Ezt olvastad már? https://trendalelke.hu Mon, 27 May 2019 05:20:44 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Óriás játszótérré és sportpályává változik a kecskeméti belváros https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3081-orias-jatszoterre-es-sportpalyava-valtozik-a-kecskemeti-belvaros https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3081-orias-jatszoterre-es-sportpalyava-valtozik-a-kecskemeti-belvaros Óriás játszótérré és sportpályává változik a kecskeméti belváros

 


 

 

Igazi gyerekparadicsom

Bár a főtéri 0 km kő évtizedek óta megunhatatlan játszótéri alkalmatosságként szolgál a kecskeméti gyerkőcöknek, azért nem árt a változatosság! Június első szombatján a kecskeméti belváros igazi csodavilággá változik át a Malom Központ Mozdulj KI Kecskemét sportfiesztáján.

Szerettek társasozni? Biztosan játszottatok már Jengát, de vajon gigantikus építőelemekkel is próbáltátok már? A népszerű fajáték óriás változatából embermagasságú tornyot építhetünk majd a sportnapon. Építőipari szakembereknek kötelező program! ;)

 

 

Az izmaink mellett az agytekervényeink sem lustulhatnak el majd, szó szerint gigászi küzdelmek várhatóak a sakk partikon és a kínai kirakós játékban, a tangramban.

Két sportélmény között az apróságok a Lóca együttes interaktív zenés gyermekműsorával, arcfestéssel és lufihajtogatással gyűjthetnek új erőt a további kihívásokhoz.

 

 

Így készülj a szombati óriás szumóra!

A legderűsebb pillanatokat nagy valószínűséggel az óriás szumó mérkőzéseken élhetjük át majd nézőként és résztvevőként egyaránt. Mivel 150 kg-os testsúly alatt nemigen érdemes szumósnak állni, van néhány tippünk egy masszív, 8 napos hízókúrához.

Ne reggelizz, így estére biztosan túlevésbe csúszol át. Ne egyél edzés előtt! Ha így teszel biztosan raktározási üzemmódra kapcsol a tested. Közvetlenül alvás előtt egyél, akkor biztosan feltöltöd a zsírraktáraidat. Felejtsd el a vízivást, igyál alkoholt, lehetőleg sört, ami rengeteg kalóriát tartalmaz. Csak társaságban egyél, és akkor garantáltan több ételt veszel magadhoz.

Ha a hőn áhított másfél mázsát mégsem éred el, azért még gyere el nyugodtan, a felfújható szumós ruhában is áldozhatsz a távol-keleti küzdősport oltárán.

 

 

Bicajoztál már a föld alatt?

Soványka kerékpárút-hálózatunk nemigen kedvez a kecskeméti hétköznapokban a bicajos életérzésnek, ezért is tűnik kihagyhatatlan programnak a P3 parkolószintjén rendezett kerékpáros verseny. Igen, jól olvastad. A Malom Központ mélygarázsának P3 szintjén a kétkerekű járgányok veszik át a hatalmat. Nevezz be mihamarabb, mert ilyen még nem volt, és nem is biztos, hogy lesz egyhamar!

Ne egy sima kerékpárversenyre gondolj: extrém akadályok teszik kihívássá a 300 méteres sprintversenyt, korcsoportoknak megfelelő nehézségi fokban rönkök, raklapok, ugratók, vizesárok és hullámok fokozzák az adrenalint.

A sprintverseny részleteiről itt olvashatsz.

 

 

Focirajongóknak kötelező: teqball

A Rubik-kocka világsikere után három évtizeddel egy újabb magyar lelemény járja be a világot, amit valószínűleg még sosem próbáltál ki. Borsányi Gábor fejéből pattant ki az új sportág, a teqball 20 évvel ezelőtt, az újpesti panelházak között felállított pingpong asztalokon focizva. A futball alapú új sporteszköz az asztaliteniszt és a lábteniszt ötvözi. 2013 óta pedig olyan sztárcsapatok edzenek vele, mint az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United. Akár olimpiai sportág is lehet belőle, a legfőbb cél viszont az, hogy előbb-utóbb tömegsport váljon belőle. Ha lépést szeretnél tartani a trendekkel, gyere el egy teqball meccsre: két-három másodpercenként kell labdába érniük a játékosoknak, azaz gyakorlatilag gondolkodni sincs időd, viszont remekül fejleszti a labdabiztosságot és a koncentrációs képességet.

 

 

Ne otthon dobáld a tányérokat, inkább sózz oda egy méretes gumiabroncsnak!

Önkéntes katonai kiképzéshez tudnánk hasonlítani a Spartan edzéseket, amelyeket Vidám Marcsi mutat be Mozdulj KI Kecskemét sportfiesztáján. Ő maga rutinos Spartan Race-versenyző, nem riad meg 25 kilós menetfelszerelés cipelésétől hegymenetben, mosolyogva kúszik a hideg sárban, szögesdrót alatt. "Természetesen akadnak nehéz időszakok, de a végén robban az adrenalinbomba, amikor az egész csapattal teljesítjük a versenyt. Jó érzés látni, hogy egy-egy vendégem hogyan szárnyalja túl önmagát, hogyan jut egyre magasabb szintre fizikálisan, mentálisan egyaránt” - mesélte a kecskeméti edző a kőkemény kihívásokról.

Marcsi szerint “brutális időszakot élünk, a gyerekek és a felnőttek egyaránt túlterheltek, stresszesek, összenyomnak minket a teendők”. Ezeken az edzéseken viszont minden düh, frusztráció és nyomasztó érzés távozik az emberből, miközben mondjuk óriási gumiabroncsot püföl baseball ütővel.

 

 

Nemcsak a macsó urak, amazon hölgyek és hiperaktív gyerekek sportja! A sportnapon Marcsi vezényletével bárki kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül barátkozhat a spártai edzéssel, egyáltalán nem kell megijedni tőle: kezdők, újrakezdők, gyerkőcök éppúgy találnak majd rájuk szabott feladatokat, mint akik keményebb kihívásra vágynak.

