TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ A Balaton nem zárt be...
26
2015 szept.

 

Tévedés azt gondolni, hogy a Balatonra csak nyáron érdemes ellátogatni! A nyár elmúltával is nyitva maradnak a régió kapui, amelyeken belépve jókedvű gasztrofesztiválokhoz, őszköszöntő kirándulásokhoz csatlakozhatunk, és még egy lazító fürdőzésben is részünk lehet. Tartalmas ízekért, igazi hamisítatlan szüreti hangulatért igazán nem kell a szomszédba menni a Balatonnál. A régió hat borvidékén egymást érik a borünnepek, amelyek némelyikén még arra is lehetőség nyílik, hogy a szőlőszedéssel is megismerkedjünk. A gasztrofesztek előtt vagy után érdemes betérni egy-egy jó hangulatú, borozgatós-fröccsözős, a balatoni konyhát újragondoló és minden elemében frissességet hordozó bisztróba vagy borteraszra – csak az íze kedvéért…


 2015-ben már második alkalommal maradnak nyitva az ajtók és kapuk a Balatonnál - szeptember 25. és október 5. között várja a régió az őszi Balaton, a kiváló borok és az autentikus balatoni ízvilág szerelmeseit. A programok között az elmúlt évhez hasonlóan idén is találunk vezetett túrákat, őszi balatoni menüt kínáló éttermeket és boros programokat, de a gyerkőcöket sem kell otthon hagynunk, hiszen színes és érdekes gyermekprogramokat kínál 2015-ben a Nyitott Balaton.

 

 

Csupa jó hír:

  • Otóber 3-án várják túrázókat Őszi Nyitott Balaton - Nyitott pincék teljesítménytúrán a Balaton Riviéra településein.
  • Kedvezményesen foglalhatunk szállást is: szeptember 25. és október 5. között az akcióban résztvevő szálláshelyek minimum 2 éjszaka foglalás esetén 20% kedvezményt biztosítanak, ha a Nyitott Balaton weboldalról letöltött kupont használják fel a vendégek.
  • Szigligeten a várban minden nap 9 órától felidézhetjük azt a dicső korszakot, mikor Palonai Magyar Bálint védte Szigligetet a törököktől. Várhódítók előre!
  • Jó tudni, hogy október 3-án folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi Borvidéken, melynek állomásait felkereshetjük a Régiójáró busszal is.
  • Érdemes felkapaszkodni Badacsonyörsön a hegy tetejére, a Folly Arborétumhoz is, ahol gyönyörű kilátás tárul az utazó elé. A Nyitott Balaton idején kedvezményes belépővel és vezetett túrákkal várják a vendégeket.
  • Tihanyban a félsziget középső részén, a Belső-tó – Aranyház – Belső-tó útvonalon szervezett túra során az érdeklődők a Belső-tavat, annak halállományát, madárvilágát ismerhetik meg. A tó partján megfigyelhetik a szürkemarha gulyát és a közöttük futkosó ürgéket is. Az 50 éves az Európa Diploma díj évfordulójának alkalmából szervezett kirándulásra október 3-án kerül sor, találkozás 11:30 órakor a Belső-tó partján.
  • Siófokon október 2-án Kálmántól Louis Armstrongig címmel az Apáti Dixieland Band ad koncertet a Kálmán Imre Kulturális Központban.


Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Olvastad már? Balatoni toplista

 

1 bombasztikus honlap : I love Balaton

Zseniális leírások, ajánlók, hírek a Balatonról


 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

Utoljára frissítve: péntek, 25 szeptember 2015 17:32
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449