TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Készülj velünk a húsvétra egyszerű, saját készítésű, újrahasznosított dekorációval!

05
2020 ápr.

Készülj velünk a húsvétra egyszerű, saját készítésű, újrahasznosított dekorációval!

 

Az egyik jó oldala a kényszerű otthon maradásnak, hogy nekünk most jutott egy icipici időnk némi kreatívkodásra. Húsvéti dekorációt alkottunk az újrahasznosítás szellemében, kizárólag itthon talált alapanyagokból.

 

 

Pinterest a jóbarátunk, és már hetekkel ezelőtt kinéztünk rajta egy nyuszis girlandot. Aztán jött a kijárási korlátozás, ami hamar el is kaszálta a terveket, ugyanis se színes, mintás kartonpapírunk, se nyuszifaroknak való bojtunk nincs itthon, arról pedig most szó sem lehetett, hogy beszerezzük a hobbi boltból. No, de nem vagyunk azok a feladós fajták!

 

 

Körülnéztünk a fiókokban, szekrényekben, és hamar össze is jöttek a hozzávalók, amelyek végül a következők lettek:

  • 1 db kidobástól megmentett könyv (biztosan leledzik a polcon nálad is viseltes regény, de simán megteszi egy régi matetkkönyv is)
  • festék: én akrilt használtam, de tempera szintén megfelel; ecset
  • olló, ragasztó, ceruza
  • (vonalzó, indigó lap, lyukasztó - elhagyhatók, helyettesíthetők)

 

 

Így készül a nyuszis girland:

 

1. Néhány könyvlapot eltávolítunk eredeti helyéről. Ha már magától kiestek, akkor könnyű dolgunk van. Kötéstől függően kitéphetők szakadásmentesen, de ha biztosra akarunk menni, a legjobb, ha éles sniccerrel vágjuk ki őket.

2. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor vonalzóval kimérünk egy sablon zászlóméretet és minden egyes lapot ilyen méretűre szabunk. Mi néhány lapot összefogva, csak a szemmértékünkre hagyatkozva vagdostuk ki a zászlóformákat.

3. Rajzoljunk egy nyuszit (vagy csibét, tojást, répát, ami tetszik és köthető a húsvéthoz), majd indigó lappal varázsoljuk a tetszőleges számú, megformázott könyvlapokra a mintát. Ha nincs otthon indigó, semmi baj, ebben az esetben a mintát keményebb lapra rajzoljuk, vágjuk ki és a többi lapon rajzoljuk körbe ceruzával.

4. Fessük ki a kapott nyuszi kontúrokat tetszőleges színekkel. Vizet tilos használni a festékhez, mert eláztatja a könyvlapot!

5. Egy üres könyvlapra rajzoljunk nyuszifaroknak való “bojtokat”, vágjuk őket ki, és ha megszáradt a festék, ragasszuk a nyuszikra.

6. Ha van otthon lyukasztó, akkor azzal lyukasszuk ki a zászlók tetejét. Mi ezt lyukasztó híján vastagabb hústűvel oldottuk meg.

7. Vastagabb fonalra vagy spárgára - ki mit lel otthon - fűzzük fel a nyuszis zászlókat, és kész is a girland! Mi a függönyre csíptettük fel színes csipeszekkel, de akár az ablaküvegre is ragaszthatjuk a két végét erősebb átlátszó ragasztószalaggal. Mivel alig van súlya a girlandnak, nem fog leesni.

 

Kellemes húsvéti készülődést!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449