Nyomtatás
06
2021 dec.

Grincs helyett flitterfröccs és pezsgő: így éld túl a karácsonyt!


Hogyan  ne legyél a saját grincsed? Hűts be egy palack jófajta pezsgőt, ölts magadra egy pici önzőséget, na és persze egy csillogó ruhadarabot. Ha mindezzel megvagy, akkor már sokat tettél azért, hogy a karácsony a szokásos horrorfilmes jelenetek helyett tényleg békés és szeretetteljes legyen. A #mindjártkarácsony Fashion Reggelin nem hajszoltuk a tökéletes karácsony ideáját: csajosan, de  a meghívott szakemberek segítségével és Molnár Kata műsorvezetővel tartalmasan hangolódtunk az év legcsillogóbb ünnepére a Malom Moziban. Most szombaton is megérte korán kelni!

 



Te vagy a legjobb karácsonyi díszlet!

Hatféle bejgli, fine dining menüsor, művészien csomagolt ajándékok és meseszerűen dekorált otthon - az ilyen elvárások halmazában könnyen lehet, hogy pont te leszel a saját grincsed! Csernus-Farkas Ágota stylist grincses hasonlatával igazán érzékletesen hívta fel a figyelmünket arra, hogy ne felejtsük ki magunkat a karácsonyi örömökből, hiszen a ragyogó mosolyunk és a legcsillogóbb ruhánk a legpazarabb ünnepi díszlet.

Flitter, glitter, csipke és bársony, ezek szinte tévedhetetlenül ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek nekünk, de érdemes az eseményhez igazítani a stílusunkat: munkahelyi karácsonyi party, szenteste szűk családi körben, baráti mézeskalács esten vagy egy szállodában? A koktélruha mellett óriási trend az overál, és persze Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy a “klasszikus kis fekete” mindig befutó. Ágota ars poeticája szerint a “kis feketét” is bátran színezhetjük, vállaljuk be karácsonykor a mélyzöld, a lila, a bordó és sötétkék darabokat is. Nem szentségtörés a nadrágkosztüm sem, igazán elegáns a monokróm szett, pinkben pedig módfelett emlékezetes.

Ha lazábbra vennénk a figurát, Ágota a pulóverruhához ünnepi kiegészítőket ajánlott, illetve a Bridget Jones által  divatba hozott csúnya karácsonyi pulóvereket említette alternatívaként. Ha a fenntarthatóság jegyében idén nem vásárolsz új ruhát, hanem a régit dobnád fel, Ágota szerint csillogó magassarkúval, statement nyaklánccal, szőrmés táskával nem nyúlhatsz mellé.

Láthatáron a 2022-es trendek

A decens ünnepi csillogás után 2022-ben éles kontraszttal köszönnek be az új trendek: az ultra mini szoknya, ami egy deréköv szélességével vetekszik, a melltartó mint önálló viselet, a derekat totálban láttató “lyukas ruha”, az átlátszó viseletek és a ‘60-as éveket idéző cukorkaszínek. Ágotával együtt kíváncsian várjuk, hogy mindezekből mivel találkozunk majd Kecskeméten!


Ragyogó ajándékok és kiegészítők


A csillagos téli égbolt ragyogását és a szívmelengető karácsonyi dekorációkat a Pandora is becsempészte az ékszerek világába: a charm gyűjteményünket űrhajóssal, mézeskalács figurával, hógömbös angyalkákkal, Mikulással és csillagokkal gyarapíthatjuk. Ha a klasszikus stílust kedveled, a Pandora exkluzív üzletében elegáns darabokat egyaránt találsz. Az üzletvezető, Mészáros Niki kedvence egy vintage szett, amely a kékségével a Titanic című film szerelmi jeleneteit idézi.

 

Divat a buborék!

