vele élni az életem. Húzhattuk volna még az időt, de mivel komoly szándékaink voltak, nem tettük. Zoli 31, én 24 éves voltam ekkor. Két év múlva született Fanni lányunk, majd 5 év múlva Dani fiunk. Ha a régi korokat nézzük, sokkal előbb szültek a nők, de mai mércével fiatalon váltam édesanyává. Nekünk ők tették teljessé és emelték a legmagasabb szintre a kapcsolatunkat, ők a szerelmünk gyümölcsei. Szokták interjúban kérdezni, mire vagyok a legbüszkébb, és elsőre sosem valamelyik szerepem vagy díjam jut eszembe, hanem a gyermekeim. Olyan két értékes, tudatos, szorgalmas, erkölcsös ember, hogy tényleg ők a fő műveink!

 

Ugorjunk egy kicsit vissza az időben! Zoltán, hogyan kérted meg Judit kezét?

Hegedűs Zoltán: Nem volt különösebb romantikus körítés. Judit szülei Diósdon élnek, elmentünk hozzájuk a családommal hivatalosan megkérni a kezét. Mivel édesapám már nem élt ekkor, a bátyám tette fel a nagy kérdést.

DJ: Persze előtte mi már megbeszéltük, hogy ezt szeretnénk. Egyébként szerintem nagyon is romantikusan történt!

 

Klasszikus vagy formabontó esküvőt szerveztetek?

DJ: Hagyományosat, több mint 120 fővel, hintóval, cigányzenével. Tiszakécskén tartottuk, ahová Zoli és a családja való, és a bátyja adott minket össze, ő volt ott a református lelkész. A templomi és a polgári szertartás után kifogták a hintó elől a lovakat, helyükre befogták a násznépet, ők húztak át minket a Bekő Rúgni Borozóba, a lagzi helyszínére. Nagyon jót mulattunk: megszöktettek, Zolinak vissza kellett vásárolnia, a cipőmből kellett inni...

 

Játék a kastélyban

 

Mennyire vagytok romantikusak?

HZ: Én inkább racionális beállítottságú vagyok, mintsem romantikus alkat. Judit temperamentumos, robbanékony, lángoló, emocionális, én inkább higgadt, megfontolt.

 

Ezek szerint jól kiegészítitek egymást.

HZ: Mindig mondják ránk, hogy olyanok vagyunk, mint a tűz és víz.

DJ: Azok a tulajdonságok, amelyek belőlem hiányoznak, Zoliban megvannak, és fordítva.

 

Mivel szoktatok egymásnak kedveskedni?

HZ: Valentin-napra Judit mindig süti a szívecskés sütiket vagy tortát.

 

 Jövőre Veled Itt!

Ezek szerint tartjátok a Valentin-napot?

HZ: Csak jelképesen.

DJ: A házassági évfordulót tekintjük nagyobb ünnepnek. Idén leszünk 25 éves házasok.

 

Történt a kapcsolatotok alatt emlékezetes, vicces eset?

HZ: A nászúton. Úgy terveztük, hogy a menyasszonytáncból befolyó pénzösszegből utazunk el Olaszországba, egészen pontosan a Garda-tóhoz. Közben megálltunk Gradóban. Nem a terveink szerint alakultak a dolgok…

DJ: Napallergiám lett, egy pillanatot sem tudtam a napon tölteni, ezáltal 4 napra redukálódott a nászút. Hazafelé bementünk Tarvisióba, és a maradék pénzen vettünk két bőrdzsekit. Se előtte, se utána nem találkoztam a napallergiával...

HZ: Csupán tavalyelőtt száműztem a szekrényből azt a bőrdzsekit, nagyon jól bírta!

 

 

Hogyan ápoljátok a házasságotokat?

HZ: A mai napig igyekszünk időt szánni magunkra: moziba járunk, illetve meglehetősen kiterjedt a baráti körünk, velük is rendszeresen időzünk, minden hónapban van valakinél buli, ahol előszeretettel táncolunk is. Amíg kicsik voltak a gyerekek, akkor is törekedtünk rá, hogy legyünk kettesben is, például minden nyáron elmentünk valahová. Persze csak néhány napra.

 

A színészlét önmagában sem egyszerű, hát még két gyermekkel!