Kipróbálhatjuk a saját testsúlyos edzéseket, javíthatunk a testtudatunkon és a testtartásunkon, kezünkbe vehetjük az eszközöket, például a kettlebelre hasonlító girját, gerjeszthetünk hullámokat a karvastagságú kötéllel, ügyeskedhetünk az agility létrán és akkora ütéseket sózhatunk baseball ütővel a gumiabroncsokra, amekkora csak az erőnkből kitelik. A nyújtás sem marad el, fortélyait a mobility foglalkozás keretében sajátíthatjuk el.

A Happy Mozgáscentrum mindig mosolygós edzőjével a színpadon és a saját standján egyaránt találkozhatnak a leendő spártai harcosok, de a jótékonysági futásra is Marcsival melegíthetünk majd be!

 

 

Streetball, pingpong és futás, de csak nevezéssel!

Túlzás nélkül állíthatjuk, nyitott sportcsarnokká változik a kecskeméti belváros a Mozdulj KI Kecskemét jóvoltából. A kosárlabda fanatikusok streetball bajnokságon bizonyíthatják csapatuk kiválóságát, és szórhatják a triplákat az ellenfeleknek. Pingpongban is összemérheted a tudásodat, illetve ritkaságszámba menő belvárosi futással is megkoronázhatod a szombat délelőttödet.

 

 

Egy a lényeg: nevezz előzetesen!

Streetball bajnokság nevezés május 30-ig, itt

Verőfényes Malom Jótékonysági Futás előnevezés kedvezményes regisztrációs díjjal május 27-ig, itt (a helyszínen is tudsz nevezni, de már magasabb díjakkal)

Pingpong nevezés május 30-ig, itt

 

 

Tovább is van…

Ha úgy érzed, lesz még energiád élményt gyűjteni a sportfiesztán a fentieken túl is, hoki, zumba, hoverboard és segway, World JUMPING, Thai Boxing&Fitness, napindító jóga, tajcsi, Anya fitt lesz bemutatóból válogathatsz kedved szerint.

 Nagyításért katt a képre:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Fri, 24 May 2019 08:28:27 +0200
Beatrix és egy közel három évtizedes alkoholizmus története https://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3080-beatrix-es-egy-kozel-harom-evtizedes-alkoholizmus-tortenete https://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3080-beatrix-es-egy-kozel-harom-evtizedes-alkoholizmus-tortenete Beatrix és egy közel három évtizedes alkoholizmus története

 

A téma társadalmi érzékenysége és az ügyfél anonimitása érdekében a riportalany nem a valódi nevén szerepel.

 

Adamik Zsanett: Melyik volt a kedvenc itala?

Beatrix: Régebben, fiatalabb koromban volt csak kedvencem: a vodka-narancs, később már nem az íze, vagy a kedvenc jellege miatt ittam.

 

Mikor vette észre, hogy Önre másképpen hat az alkohol?

Ha elmentünk inni, és többen berúgtak, másnap a többiek nem ittak tovább, én pedig igen, berúgtam az első napon, aztán berúgtam a másodikon is, harmadikon is…

 

Milyen volt az első berúgása?

Szörnyű. Hatalmas szerelmi csalódás ért, elhagytak egy másik lányért, a fájdalomra, amit ez okozott, a mai napig emlékszem. Annyira szenvedtem, hogy a barátnőimmel elmentünk egy kocsmába, és alaposan berúgtam, nem emlékszem, hogyan kerültem haza, másnap nagyon szégyelltem magam. 21 éves voltam ekkor.

 

Előtte soha nem ivott?

Nem, nem is érdekelt, aktívan sportoltam, a barátaim sem ittak. Az első berúgásom után anya leült velem, és elmondta: elhiszi, hogy fáj, de ez nem megoldás erre. Apa szerencsére nem tudta meg ezt a nagy berúgásomat, mert dolgozott.

 

Utána hogy folytatódott az alkohollal való kapcsolata?

Nem volt semmi különös benne, néha eljártam szórakozni, iszogattunk, de soha sem berúgásig - szóval, úgy, mint egy átlagos fiatal lány. Aztán férjhez mentem, és elkezdtük a közös életünket.

 

Milyen volt a házasságuk?

Eleinte jó, vállalkoztunk, házat vettünk, megszületett a lányunk, viszont a férjem egyre többet ivott, majd elkezdett szerencsejátékozni is. Minden pénzünket eljátszotta. Ekkoriban külföldről hozattunk be autókat, jól ment az üzlet, de rengeteget is dolgoztunk, felépítettünk egy házat, amit egy az egyben eljátszott. Borzasztóan szerencsétlenül éreztem magamat, állandóan dugdosni kellett a pénzt a férjem elől, izgulni azon, hogy mi lesz, ha megtalálja. Végül két évvel az játékautomaták betiltása után abbahagyta.

 

Minek a hatására?

Egy hétre otthagytam. Pár nap után jött, és kért, hogy menjünk vissza, megígérte, hogy abbahagyja a szerencsejátékot, amit aztán be is tartott. Ebben az időszakban kezdtem el jobban iszogatni, az állandó aggodalom, hogy mi lesz velünk, miből fogjuk fizetni a rezsit, a lányom óvodáját, a mindennapokat, teljesen felőrölt.

 

Mennyit ivott akkoriban?

Napközben nem jutottam el a részegségig, de valamennyit mindig ittam, hogy szinten tartsam magamat. A lányomat, férjemet elláttam, de ha este lefeküdtek, akkor biztosan berúgtam, másnap felkeltem, ittam annyit, hogy ne legyek rosszul - minden nap ugyanilyen volt.

 

 

Dolgozott ekkor valahol?

Ironikus módon egy kocsmában. Ott is hasonlóan teltek a napok, mint a családomban: igyekeztem nem berúgni annyira, hogy ne tudjak dolgozni, de a szinten tartáshoz valamennyit innom kellett. Végül az italozás miatt el is küldtek onnan. Ekkor láttam először, hogy egyre komolyabb gond az életemben az alkohol, és leálltam.

 

Hogyan állt le?