Bár a beharangozó szerint bortippekre számíthattunk Fehér Annától, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetőjétől, gyakorlatilag ünnepi életmód tippeket kaptunk stand up műsorral. Ami biztos, karácsonykor a fekete csipkeruhán és a Pandora ékszeren túl a bor és a pezsgő is jolly joker kellék, akár a menü kísérőjeként, akár ajándékként, akár stresszkezelési módszerként.

Színre színt, nemcsak a kártyajátékban, hanem a bor és az ünnepi fogások összehangolásakor is! Fő szabályként nem tévedhetünk, ha az ételek, az alapanyagok színéhez választjuk a borokat. Fehér húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz fehér bort, sertéshez rozét, marhahúshoz vöröset. Anna szerint készüljünk alkoholmentes italokkal is, de a fesztelen karácsonyi hangulat jegyében inkább legyen több az alkohol.

 



A pezsgő elegáns, fennkölt díszlet az ünnepléshez, ráadásul nagy divat is az utóbbi években. A Koch Pincészet Chardonnay Brut pezsgője kivételes ízélményeket ígér, a gondoskodó palackos erjesztésnek köszönhetően önmagában is telt és fenséges. “Ha pezsgőt viszünk, behűtve vigyük, erős célzásként, hogy bontsuk is ki” - tanácsolta Anna a hallgatóságot sokadszorra megnevettetve, hiszen a borászok szerint nem az a sértés, ha kólát tesznek a borukba, hanem az, ha nem bontják ki!

Humorbonbonnak tűnik, mégis erősen megfontolandó Annának az tippje, hogy “mindig legyen pezsgő a hűtődben különleges alkalmakra. Néha az a különleges alkalom, ha van egy pezsgő a hűtőben, és a világ legelegánsabb dolga reggel pezsgőzni.”


 

A koccintás művészete

Elegáns összejövetelek, borok, pezsgők és ajándékozás, csupa olyan dolog, ahol nagyot lehet tévedni, ha nem ismerjük a protokollt. Ilyenkor jól jön dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, protokollszakértő könyve, az Illemkalauz - Protokolltanácsok mindennapi és kevésbé mindennapi helyzetekre. Ági gyorstalpaló pezsgő illemiskolája után már mindenki tudja, hogy a pezsgőbe nem teszünk jeget, hacsak nem speciális, jégre szánt pezsgőt vásároltunk. A pezsgős poharat mindig a száránál fogjuk, és bizony koccintáskor mindig a másik fél szemébe nézünk. Van, aki szeret pohárköszöntőt mondani, van, aki nem, de egy biztos, kevesen tudnak jó tószttal hozzájárulni a hangulathoz. A tökéletes pohárköszöntő rövid és frappáns, csupán pár mondatos, ami emlékezetes és humoros gondolatot közvetít.

 

Milyen a jó ajándék?

A karácsonyi ajándék-baklövésekről mindannyian tudnánk mesélni, épp ezért beszélt róla Ági. Ha örömöt szeretnél szerezni, három dolgot gondolj át: milyen vágyai vannak a megajándékozottnak, milyen viszonyban vagy vele, és milyen anyagi kereted van rá. Ne feledkezz meg a csomagolásról sem, hiszen az is üzenetet közvetít.  

Vajon illik azonnal kibontani az ajándékot? Magyarországon feltétlenül, hogy az ajándékozó érezze az örömünket. Persze az is előfordulhat, hogy nem kellemesen lepődünk meg az ajándék láttán, de az illem azt diktálja, hogy köszönjük meg, és tegyünk úgy, mintha örülnénk. Ilyenkor magát a gesztust értékeljük, nem az ajándékot.

Az Illemkalauz - Protokolltanácsok című könyvben a karácsonyon túl is sok hasznos illem tanácsot találsz, csajos, humoros illusztrációk társaságában, de követheted Ágit a protokollkommunikáció nevű Instagram-oldalon, ahol minden nap egy illemszabállyal lehetsz okosabb.