DJ: A nagyszülők rengeteget segítettek nekünk hétköznapokon és hétvégente egyaránt, amíg mi előadáson voltunk, ők vigyáztak a gyerekekre, így nem volt szükségünk babysitterre.

 

Hogyan kezelitek a konfliktusokat?

HZ: Hangulatfüggő, melyikünk a türelmesebb.

DJ: Zoli pontosan tudja, mi az, amin azonnal felkapom a vizet.

 

 

Megjelennek visszatérő konfliktusok?

DJ: Csak azok! Hazudik, aki azt mondja, úgy élnek, mint két galamb! Ennyi éven keresztül az egyszerűen lehetetlen! Szerencsére inkább már csak apróságokon zördülünk össze.

 

Van jó receptetek, mi vezet ilyenkor megoldásra?

DJ: Szerintem az a jó, ha minden problémát kibeszélünk magunkból. Általában a nők próbálnak mindent megbeszélni, a férfiak pedig igyekeznek elsunnyogni, szőnyeg alá söpörni, várva, hogy majd megoldódik, majd lesz valami. Én viszont, ahogy telik az idő, csak még idegesebb leszek. Úgy gondolom, amíg az ember rágódik valamin, nem lesz képes továbblépni, csakis, ha sikerül közös nevezőre jutni.

HZ: Igazat adok. Valóban szeretem elnapolni ezeket a dolgokat. Ez a különbözőség a jellemünkből fakad.

DJ: Én addig mondogatom, míg meg nem oldódik. Biztosan ez is nagyon idegesítő.

HZ: Olyankor mindenképp, amikor látom, hogy ha kicsit várnánk, akkor jönne a megoldás, de Judit csak mondja és mondja…

DJ: Egyszerűen nem tudok várni! Általánosságban véve rossz tulajdonságom a türelmetlenség. Mindent azonnal akarok.

HZ: Ehhez kell az én türelmem. Nem rossz egyébként Judit hozzáállása sem, például nagyfokú őszinteségre nevelte a gyerekeket, mindent elmondanak nekünk - egészséges keretek között. Ha akarjuk, ha nem.

 

Judit, te dolgozol azon, hogy türelmesebb legyél?

DJ: 48 évesen már hova? Ha eddig nem sikerült, már aligha fog.

 

 Orosz lekvár

 

Áldás vagy átok, hogy mindketten színészek vagytok?

HZ: Szokott belőle konfliktus születni az olyan pároknál, ahol csak az egyik fél színész. Nagyon más a munkarendünk, mint egy átlagos embernek. Foglaltak az estéink, nincs hétvége, nincs ünnepnap. A hétfő a szabadnapunk. Ha azonban legalább az egyikünk civil életet élne, akkor mindig lett volna valaki otthon a gyerekekkel.

DJ: Egy színész társ sokkal jobban megérti, hogy a munkánk része olykor egy-egy olyan jelenet, amit egy civil partner kínosnak tarthat. Nyilván más házasságokban fel sem merülnek ilyen típusú problémák, de mi mindent látunk és hallunk egymásról, amit talán nem kellene, hiszen háromszor annyi időt töltünk együtt, mint egy átlagos pár, akik este találkoznak. Ez nem feltétlenül egészséges, úgy tartom, attól, hogy valakik házasok, nem kell minden percet együtt tölteni.

HZ: A kapcsolatunkban ez egy megoldandó feladat volt, hogy közös a munkahelyünk. Sok konfliktushoz vezetett, sok türelmet igényelt, de végül megerősödött általa köztünk a kapocs.

 

Véleményezitek egymás munkáját? Nem szokott belőle sértődés lenni?

DJ: Dehogynem!

HZ: De csak pillanatnyi. Lehet, hogy éppen akkor rosszul esik, mégis hasznosítom később.

 

Liselotte és a május

 

Hogyan osztjátok fel a házimunkát?

HZ: Én takarítok, én mosogatok, én vásárolok be, én...

DJ: Ez így nem igaz! Mindketten takarítunk és mosogatunk! Illetve én főzök.

HZ: És milyen jól!

 

Van közös hobbitok?

HZ: Judit szeret utazni, én pedig elkísérem. De inkább majd akkor lesz közös hobbink, ha nyugdíjas korunkban elég idő jut ilyesmire. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 14 február 2020 12:02
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449