Egyik percről a másikra: a lányomra és a vele kapcsolatos elfoglaltságokra koncentráltam, és ez sokat segített. Edzésekre vittem, aktívabban részt vettem a feladatokban, például más gyerekeket is vittem edzésre, táborba, tehát hasznosnak éreztem magamat. Otthon nem volt túl rózsás a helyzet, a férjem továbbra is ivott, nem kaptam sok megbecsülést, ezért a lányom és a gyerekekkel való elfoglaltsággal járó felelősség adott erőt ahhoz, hogy ne essek vissza. Végül 10 évig józan voltam. Előtte még befeküdtem a kórházba is az addiktológiára, de az ottani csoportos segítségnyújtás nekem idegen volt. Viszont abban segített, hogy rájöjjek: az alkoholizmus egy betegség, amiből nem lehet kigyógyulni, „csak” valameddig abbahagyni.

 

Mi történt 10 év után?

Kamaszodni kezdett a gyerekem, nem volt már rám akkora szükség, az anyai szerep már nem volt úgy jelen az életemben. Persze dolgoztam, de a munkán kívül nem találtam a helyem. A férjemmel továbbra sem tudtunk mit kezdeni egymással. Egyik nap elkezdtem kicsit iszogatni, aztán ez egyre sűrűbb lett. Ciklikusan ittam: 2 napig amennyit csak lehetett, aztán 2 napig semmit, ez váltakozott egy ideig, majd leálltam megint egy hosszabb ideig. Anyukám ekkor költözött a városba, a gyerekem érettségizett, ez megint elvonta a figyelmet, volt dolgom.

 

Mikor történt a következő visszacsúszás?

Egy buliba mentünk, nem történt semmi különös dolog, csak az volt bennem, hogy miért ne ihatnék. Ezután persze megint visszacsúsztam abba a körbe, hogy egy ideig nagyon ittam, egy ideig nem, de ekkor már komolyabb figyelmeztetések is kaptam az élettől, például elvették a jogosítványomat ittas vezetésért, illetve elküldtek a munkahelyemről, amit nagyon szerettem.

 

Hogyan élte meg ezt a család?

Nagyon rossz időszak volt, a családom számára már egyértelmű volt, hogy alkoholista vagyok, ezért elkezdődtek az ellenőrzések, számonkérések, veszekedések, hibáztatások. Sokszor ittam titokban. A férjemmel nem tudtam erről rendesen beszélni, hiszen neki is ilyen problémái voltak - bár ő ivás mellett is tudott működni, dolgozni, olyan mintha ő lett volna a „rendes alkoholista”, én meg a „rossz alkoholista”. A lányom próbált belém erőt önteni, hogy próbáljam meg megtalálni azt, ami szép az életben…

 

Felmerült Önben, hogy szakmai segítséget kér valahonnan?

Igen, voltam pszichiáternél, akivel nem beszélgettünk, csak gyógyszereket írt fel. Valamennyire segített, nyugodtabb voltam, de a tartós leálláshoz nem tett hozzá. Saját magam erejéből persze sokszor próbáltam leszokni, de csak akkor sikerült ideig-óráig, amikor valami olyan elfoglaltságot találtam, amiben hasznosnak éreztem magam.

 

Mi indította el újra és újra a lejtőn?

Összeveszéseknél sokkal hamarabb estem vissza, nem tudtam a feszültségeket kezelni, nem volt munkahelyem, nem vezethettem - ez még inkább hozzájárult ahhoz, hogy visszacsússzak. Borzalmas állapotba kerültem, azt éreztem, nem érdemlem meg az életet.

 

Milyen volt az élet, amikor nem ivott?

Jó is, rossz is - amilyen az élet szokott lenni. Amikor ittam, vagy inni kezdtem, azt éreztem, hogy ettől enyhülni fognak azok a fájdalmak, amelyek körülvesznek, de csak fokozódtak, viszont nem tudtam akkor, hogy mi mást kezdhetnék velük.

 

 

Mi történt 2018 augusztusában, mi volt az a pont, ami változtatott ezen?

Reggel a férjem nagyon kiabált velem, a lányom is haragudott rám. Aznap rengeteget ittam, anyukám nem ért el telefonon, átjött hozzám, és nem tudtak felébreszteni. Kihívták a mentőket, mire kiértek, leállt a légzésem, újra kellett éleszteni. Az újraélesztés után beszállítottak a kórházba.

 

Mikor tért magához?

Éjszaka. Nagyon megijedtem, nem tudtam, hol vagyok, semmire nem emlékeztem. Másnap értem jött anyukám és hazavitt. A lányom zokogott, hogy ne tegyem ezt magammal, akkor határoztam el, hogy vége, nem iszom, nem ihatok többé. Azóta tiszta vagyok. Ismét fel kellett idéznem, amit a 10 éves absztinenciám alatt megtanultam, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség, amire mindig figyelni kell.

 

Milyen ezzel a tudattal élni?

Először sokkoló volt, aztán lassan megszoktam. Olyan, mintha cukorbeteg lenne az ember, mindig figyelni kell, a saját magam orvosa kell legyek. A józan életnek pedig sok szépsége van, ami kárpótol.

 

Amikor jelentkezett nálunk, a Rév Szolgálatnál, akkor már nem ivott. Mi volt a motivációja, hogy eljöjjön hozzánk?

A kórházban említették, hogy a betegségem lelki részében Önöktől lehet segítséget kérni. Arra gondoltam, hogy jó lesz itt beszélgetni arról, ami történt, ami bennem van ezzel kapcsolatban. Mindig könnyebben megyek el innen, megerősítést kapok abban, hogy vannak céljaim, figyelnem kell magamra, nemcsak mások szükségleteire, mert a családom akkor van jól, ha én is jól vagyok. A legnagyobb tanulság az volt, hogy ne kapaszkodjak másokba, ne ettől várjam a boldogságot, hanem tanuljak meg kapni is. Nagyon sokat változott az életünk a férjemmel és a lányommal az elmúlt időszakban, igyekszünk kölcsönösen figyelni egymásra. Persze veszekedések, feszültségek mindig előfordulnak, de már nem úgy viszonyulunk egymáshoz, mint korábban, mindannyian próbálkozunk, gyógyítjuk egymást.

 

A férje iszik még?

Sajnos igen, viszont jelentős mértékben csökkkentette a mennyiséget, illetve nagyon próbál figyelni rám, építeni a kapcsolatunkat. Azt gondolom, ehhez a változáshoz hozzájárult, hogy én most jól vagyok, ezért ő is jobban van, és ez a folyamat oda-vissza erősíti egymást. Ő nem akar terápiás segítséget igénybe venni, de azt gondolom, amit tud, azt megteszi, és ez elég.