 

Reggeli kényeztetés


Sándor Katalin és Dinnyés Dorina a Tchibo jóvoltából kávéházi hangulatot szolgáltattak az eseményen. Legújabb kávéfőzőgépüket állították csatasorba, hogy szombat reggel energikusan induljon a Fashion  Reggeli. Ajándékötletnek sem utolsó az új kávégép, de magunkat is meglephetjük vele, ha kicsi és halk készüléket keresünk elérhető áron. A teljesen automata gép egy gombnyomással barista kávét varázsolt nekünk. Figyelem! Hamarosan férfiaknak való meglepetések, csajosan csak kütyünek nevezett holmik érkeznek a Tchibóba!

 

Kedves meséből horrorfilm, avagy hogyan éld túl a karácsonyt!

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy úri huncutság a karácsonyt katasztrófahelyzetként aposztrofálni, Adamik Zsanett segítő szakember mindenkit megnyugtatott: a szakmailag elfogadott stresszfaktor-skálán, a haláleset, válás és súlyos baleset mellett a karácsony is helyet kapott a stresszt okozó életesemények között.

Fotók, filmek és reklámok tömkelege árasztja magából a nyugodt, szeretetteljes képeket. Fényárban úszó otthonokban boldog emberek nevetgélnek a tökéletes bejglik felett. A kisgyermekkor után nagyjából mindenki tudja, hogy a karácsony legtöbbször nem így telik, kimerült felnőttekkel, veszekedésekkel, sértődésekkel… Ilyenkor jön jól, ha valaki megtanít arra a mondatra, hogy Hello kudarc, kösz jól vagyok! Zsanett kudarc- és stresszkezelési útmutatói segítenek abban, hogy a karácsony valóban a meghittségről, szeretetről szóljon, ne pedig a megfelelni akarásról, kimerültségről. Zsanett szerint három dolgot mérlegeljünk a karácsonyi készülődés előtt: a saját elvárásainkat, mások elvárásait felénk, és azt, hogy egy nap karácsony előtt is csak 24 órából áll! Hiába mozgósítjuk az utolsó erőtartalékainkat, ha pont az ünnepre essünk szét.

Zsanett segített eligazodni a karácsonyi elvárások útvesztőiben: húszféle feltételnek nem lehet eleget tenni, ne is próbáljuk. Koncentráljunk csak egyetlen konkrét vágyra, ami megnyugtat és boldoggá tesz bennünket. Van, akit az éjféli mise tölt fel, más a pazar ünnepi menüsor tálalásában leli örömét, de azt sem kell szégyellni, ha a tiszta lakás adja meg számunkra a karácsonyi hangulatot. A lényeg, hogy tudjuk, mi tölt fel bennünket és tudatosan álljunk meg, hogy magunkra figyelhessünk.

 


A legstílusosabb hölgy

Csillogás és csipke sportos eleganciával ötvözve, ez volt a Fashion Reggeli legstílusosabb hölgyének titka. Az eseménysorozat történetében talán a legfiatalabb díjazott lett Olajos Szonja a maga 12 évével, akit a Libri könyvcsomaggal jutalmazott.

 



A többi résztvevő sem szomorkodhatott, Fehér Anna nemcsak a Koch Pincészet kivételes pezsgőit kínálta kóstolásra, de a borászat egyik zamatos villányi borával, stílusosan a Francia Módival ajándékozta meg a hölgyeket.

Köszönjük az élményt Kisné Mándity Dórinak, a bevásárlóközpont marketing event menedzserének!

A Fashion Reggeli rajongói a sűrű őszi-téli eseménynaptár után jó sokáig vághatják a centit, a szervező Malom Központ szerint legközelebb 2022 márciusában találkozhatnak a közkedvelt rendezvénnyel.

Utoljára frissítve: hétfő, 06 december 2021 20:32
Értékelés:
(2 szavazat)

Legfrissebbek a szerzőtől: Pajkó Andrea

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned