TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Porcica \ Ahogy még sosem gondoltál a mikródra... Őrülten egyszerű és hatásos tippek takarításhoz
16
2014 máj.

Ahogy még sosem gondoltál a mikródra... Őrülten egyszerű és hatásos tippek takarításhoz

A mikró takarítása nem olyan kézenfekvő konyhai feladat számomra, mint a mosogatás, söprögetés, elpakolás, és épp emiatt el is szoktam hanyagolni ezt a műveletet. Régebben, amikor elkapott a nagy mikró takarítási láz, nagyon munkás volt a szivaccsal vakargatni a zsíros szennyeződéseket: idő- és energiarablónak éreztem az egészet, szóval nem volt a kedvencem.Aztán jött, látott és győzött egy új csodaszer: a citrom

Elsőre szimpatikusnak tűnt a módszer, miszerint kemikáliák helyett inkább citrommal tisztítsam a mikrót, de a gyakorlatban még inkább lenyűgözött a hatékonysága: nem mondom, hogy egyetlen "varázstörlésre" eltűnik minden szennnyeződés a mikró belsejéből, de a korábbi hosszas sikálásnak vége. Gyors törlés, egy-két makacsabb zsírpötty megdörzsölése, és már kész is
vagyok. Ez az egyik kedvenc öko módszerem, mert tényleg nagyon hatékony, és még jó háziasszonynak is érezhetem magam, mert a már kevésbé gusztusos citromot is hasznosítani tudom.

A módszer:


mikró takarítás citrommal1. Egy porcelán tálba/tányérba 2-3 dl vizet öntünk, majd hozzáajuk egy fél citrom levét.
2. A citromos víz mehet be a mikróba 3-5 percre a mikró teljesítményének függvényében.

A lényeg: addig kell forralni a vizet, amíg a citromos gőz le nem csapódik a mikró belsejében, ugyanis ez fogja leoldani a szennyeződéseket. Ezután le lehet törölni a mikró belső részeit, esetleg megsikálni az ellenállóbb szennyeződéseket. És kész.

 FIGYELEM!
Amikor kiveszed a tálat, használj edényfogót vagy konyhai kesztyűt, mert tűzforró az edény!!!

Fotó: Image courtesy of Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net

 

Mosogatószivacs fertőtlenítése vegyszer nélkül?


Igen, van ilyen. Ugyanis ki nem állhatom a fertőtlenítős tisztítószerek illatát. Alattomosan támadja a nyálkahártyáimat, mintha engem is ki akarna fertőtleníteni. Nem is használom ezeket a konyhában, általánosságban marad az ecet. A mosogatószivacsnak meg a mikró. Tudományosan igazolták, hogy a mikróban keletkező hő 2 perc alatt elpusztítja a szivacsban található baktériumok 99 %-át, 4 perc után pedig az ellenállóbb törzsek is megadták magukat.

A módszer:


mosogatószivacs fertőtlenítése

 

A benedvesített mosogatószivacsot naponta 2 percig mikrózzuk, és ezzel elejét vehetjük a mosogatószivacstól származó konyhai fertőzéseknek.

FIGYELEM!
Ne felejtsd el bevizezni a szivacsot, nehogy kigyulladjon száraz állapotban.

 

 

 

 

Te kipróbálod?

Utoljára frissítve: vasárnap, 18 máj. 2014 13:27
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449