 

Mi segített még ebben az aránylag gyors felépülésben?

Sokat adott a családom bizalma, és az, hogy a korábbi munkahelyemre visszavettek. Nagyon szégyelltem és sajnáltam, mikor onnan elküldtek az ivás miatt, de büszke vagyok arra, hogy bizonyítottam és érdemesnek találtak arra, hogy visszavegyenek, mert jó munkaerő vagyok. A főnököm bizalma sokat jelentett, és a kollégáim is nagyon jól állnak hozzám. Most a jogosítványom visszaszerzése a következő cél. Amióta nem iszom, mindig figyelek, hogy céljaim legyenek, mert a családom mellett ez a másik nagy visszatartó erő.

 

Hogy foglalkozik most magával Beatrix a régebbi időkhöz képest?

Az már egy nagy változás, hogy figyelek magamra, mire van szükségem, és ezt ki is fejezem. Régebben mindig belecsúsztam abba, hogy a családomat szolgáljam, én nem számítottam, csak akkor, amikor ittam. Most ivás nélkül is számítok.

 

Mit üzenne azoknak a nőknek, Beatrix, akik ugyanebben szenvednek?

Forduljanak a családjuk felé, mondják meg, mire van szükségük, ne féljenek kérni és küzdeni, kérjenek segítséget, ha kell. Keressék meg a szépet az életben, mert a legsötétebb órában is van ilyen, csak az ital ködén keresztül nehéz észrevenni a fényt.

 

 

Ha úgy érzi, hogy Önnek vagy hozzátartozójának, barátjának segítségre van szüksége szenvedélybetegségében, az alábbi elérhetőségeken tud jelentkezni Szolgálatunkhoz:

 • Telefon: 76/415-466
 • E-mail: revkmet@t-online.hu
 • Cím: 6000, Kecskemét Fecske u. 20.
 • Honlap

Szolgáltatásaink ingyenesek.

 

A szerzőről:

Adamik Zsanett vagyok, terápiás munkatársként foglalkozom szenvedélybetegekkel a kecskeméti Rév Szolgálatnál. Emellett autogén tréninget és önismereti csoportokat tartok azoknak, akik szeretnének a saját életükben betöltött szerepükre jobban rálátni. Szemléletem fontos része, amelyet szeretnék átadni, hogy senkinek sincsen eredendően jó vagy rossz oldala, mindannyian valamilyenek vagyunk, a különbség csupán annyi, hogy mennyire látunk rá a önmagunkra.

Elérhetőségem: adamikzsanett@gmail.com

Fotó: Petróczi Réka

 

  

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Adamik Zsanett) Köz - tér Thu, 23 May 2019 19:13:03 +0200
Figyelem! Hétvégén programcunami érkezik Kecskemétre! https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3079-figyelem-hetvegen-programcunami-erkezik-kecskemetre https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3079-figyelem-hetvegen-programcunami-erkezik-kecskemetre Figyelem! Hétvégén programcunami érkezik Kecskemétre!

 

 

Babás tárlatvezetés a Kecskemét 650 kiállításon

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2019. május 24., 10:00

 

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy híres építészmester! Úgy hívták, hogy Márkus Géza! Sok mesét és rengeteg dalocskát épített a csodás épületbe. Mulatságnak való hely volt ez régen, ahol sok nótát énekeltek…” - kezdi az első palotamesét Burovincz Laura, a babás tárlatvezetés vezetője, a múzeum munkatársa. Azért a prózai rész egyenes arányban van az énekszóval, a zöld ajtók ívei is a dallamra ringnak, úgy hívogatnak mindenkit. Gitárszóra gyülekeznek a babák az anyukákkal, akadnak egészen picik, de van, aki már bölcsődés korú. Szövött szőnyegen és padon ülve énekeljük a köszöntőket: Adjon Isten Jó Napot!, Süss fel nap!, Én kicsike vagyok… A bababázisra mindenki visszatérhet, ehet, etethet, ihat, megpihenhet, majd újra csatlakozhat a csoporthoz.

Dalolva sétálunk a Kecskemét 650 kiállítás felé, a lépcsőkorlát mászókává alakul, a hófehér falak kéznyomoktól mázasak, zeng a gang a „guggolástól”, de így van ez jól, a kiállítóház felkészült a gyerekzsivalyra. A tárlatban lenyűgözi a gyerekeket a sötétben világító 3 D-s épületek fénye, formája, a kihúzató fiókok, amelyek a szülőknek is rejtegetnek szellemi kincseket. A díszterembe érve a páváknak énekeljük a Cifrapalotát, az ablakok és tubarózsák boldogan adják át a szélnek a vidám hangokat.

A tárlatvezetés ingyenes.

Minden hónap utolsó péntekén várják a város összes érdeklődő és kíváncsi anyukáját/apukáját másod-harmadmagával. Következő alkalom: 2019. június 28.

 

 

Olvasókör a Malomban - Neil Gaiman: Coraline

 

Helyszín: Libri Könyvesbolt, Malom Központ, Korona u. 2.

Időpont: 2019. május 24., 16:00–17:30

 

Coraline unalmas élete egy-kettőre a feje tetejére áll, amikor rátalál egy másik világba vezető titkos ajtóra az otthonában. Az ajtó túloldalán minden egy kicsit furcsább, finomabb, izgalmasabb – és veszélyesebb!

Találkozzunk, idézzük fel együtt a könyv legizgalmasabb jeleneteit, és osszuk meg egymással kedvenc idézeteinket Neil Gaiman klasszikusából!

 

 

Csipkefa Zenekar Népzenei Szobakoncertje

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. május 24., 17:00–18:30

 

A Csipkefa zenekar "Üzenet" címet viselő akusztikus - azaz erősítés nélküli - koncertje a moldvai csángó magyarság ősi, de a mai napig élő néphagyományként jelen levő dallam és énekvilágába röpíti el a látogatókat. A bő egy órás zenei utazás nyomán hallhatunk többek között ősi csángó altató éneket a Szeret patak mentéről, vidám hora dallamokat Somoskáról és feszes tempójú botosánkát Külső-Rekecsinből. A zenei élmény mellett az érdeklődőbbeknek lehetőség lesz a csángó táncok kipróbálására is!

A zene alapját az erőteljes dob barbár ritmikája adja, a gerincét az ősi fúvós hangszerek (furulya, kaval) misztikus rezgése szolgáltatja, lágy hegedű dallamokkal körbefűzve, zengő koboz kísérettel felöntve, a harmonika délvidéki melódiáival fűszerezve alkotnak fülbemászó koktélt, melynek habját a csángó ének remegése üli meg!

A belépés ingyenes, a tánc kötelező!

 

 

A Kecskeméti Pagony megnyitója Marék Veronikával

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. május 24., 17:00–19:00

 

“A Pagony nem pusztán egy bolt, hanem egy olyan hely, ahol jó lenni, jó időt tölteni. Egy olyan könyvesbolt, ahol a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalom színe-javát megtaláljátok, és a játékkínálatunk minden korosztályt kielégít. Gyertek el, ismerjétek meg mesés világunkat!

A megnyitó programja:

17.00: A boltot Marék Veronika író-illusztrátor nyitja meg, aki a Pagony Kiadó első könyvét is írta egyben - óriási öröm számunkra, hogy az első szerzőnk nyitja meg a tizedik boltunkat!

A megnyitó után dedikáltathatjátok Veronikával a könyveit.

A kicsiket kézműves programmal várjuk, és ezen a napon óriási kedvezménnyel is készülünk.”

 

 

Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019

 

Helyszín: Vasútkert

Időpont: 2019. május 24-26., nyitás minden nap 14 órától

 

A fesztiválon az ország legjobbjai közül 25 sörfőzde lesz jelen, akik elhozzák és bemutatják a sörkínálatukat, így összesen több, mint 200 féle sört kóstolhatnak az érdeklődők. A sör mellé ételeket a felvonuló foodtruck-ok szolgáltatnak, illetve zenés programokból sem lesz hiány a három nap alatt.

Részletek

 

 

Gyereknap Kecskeméten

 

Május utolsó hétvégéje talán a legvidámabb két nap lesz Kecskeméten, 2019-ben: rengeteg programmal várják a gyerkőcöket - a legapróbbakat, a virgoncokat, a tudóspalántákat, a művészcsemetéket, a bátrakat, az állatbarátokat és még sorolhatnánk... Ha kirándulni szeretne a család gyereknap alkalmából, arra az esetre is van néhány tippünk!

Gyereknapi programválogatásunkat itt találod. 

 

 

Majális Táncház

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. május 25., 16:30–2:00

 

Program:

 • 16:30 – 17:30 Csimota topogtató (2-4 éveseknek):
  ölbéli játékok, topogtató
  Közreműködik: Böde-Harkai Csilla
 • 17:00 – 19:00 Aprók tánca:
  Tánctanítás: kiskunsági és dél-alföldi táncok, népi játékok, népszokások felelevenítése, 
  Táncmesterek: Böde István és Márkli Zsuzsanna 
  Kézműves foglalkozás: nemezlabda készítés
  Vezeti: Barcsikné Tercsi Ibolya népi játszóházvezető
 • 19:00 – 21:30 Ifjúsági táncház:
  Tánctanítás: kalotaszegi, moldvai, sárközi táncok tanítása
 • 21:00-től Felnőtt táncház: 
  Tánctanítás: kiskunsági, szilágysági, nyárád-menti, vajdaszentiványi, széki, kalotaszegi, mezőségi, stb. táncrendek
  Táncmesterek: Lukácsné Haránt Eszter, Böde István, Márkli Zsuzsanna, Molnár Máté
  Közreműködik: Inoka Győző és barátai
  Házigazda: a Kecskemét Táncegyüttes, valamint a Tűzön-Vízen Át Egyesület és Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszak

Belépődíj: 400 Ft

 

 

Bringás laktanya-kör

 

Helyszín: Rudolf-kert, Olimpia u. 1.

Időpont: 2019. május 26., 10:00–13:00

 

A családi kerékpáros program a Rudolf-kert felvonulási terén (Jysk áruház mögött) és Homokbányán (Füredi Autósiskola tanpálya) zajlik. Regisztrálni a rudolf-kerti helyszínen is lehet, ahol egy kerékpáros ügyességi-közlekedésbiztonsági pálya várja a gyerekeket, a homokbányai helyszínen pedig játékos elméleti (kerékpáros KRESZ-hez kapcsolódó) és gyakorlati (kerékpáros ügyességi) feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek. A program résztvevői pecsételőlapot kapnak, amelyen igazolást gyűjtenek az útvonal végigjárásáról, a feladatok teljesítéséről a startnál és a célban (Rudolf-kert), illetve a közbenső állomáson (Homokbánya). A program teljesítői közül az első 100 fő garantált kerékpáros közlekedésbiztonsági ajándékot kap, illetve a kitöltött pecsételőlap egyben részvételi lehetőséget biztosít a nap végi sorsolásra, amelynek fődíja egy kerékpár.

A tervezett program:

 • 10-12 óra: regisztráció a rudolf-kerti helyszínen
 • 10-13 óra: útvonal bejárása, feladatok teljesítése
 • 13 óra: sorsolás a rudolf-kerti helyszínen, a jelenlévő résztvevők között

Előzetes regisztráció

 

 

Párkapcsolat: A Nagy Hazugság - Kiss Balázs Kunó előadása

 

Helyszín: FLOW yoga & Selfness, Bánk bán utca 6.

Időpont: 2019. május 26., 17:00–19:00

 

Valamiért beépült a köztudatba, és már senki sem kérdőjelezi meg azt a rendszert, hogy az ember életében igazán csak 1 másik embert szerethet. Ha netán több ilyen is lenne, akkor azokat is csak szigorúan egymás után. Mi történt az Emberrel, amikor az életében igazán csak néhány társának adja át a teljes szeretet, elfogadását és kedvességét? Mi történt a kiépült falakkal és blokkokkal, amivel az életben a legtöbb embert kizárja?

