TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Valentin-napi páros interjú #2: Forray Gábor és Forray-Losonczy Orsolya

15
2020 febr.

Valentin-napi páros interjú #2: Forray Gábor és Forray-Losonczy Orsolya

 

A szerelem ünnepe alkalmából idén is ismert kecskemétiekkel beszélgettünk a párkapcsolat szépségeiről és nehézségeiről, saját megismerkedésük történetéről és emlékezetes pillanatokról. A sportkedvelőknek bizonyára nem kell bemutatni Forray Gábort, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjét és feleségét, a Pamíra Egészségfejlesztő Mozgásközpont vezetőjét, Forray-Losonczy Orsolyát. Vajon hogyan fér meg két erős egyéniség egy párkapcsolatban, és jut-e idő randira kisgyermekek mellett? Orsi és Gábor elárulták nekünk.

 

 

Hogyan ismerkedtetek meg?

Forray-Losonczy Orsolya: 2005-öt írtunk. Akkoriban aktívan kijártam a kecskeméti csarnokba a meccsekre, Gábor is rendszeresen jött Székesfehérvárról a barátjával. Egy-két hetente tehát találkoztunk, aminden a szemkontaktusból indult ki…

Forray Gábor: Ilyen esetben mindig a nők döntenek, engem is Orsi választott ki.

 

Orsi, megerősíted ezt?

FLO: Hosszú, nehéz múlttal a hátam mögött tudtam, hogy nem vagyok egyszerű eset. A családom és a barátaim nagyon megörültek, amikor azt mondtam Gáborra, szimpatikus nekem. Kiderült, kölcsönös a szimpátia: soha nem felejtem el, körülbelül hajnali három lehetett, amikor hívott a fehérvári barátnőm, hogy átadná valakinek a telefont. Én már aludtam, ők buliztak. Bemutatkozott, hogy Fofó vagyok.

FG: Igen, akkoriban még eljártam bulizni.

FLO: Mondtam, hogy bulizzon tovább nyugodtan és majd dél körül csörögjön újra. Megtörtént. Utána találkozgattunk, betört.

FG: Ide kerültem, mint fiatal fickó, aztán már csak azt vettem észre, hogy megnősültem és gyerekeim vannak.

 

Mennyi időt töltöttetek távkapcsolatban?

FG: Egy-két hónapot, utána Kecskemétre szerződtem edzőnek.

 

Ehhez köze volt, hogy megismerkedtél Orsival?

FG: Egyértelműen.

 

 

Mikor házasodtatok össze?

FG: 2007. 07. 07. volt a nagy nap dátuma. Nekem pont másnap van a születésnapom, így biztosan nem felejtem el a házassági évfordulónkat.

 

Orsi, említetted, hogy mennyire örült a környezeted, amikor Gábor feltűnt az életedben. Ez így is maradt?

FLO: Nagyon gyorsan elfogadta a családom Gábort. Sőt, őt figyelmeztette anyukám, hogy vigyázzon velem, nem egyszerű eset a lánya.

FG: Megkérdezte, jól meggondoltam-e. Szóval felkészített…

 

 

Viszonylag hamar jött az esküvő a megismerkedésetek után. Mikor bővültetek családdá?

FLO: 2010 augusztusában érkezett Patrícia, majd 2013-ban Míra. Három év és 10 nap van köztük.

 

Lehet, hogy még nőni fog a Forray-család létszáma?

FG: Sosem lehet tudni! Ha jön, szeretettel fogadjuk, de nem stresszelünk rajta.

 

Hogyan lehet a gyermekek születése után is életben tartani a kapcsolatot?

FG: Orsi kissé aggódó anyuka, én lazább vagyok, ugyanakkor szigorú. Most abban a korban vannak, hogy sírnak, ha elmegyek és rendkívül boldogok, ha hazaérek. De hamar felnőnek, nemsokára eljön az az idő, hogy ez megfordul, szóval ki kell használni ezt az időszakot, ezért igyekszem minél többet velük lenni. Kevés a szabadidőm, mivel sokat utazom a meccsekre, edzőtáborokba, a válogatottnál szintén vannak kötelezettségeim, ezért amikor éppen nincs semmi, azt igyekszem a családdal tölteni. Helytelennek tartom folyton lepasszolni a gyerekeket, ugyanakkor azt gondolom, az sem jó, ha minden róluk szól.

 

 

Szoktatok randizni?

