TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Porcica \ Gyűjtöd vagy kiöntöd?
07
2014 nov.
Gyűjtöd vagy kiöntöd? Fotó: Image courtesy of Idea go at FreeDigitalPhotos.net


Tudtad, hogy egy liter használt sütőolaj egymillió liter ivóvizet tesz használhatatlanná? Kecskemét MJV Önkormányzata szorgalmazza és támogatja a használt sütőolaj lakossági gyűjtésének népszerűsítését Kecskeméten.


A használt sütőolaj ugyan nem minősül veszélyes hulladéknak, de a nem megfelelő kezelés következtében súlyos környezeti károkat okozhat. Magyarországon több társaság is foglalkozik sütőolaj begyűjtésével és kezelésével, ám ezek döntően az ipari szektort és a vendéglátóhelyeket célozzák meg szolgáltatásukkal. Ezért is számít példaértékűnek az az új összefogás, amely Kecskemét önkormányzata és a Design Kft. között létrejött, hiszen ez esetben a háztartásokra került a hangsúly.

A témában csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatót Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Vörös Viktor, a Design Kft. ügyvezetője és Tábi Krisztián, a Design Kft. másodnyersanyag értékesítője. Az eseményen megjelent Mester László, a programban részt vevő - és a sajtótájékoztatónak helyet adó - Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója is.

Elhangzott: az önkormányzat szerződést kötött a Design Kft.-vel, amelyben a cég vállalta, hogy 3 középfokú köznevelési intézményben tart szemléletformáló előadásokat a következő generációnak a hulladékokkal kapcsolatos viszonyunkról.


A társaság hat intézményben alakít ki gyűjtőpontokat használt lakossági sütőolaj leadására.

Hol adhatod le?

  • Bolyai Gimnázium
  • Bányai Gimnázium
  • Széchenyi Szakközépiskola és Szakiskola
  • Magyar Ilona Általános Iskola
  • Arany János Általános Iskola
  • Kecskeméti Főiskola homokbányai kollégiuma


Hogyan gyűjtsd?
A gyűjtőedény lehet akár üveg, akár műanyag palack, a göngyöleget ugyanis a társaság ugyanúgy válogatja és kezeli majd saját telephelyén.

A környezettudatosságon túl is megéri gyűjteni
Az iskolák a Design Kft.-től a begyűjtött mennyiség után térítési díjat kapnak, mégpedig literenként 15 forintot. Az akció sikere érdekében a társaság további olyan intézmények jelentkezését várja, amelyek gyűjtőpontokká válhatnak.
 
 
Sikeres kampány esetén a Design Kft. pályázatokon kíván indulni, ezzel is új kecskeméti munkahelyeket teremtve. A Design Kft. 1990-ben alakult vállalkozás. 1998 óta üzemelteti kecskeméti telephelyét az Ipar u. 6. szám alatt. A központi telephelyükön történt beruházások kivitelezésével mára a legmagasabb műszaki követelményeknek megfelelő európai szintű kezelő gtelepet alakítottak ki, amely esztétikailag és morálisan is illeszkedik a környezetközpontú szemlélethez. Céljuk, hogy minél több saját hulladék-feldolgozó technológiával rendelkezzenek (Hasznosítói státusz megszerzése minél több hulladékáram esetén), amely következtében a hulladékok végső kezelőivé válhatnak. Jelen esetben a használt sütőolaj kezelését tűzték ki célul. A társaság a jövőben is elsődleges feladatának tekinti a partnerek maradéktalan kiszolgálását, üzletkörének és szolgáltatásainak bővítését. A Design Kft. napjainkban több, mint 6000 partnerrel áll szerződéses kapcsolatban. Az elmúlt 20 év folyamatos törekvései és kitartó munkája hozzásegítette őket a jelenleg is meghatározó piaci részesedéshez, a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos szolgáltatások területén elért elismertséghez valamint a magas minőség fenntartásához a szoros piaci verseny ellenére is. Dinamikus fejlődésk alapja, hogy szervezeti egységeik (kereskedelem, szállítmányozás, hulladéktárolás, hulladékkezelés) összehangoltan, pontosan tudnak együttműködni.
 
Forrás: kecskemet.hu

Utoljára frissítve: péntek, 07 november 2014 15:00
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449