Lehetséges-e ilyen védművekkel igazán szeretni? Lehetséges így egyáltalán "'boldog" párkapcsolatban élni? Együtt keresünk rá megoldást, hogy HOGYAN lehet úgy párkapcsolatban élni, hogy az ne szenvedéssel járjon, hanem egy csodálatos KÖZÖS utazás legyen. Ez nem egyszerű, mert komoly önismeret szükséges hozzá. A másfél órás előadás a segítségedre lehet abban, hogy Te is alkalmazni tudd a megoldásokat az életedben.

A férőhelyek korlátozott száma miatt bejelentkezés szükséges:

 • naptár
 • +3620/2684586
 • flowjogastudio@gmail.com

Részvételi hozzájárulás: 2000 Ft

 

 

Fájdalom és dicsőség

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.05.23. csütörtök, 18:00
 • 2019.05.24. péntek, 18:00
 • 2019.05.25. szombat, 18:00
 • 2019.05.26. vasárnap, 18:00
 • 2019.05.27. hétfő, 18:00

 

Salvador Mallo filmrendező élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott évekre. Gyermekkora a hatvanas években, családja kivándorlása egy jobb élet reményében és a letelepedés egy spanyol faluban, az első vágyakozások és az első már felnőttkori szerelem a pezsgő Madridban a nyolcvanas években, a szakítás fájdalma, miközben továbbra is szétfeszítik a heves érzelmek, ahogy az írást kezdi el alkalmazni terápiaként, hogy felejtsen, ahogy felfedezi a mozi varázsát, és az üresség, az a végtelen üresség, amely meggátolja, hogy továbbra is filmeket készítsen. A “Fájdalom és dicsőség” az alkotásról szól, hogy milyen nehéz is elválasztani azt a magánélettől, s a szenvedélyről, amely értelmet ad az életnek és reményt. Salvador rádöbben, hogy égető szüksége van rá, hogy felidézze a múltját és ebben az elbeszélésben találja meg a megváltást.

Pedro Almodóvar megannyi kín és dicsőség után karrierje egyfajta összegzéséhez érkezett. Legalábbis erre utal, hogy legújabb filmjének főhőse egy filmrendező, aki visszatekint életére, hogy alkotásai és szerelmei kereszttüzében próbálja értelmezni a jelenkor válságát. A spanyol kultrendező ehhez olyan világsztárokkal dolgozik együtt ismét, akik már első filmjei sikerénél is mellette álltak: Antonio Banderas és Penelopé Cruz.

Spanyol dráma, 113 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

A film előzetesét itt láthatod.

Online jegyfoglalás

 

 

Kitekintő: Budapesti Nagy Sportágválasztó

 

Helyszín: Merkapt Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/B

Időpont: 2019. május 25., 9:00-17:00

 

Több mint 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együtt sportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. A rendezvény szervezői szeretnék, ha a Nagy Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá leginkább illő sportágat, hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

Bővebb információ

 

 

Előzetes: Tárlatvezetés illatokkal, hangokkal a Rippl-Rónai kiállításon

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2019. május 27., 17 óra

 

Megillatozzuk a festő által megörökített párizsi nők parfümjét, és belehallgatunk, milyen muzsika szólt egy-egy baráti találkozón a Róma-villában. De az is kiderül, milyen illat lengte be a művész kaposvári otthonát vasárnap délutánonként…

Részvételi díj (belépés + tárlatvezetés): 1200 Ft/fő (kedvezményeket nem áll módunkban érvényesíteni)

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész

Előzetes regisztráció szükséges a következő e-mail címre küldött üzenettel: bozso.muzped@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2019. május 24., 12 óra

 

 

„Hírös kecskemétiek” pódiumbeszélgetés

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ

Időpont: 2019. május 29., 18 óra

 

Vendégek:

 • Dobó Enikő, a Kecskeméti Katona József Színház színművésznője
 • Bahget Iskander, fotóművész, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tiszteletbeli tagja
 • Kuna Lajos, zenekarvezető, rézfúvós tanár, szaktanácsadó
 • és tanítványa, Beke Márk, a Kecskeméti Kodály Zoltán Szakgimnázium harsonás tanulója, a 2018. évi Virtuózok győztese

A beszélgetést vezeti: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékod jelezd az alábbi lehetőségek egyikén: info@hiroskozpont.hu, 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) kedd - péntek 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

Ezerarcú Kolon-tó

 

Találkozóhely: Izsák, Dózsa György tér 4. Vino Étterem – Kolon Café

Időpont: 2019. június 1-2. 

 

Program: Ismerje meg a Kolon-tó sokféle élőhelyét és természeti értékeit a kétnapos túra során. Az első nap Izsákról dél felé haladva kerüljük meg a Kolon-tavat, megismerve a láprétek és láperdők világát. Az éjszakát a B. Bognár tanyán töltjük. Másnap reggel bejárjuk a Bikatorok tanösvényt, majd a Kolon-tó nádasa mellett sétálunk vissza Izsákra.

Túra hossza: első nap 22 km, második nap 12 km.

Szállás: B. Bognár tanya udvarán, saját sátorban.

Részvételi díj: felnőtt 4000 Ft/fő, kedvezményes 3200 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 11200 Ft.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoport létszáma korlátozott. További információk, jelentkezés: Morvai Edina,+36/70-4118-445, kolonvilag@kolon-to.com

 

 

Mozdulj KI Kecskemét! #3

 

Helyszín: Malom Központ és környéke

Időpont: 2019. június 1.

 

Csak 1 napig tart majd a paradicsomi állapot, amikor óriás társasjátékok, streetball bajnokság, extrém sportok, zumba, jóga, tajcsi, thai boxing töltik meg élettel a város központját, így másnap valószínűleg fél Kecskemét jóleső izomlázzal ébred majd a harmadik Mozdulj KI Kecskemét után. Kimazsoláztuk nektek a legvagányabb, legkülönlegesebb, legviccesebb és legmenőbb eseményeket a Malom Központ 2019. június 1-jei sportfiesztájának brutálisan sok programja közül. Íme!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 22 May 2019 16:05:09 +0200
1 hétvége, 10+ gyereknapi program Kecskeméten és az országban, 100 százalék vidámság https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3068-gyereknapi-programok-kecskemeten https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3068-gyereknapi-programok-kecskemeten 1 hétvége, 10+ gyereknapi program Kecskeméten és az országban, 100 százalék vidámság

 

 

Alma Együttes gyereknapi koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. május 23., 17:30–18:30

 

A Minimax Gyermekcsatornáról közismert gyerekzenekar a közel 1 órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők, pedagógusok is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik. A zenekar műsorában a nagysikerű saját dalok mellett 20 éve töretlen sikerrel adja elő a klasszikus és kortárs költők legszebb verseit megzenésítve.