FG: Szoktunk! Gyakran együtt kávézunk vagy ebédelünk, de nem minden nap, nehogy megunjuk egymást!

FLO: Elég pörgős az életünk, kicsit olyanok vagyunk, mint egy olasz család. De ha van napközben egy kis időnk, rácsörgünk a másikra és összehozunk egy villámtalálkozót.

 

Amellett, hogy férj-feleség, apa-anya vagytok, két különleges karrier fut párhuzamosan egymás mellett. Hogyan lehet ezt összeegyeztetni?

FG: Minden akaraterő kérdése, illetve szervezés, logisztika.

 

Nem szeretted volna, hogy Orsi inkább klasszikus feleség legyen? Úgy azért könnyebb lenne az életetek, nemde?

FG: Nem fordult ilyesmi meg a fejemben, mert az a filozófiám, hogy amennyiben egy nőnek nincs konkrét feladata, otthon ül, akkor elkezd hülyeségekkel foglalkozni unalmában. Ha van feladata, akkor hasznosnak érzi magát, nem akar pótcselekvésekkel kitűnni, nem piszkálja a fáradt férjét, hogy menjünk ide meg oda, mert ő maga is elfárad estére.

 

 

Micsoda stratéga a párod! Úgy tűnik, ezt nem csak a kosárpályán hasznosítja!

FLO: Abszolút! De egyébként maximálisan egyetértek vele, míg nem ismertem, akkor is mindig 110 százalékon pörögtem. Mostanság eljutok néha oda, hogy de jó lenne leülni, elolvasni egy könyvet, de egyelőre olyan húzós a tempó - akár a munkát, akár a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat nézem -, hogy nem fér bele.

 

Tartjátok a Valentin-napot?

FG: Nekem csak egy átlagos nap. Egy nappal korábban viszek virágot Orsinak. Egyszer - mivel takarításmániás - egy porszívóval leptem meg.

FLO: Sokkal jobban örültem is neki, mint egy csokinak vagy egy szál virágnak! Nekem egyébként minden nap Valentin-nap Gáborral, nem érzem szükségét, hogy különös jelentőséget tulajdonítsak ennek a dátumnak.

FG: Nem tetszik benne, hogy már szinte kötelesség lett, mint például a karácsonyi rohanás, pedig ezek nélkül is úszik az ember a teendőkben. Én elkerülöm ezeket a rohamokat, nem bírom elviselni a tömeget, a tolakodást, a feszültséget. Teljesen felesleges.

 

 

Mindketten erős egyéniségek vagytok. Nehezen ment az összecsiszolódás?

FLO: Sokan tudják rólam, hogy Gábor előtt milyen kemény időszakom volt: kosárlabdázott a párom, aki 2003-ban elhunyt, ezáltal teljesen mélypontra kerültem. Gábor volt utána az első, aki felkeltette az érdeklődésem. Nem mondom, hogy szerelem első látásra a miénk, de úgy éreztem, vele meginnék egy kávét. Most, ennyi év házasság után azt mondom, ő a jobb felem. Ha nem lenne, akkor elvesznék - és ezt bátran ki merem jelenteni. Ha hullámvölgybe kerülök, egy mondattal vissza tud húzni és felemel. Persze, velünk is előfordul, hogy vitázunk, de ez természetes, ettől még számomra Forray Gábor egy angyal, a lelki társam, a szerelmem, a legjobb barátom. Tökéletesen kiegészítjük egymást.

FG: Én ugyancsak száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a karrierem nem tartana itt Orsi nélkül. Ennek fontos eleme, hogy nyugalom vár otthon.

FLO: Amit tudok, megadok neki a háttérben és ezt a jövőben is így tervezem, hiszen neki a kosárlabda az élete. Azt is elfogadnám, ha az állna az első helyen és a család csak utána következne, de erről szó sincs, nagyon családcentrikus. Sokszor csak mosolyogva figyelem a kávésbögrém mögül, hogy egyik gyerek a hátán lóg, a másik az ölében, befűzik még egy gyors társasjátékra, és állja a sarat, imádattal.

 

 

Van közös hobbitok?

FG: A kosár az első, de szeretünk családostól kirándulni is.

FLO: Amint van egy szabad hétvégénk, Gábor rögtön tervezi, szervezi a kirándulást. Persze akkor is a kosárlabda van a középpontban, a meccsekhez igazítjuk a hétvégi utazásokat.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 17 február 2020 17:40
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449