TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Porcica \ Első apró lépés: törlőkendő kukoricából, mosogatószivacs kenderből

25
2014 ápr.

Első apró lépés: törlőkendő kukoricából, mosogatószivacs kenderből

Első apró lépés: törlőkendő kukoricából, mosogatószivacs kenderből Image courtesy of ponsulak / FreeDigitalPhotos.net

Felgyorsult életünkben apróságnak tűnhet, hogy a mosogatószivacs és a törlőkendő öko legyen, de ezzel is sokat tehetünk a környezetünkért: kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. Ha pedig még hatékonyságban és árban is felveszik a versenyt a szintetikus takarítóeszközökkel szemben, akkor miért ne használnánk ezeket a környezetbarát termékekeket? Teljesen véletlenül találtam rá ezekre az öko dolgokra az 1 eurós boltban a sok kínai termék között. Amiért külön szeretem őket, hogy Magyarországon, Szegeden készülnek.

 

   mosogatószivacs kenderbőlmosogatószivacs kókuszból

törlőkendő kukoricából   törlőkendő kukoricából


A lényeg:
A szegedi Quadrotex Kft. Bio Natural néven forgalmaz öko eszközöket. A megszokott szintetikus szivacsok és törlőkendők helyett részben vagy teljes egészben természetes alapanyagokból (kender, kukorica, kókusz) gyártott, tehát környezetbarát takarítóeszközökről van szó. Ráadásul a Kender Top mosogatószivacsnál újrahasznosított PET palackot alkalmaztak szövetstabilizálónak.

Termékcsalád:
-    Kender mosogatószivacs, sima és körömkímélő peremmel
-    Kender TOP mosogatószivacs, sima és körömkímélő peremmel
-    Kókusz mosogatószivacs, sima és körömkímélő peremmel
-    Törlőkendő kukoricából

Vélemény:

Nálam beváltak.

A mosogatószivacs kenderrost felülete simán felveszi a versenyt a hagyományos szivacsok dörzsi rétegével (a kókuszt nem próbáltam). A mosószerrel jól habzik, és strapabíró is. Egyedül a körömkímélő perem kifejezést nem értem: valahogy az egész mosogatás nem tűnik körömkímélőnek, de az is lehet, hogy csak utálom ezt a házimunkát.

A kukoricából készült törlőkendő vastag, de emellett finom puha, és ami a legfontosabb, nagyon jól issza a vizet: a két kislányom mellett igencsak be van fogva.

 

Árinfó:

Néhány hónappal ezelőtt a 4 darabos, körömkímélő peremmel ellátott kender mosogatószivacsot 290.- Ft-ért, a kukorica törlőkendőt 210.- Ft-ért vásároltam. Nem drága, megéri az árát.

 

Ha eddig is figyelmet fordítottál a környezetre, akkor imádni fogod ezeket az eszközöket, amelyekkel még tudatosabban óvhatod a természetet.


Ha még nem kötelezted el magad a környezetbarát háztartás iránt, mert fenntartásaid vannak a hatékonysággal kapcsolatban, akkor ezekkel az öko takarítóeszközökkel bátran megteheted az első lépést, nem fogsz csalódni.


És ez nem fizetett hirdetés volt. Csupán egy aprócska lépés a környezetbarát háztartás felé.

Utoljára frissítve: péntek, 25 április 2014 16:38
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449