Almagerezdek:

 • Buda Gábor- frontember/ének, gitár, vokál –
 • Berkesi Alex- basszusgitár, bőgő, hegedű, ének, vokál –
 • Ránki András- szintetizátor, vokál, -
 • Erkel Gyula- ütős szekció

Jegyvásárlás

 

 

25. Kecskeméti Sárkányeresztő Találkozó

 

Helyszín: Kecskemét, Kápolna rét

Időpont: 2019. május 25., 11:00–18:00

 

Az idén is megrendezik a Sárkányeresztő Találkozót a Kecskeméti Arborétum mellett, a Kápolna réten. Ha nincs sárkányod, itt akár készíthetsz is magadnak. A nap folyamán kipróbálhatod a Tudor Játszóház egyedi készítésű fa táblás játékait, gólyalábazhatsz, szappanbuborékot fújhatsz. A nap folyamán több alkalommal égből potyognak majd a cukorkák.

A részvétel ingyenes.

 

 

Gyermeknap a Szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2019. május 25., 10:00–18:00

 

Az esemény Facebook oldala

 

 

GyereKECSKE - Kecskeméti Városi Gyermeknap

 

Helyszín: Kecskemét, Szabadság Tér

Időpont: 2019. május 26., 10:00–18:00

 

Minden, ami gyerek és kecske. A kicsiktől a legnagyobbakig mindenkire egész nap élménydús játék vár. Érdekes, új ismeretekkel, a legügyesebbeket és legokosabbakat is próbára tevő játékos és észforgató feladatokkal, táncos - zenés - énekes műsorral várnak mindenkit, aki volt gyerek vagy most is az és szeretne játszani, kikapcsolódni ezen a kalandos vasárnapon.

Lesz itt kecskeMÉTA rét izgő-mozgóknak, MEKKELEK rét az ügyes kezűeknek, ELMÉS rét az okosoknak, MESE és FANTÁZIA rét, JÁTÉK rét és a többi….

 

Tánckavalkád

Színpadi program 10 - 18 óráig

Gyermek és ifjúsági néptánc, társastánc, moderntánc, balett csoportok bemutatói

 

 

A Ciróka Bábszínház előadásai a Luca szökőkút környékén:

 • 10 órakor Macskablöff
 • 11 órakor Almafácska
 • 12 órakor Danny mesél
 • 13 órakor Hintapalinta
 • 14 órakor Vitéz László
 • 15 órakor Medve-ének
 • 16 órakor Danny mesél
 • 17 órakor Bábkoncert

Közben folyamatosan TEKERGŐ rét - ügyességi játékokkal.

 

KÖZLEKEDŐgyereKECSKE rét

Egész napos eseménnyel várja a családot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a kecskeméti Mercedes-Benz gyár:

A KÖZLEKEDŐgyereKECSKE réten játékosan készítik fel a gyermekeket a közlekedésben történő biztonságos részvételre elméleti és gyakorlati aktivitásokkal, valamint a szülők hathatós közreműködésével. A közös programokon a gyerekek részvételét a MOKI-jogsival is ösztönözik. Megfelelő számú pecsét összegyűjtésével a láthatóságot fokozó ajándékok várnak a gyerekekre.

Lesz KRESZ teszt kicsiknek és nagyoknak, kerékpáros ügyességi pálya (kerékpárt biztosítunk), Moki tesztpálya kerékpárral, rollerrel, ügyességi pálya pedálos gokartokkal (nagyobbaknak is), „részeg”-szemüvegben; Közlekedési jellegű logikai játékok; Óriás kocka-kirakó közlekedési táblákkal; Humanoid oktatórobot-bemutató, Életnagyságú Moki figura

 

 

Gyereknap a Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. május 26.

 

Programok:

 • 10:00-16:00 Ajándék arcfestés a gyerekeknek!
 • 09:30-10:00 Fókuszban az állatok és gondozóik!
  örvös medvék, rézusz makákók, csacsik látványetetése
 • 10:00-11:00 Állati jó bemutató! a színpadnál
 • 11:00-11:30 Varázslatos bűvész trükkök a színpadnál
 • 11:30-12:00 Hüllő bemutató
 • 12:00-13:00 Állati jó bemutató! a színpadnál
 • 13:00-13:30 Varázslatos bűvész trükkök a színpadnál
 • 14:30-15:00 Fókuszban az állatok és gondozóik!
  ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák látványetetése
 • 15:00-15:30 Bátorságpróba: Madagaszkári bütykös csótányok

 

Ezen a napon a gyerekek 400 forintos, kedvezményes jeggyel látogathatják a Kecskeméti Vadaskertet!

 

 

Állati jó Gyereknap

 

Helyszín: Granada Konferencia Wellness és Sport Hotel, Harmónia utca 23.

Időpont: 2019. május 26., 10:00–16:00

 

Programok:

 • Tűzoltóautó
 • ARA SHE Airsoft
 • Póni lovaglás
 • Játékos elsősegély
 • Kutyás show
 • Táncbemutató
 • Bungee trambulin
 • Ugrálóvár
 • Kreatív kézműves foglalkozások
 • Gólyalábas bohóc
 • Csillámtetkó, arcfestés
 • Játékkonzol
 • Gyermeknapi vásár (cukorkás, divatékszeres, horgolt termékek és sok más érdekesség)

A belépés díjtalan.

 

 

Muzsikál az erdő a Hírös Városban

 

Helyszín: Vackor Vár Erdei Iskola, Belsőnyír 202.

Időpont: 2019. május 25.

 

Program:

 • 10.00-tól helyi termékek bemutatója és vására (kerámiák, sajt, méz, fa kézműves munkák, kolbász)
 • 10.00 – tól gyerekfoglalkozások
  Bábika Játszóház
  Lovaskocsizás
  Íjászat
 • 10.00 „Muzsikál az erdő” kiállítás megnyitó a 2018-as Fotópályázat nyertes képeiből
 • 10.30 Batyu Színház „A szegényember gazdagsága” című előadása
 • 11.30 Erdei gyermekkoncert Csörömpölők Együttes interaktív zenés műsora
 • 12.15 - től étkezési lehetőség
 • 13.00 Erdei séta népzenei meglepetésekkel. Téma: A fenntartható erdőgazdálkodás. Az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben. Vezeti Madácsi Sándor és Szabó Lajos.
  Közreműködik: Bimbó Brigitta
 • 15.00 Erdei koncert (Millenniumi Hársfakör)
 • Köszöntők
  Kodály Iskola ütős tanszaka. Művészeti vezető: Palotás Gábor
  Kecskemét Brass Rézfúvós Quintettje. Művészeti vezető: Földi Jácint
 • 16.30 Dűvő Zenekar. Művészeti vezető: Hrúz Dénes
 • A program végén baráti koccintás.

 

 

Kitekintő: Gyereknap a hazai nemzeti parkokkal

 

Helyszín: Lakitelek-Tőserdő

Időpont: 2019. május 25-26.

 

Szombaton egész nap kézműves foglalkozások, játszóházak, nemzeti parkos foglalkozások, bábszínház és szuper zenei programok lesznek. Vasárnap 10-től 14 óráig a hazai nemzeti parkok gyereknapi játékokkal, kenuzással és erdei sétákkal szórakoztatnak kicsiket-nagyokat.

 

PROGRAM:

2019. május 25., szombat

„Muzsikál az erdő” a Hírös városban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye

Programok 10:00-tól egész nap:

 • bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok
 • kézműves foglalkozások, erdei akvarellfestés
 • játszóházak
 • kenuzás a Holt-Tiszán a Természetvédelmi Őrszolgálattal
 • helyi termékek és nemzeti parki termékek bemutatója és vásár
 • lovagoltatás
 • gyógynövény bemutató
 • gyermekrajz- és fotókiállítás

 

 • 10:00 Erdei séta kicsiknek és nagyoknak szakvezetéssel
 • 10:30 „Erdei rovarcsodák” természetismereti séta szakvezetéssel
 • 11:00 Lóca Együttes
 • 13:00 Erdei séta kicsiknek és nagyoknak szakvezetéssel
 • 13:30 Por Zenekar - rendhagyó történelem óra és hangszerbemutató
 • 14:15 Ciróka Bábszínház előadása
 • 15:00 „Green Fish futam” – a „zöldbarkácsolás” termékeinek vízre bocsátása
 • 15:45 Reményi Ede Kamarazenekar
 • 17:30 Fonó Zenekar
 • 18:30 Kösöntyű Néptánccsoport
 • 19.00 Tábortűz 

 

2019. május 26., vasárnap

Gyereknap a hazai nemzeti parkokkal

 • 10:00-14:00 Természetismereti játékok a hazai nemzeti parkokkal
 • 10:00-14:00 Kenuzás a Holt-Tiszán – meglessük a vízi élőlényeket
 • 10:00 Erdei séta a Kontyvirág tanösvényen
 • 11:30 Erdei séta - madárles az ártéren

 

 

Darus Gyereknap

 

Helyszín: Budaörs, Kinizsi u. 44.

Időpont: 2019. május 25-26.

 

A mini darutól kezdve a majd 250 tonnát elbíró darukon át a toronydaruig mindennel találkozhattok a helyszínen! Lesz, amit irányatni lehet, lesznek olyanok, amikre felmászhattok, és lesz néhány, amit kívülről csodálhattok! Most végre testközelből is megnézhetitek az építőipari földmunkagépeket, amelyeket gyakran láthattok a városi építkezések során. Felmászhattok rájuk, némelyiket még vezethetitek is! Természetesen idén sem maradhat ki a Játékmunkagépes Játszóház, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvenc játékukat! Ráadásul ha valamelyik darab különösen a szívetekhez nő, azt meg is vásárolhatjátok.

A rendezvényre kizárólag előre megvásárolt jegyekkel lehet belépni! A kétnapos rendezvény háromórás idősávokra van osztva, a belépők ezekre az idősávokra szólnak.

Bővebb információ

 

 

Gyermeknap a Várkert Bazárban

 

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Időpont: 2019. május 26.

 

EMBEREK ÉS ÁLLATOK A NAGY HÁBORÚBAN

Tárlatvezetés 35-40 percben 6-12 éveseknek.

Az első világháborúban az egymással szemben harcoló felek hadseregeiben 16 millió állat szolgált. Igavonó lovakról, hírszerző galambokról, gáztámadást jelző kanárikról, sebesült-kereső és kabalakutyákról, sőt a hátországban szántó elefántokról is mesélnek az Új világ született című kiállítás 6-12 éves gyermekeknek szóló tárlatvezetésén.

A regisztrációs jegy 1 felnőtt és 1 gyermek belépését biztosítja. Regisztrálni itt lehet. https://varkertbazar.jegy.hu

Időpontok:

 • 2019. 05. 26. 14:30
 • 2019. 05. 26. 15:30
 • 2019. 05. 26. 16:30

 

 

Minimax gyerekhajó

 

Helyszínek: Badacsony, Balatonfüred, Siófok

Időpont: egész nyáron

 

Vitorlákat felhúzni, mosoly üzemmódot bekapcsolni és indulhat a játék Pici Cicával, Maci Kutyával és a kedvenc gyerekzenekarokkal.

A szervezők már az egészen pici babákra is fel vannak készülve, őket bébisarok és játszószőnyeg várja. A nagyobbacskák találkozhatnak kedvenceikkel, ugrándozhatnak és táncolhatnak a neves fellépők koncertjein, animátorokkal kipróbálhatnak számos társas és fejlesztő játékot, színezhetnek, értékes nyereményeket nyerhetnek a tombolán. Amíg a gyerekek szórakoznak, a felnőttek megcsodálhatják a páratlan balatoni panorámát, illetve a hajóbüfé kínálatából fogyaszthatnak.

Jegyár: 2990 Ft

Bővebb információ

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Mon, 20 May 2019 10:00:00 +0200
Heti mottó https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3078-heti-motto https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3078-heti-motto Heti mottó

 

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Női percek Mon, 20 May 2019 00:00:00 +0200