Legolvasottabb http://trendalelke.hu Sat, 23 Mar 2019 18:03:04 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu 1 év, 1 befőttes üveg, 52 élmény - benne vagy a “kihívásban”? http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2851-1-ev-1-befottes-uveg-52-elmeny-benne-vagy-a-kihivasban http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2851-1-ev-1-befottes-uveg-52-elmeny-benne-vagy-a-kihivasban 1 év, 1 befőttes üveg, 52 élmény - benne vagy a “kihívásban”?

 

Rossz magyar szokás, hogy amikor nekünk szegezik a kérdést, hogy vagyunk, mi történt velünk mostanság, vagy rávágjuk, hogy semmi extra, vagy elsorolunk egy-két negatív történést, hogy aztán beszélgetőtársunk is ugyanezt tegye. Dehát mi vagyunk mi? Zsémbes vénasszonyok? Néha persze biztosan okkal érezzük úgy, minden jóság messziről elkerül minket és csak bosszantó, szomorú események örvénye húz, sodor, fojtogat minket a mindennapokban, de aztán olyannyira belefeledkezünk az önsajnálatba, hogy az apró jóságok hiába igyekeznek bekúszni a látóterünkbe, mi rettenthetetlen ellenállást tanúsítunk. Idén ennek véget vetünk! Egy hét sem fog úgy eltelni, hogy ne vegyük számba a velünk történt jó dolgokat.

 

 

Mutatjuk is rögvest az élménybefőtt pofonegyszerű receptjét!

 1. Végy egy használaton kívüli befőttes üveget - éljen az újrahasznosítás! ;)
 2. Dekoráld kedvedre, egész évben nézegetni fogod!
 3. Minden héten tégy bele egy cetlit, amire felírtad, milyen pozitív dolog történt veled aktuálisan. Szerintünk mehet bele több is, nem fogja elrontani!
 4. Szilveszterkor olvasd vissza, milyen klassz éved volt!
 5. Add tovább te is ezt a szuper ötletet!

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Otthon melege Thu, 03 Jan 2019 21:43:50 +0100
A legjobb kecskeméti programok az utolsó 2018-as hétvégére http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2842-a-legjobb-kecskemeti-programok-a-teli-szunetre-kicsiknek-nagyoknak-es-felnotteknek http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2842-a-legjobb-kecskemeti-programok-a-teli-szunetre-kicsiknek-nagyoknak-es-felnotteknek Fotó: Kovács László

 

 

Év végi kikapcsolódás

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2018. december 27-30.

 

December 27-30. között (csütörtöktől vasárnap estig) minden délután 14 órától ingyenes aquafitness órákkal, ügyességi feladatokkal, vetélkedőkkel és sok medencés és szárazföldi játékkal várják a vendégeket a fürdőben.

 

 

Akciós hófánk pálya napok

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. december 27-30., naponta 9:00 és 15:30 között

 

A kedvezményes jegy ára 700 Ft/fő, amivel korlátlanul lehet hófánkozni.

 

 

I. Lázár Bence Emlékgála

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia utca 1/a

Időpont: 2018. december 28., 8:30–19:00

 

A csapatok által előzetesen leadott keretek alapján Kecskeméten még soha nem látott színvonalú labdarúgó tornának lehetnek szemtanú a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szurkolók.

A Kecskeméten született, kerekegyházai futballista a Lajosmizsei VLC-ben nevelkedett egészen 2006-ig, amikor is leszerződtette az Újpest FC. Tizenhét évesen járt külföldön a holland Twente és az olasz Vicenza csapatánál is, mielőtt a fővárosi csapattól profi szerződést kapott volna. Pályafutását 2014-ben hát- és derékbántalmai miatt kellett befejeznie, majd leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések hatására legyengült és lefogyott, azonban állapota stabilizálódott, a Sport TV-n szakkommentátori feladatokat látott el. 2018 februárjában hunyt el, 26 évesen.

A 18:25 órakor kezdődő Ünnepélyes Eredményhirdetés során átadásra kerül egy az Újpest FC 2018/2019-es NB1-es kerete által aláírt, egyedi, az I. Lázár Bence Emlékgálára készült mez.

 

A rendezvény ideje alatt a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ által 10:00-15:00 óra között véradás lesz a helyszínen.

 

Jegyek kizárólag a helyszínen kaphatók. 6-13 év, illetve 63 év felett: 500 Ft, 14-63 év: 1000 Ft.

 

Az esemény teljes bevételét a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány számára ajánlják fel. Az alapítvány célja a leukémiás betegek támogatása.

 • Az alapítvány számlaszáma: 51700117-15004615 Fókusz Takarékszövetkezet Kerekegyháza
 • Az alapítvány elérhetősége: lazarbenceemlekalapitvany@gmail.com

 

 

Papírtrombita készítése

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. december 28., 10:00–12:00

 

Részvételi díj: 450 Ft/fő

 

 

Szilveszteri partifalatok

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. december 28., 18:00–21:00

 

Vendégek jönnek szilveszterre? Vagy szűk körben, otthon töltöd az év utolsó napját? Így vagy úgy, egyelőre hagyd a szekrényben a chipset és a ropit és készülj változatos és különleges partifalat összeállítással, amellyel igazán emlékezetessé teheted a tűzijáték előtti - és persze utáni - órákat.

Menü:

 • Lazacos-tormás roll
 • Corn dog
 • Cheese trüffel
 • Lencsés-sonkás mini burek
 • Mexikói rák koktél
 • Mozzarella caprese
 • Bellini koktél - na jó, ez nem partifalat, de mennyivel vidámabbá teszi az estét!

Vezeti: Molnár Viktor

Részvételi díj: 9900 Ft, jelentkezés itt

 

 

Rákász Gergely: Tél

 

Helyszín: Evangélikus Templom, Szabadság tér 3.

Időpont: 2018. december 28., 19:00–21:00

 

“Vivaldi ez a klasszikus zenei szupersztár fényes csillagként ragyogott a korabeli európa egén, bár közelebbről megnézve üstököst láttunk volna egyik jövedelmező megbízástól a másikig száguldani, mindenkit inspirálva aki csak hallotta. Egocentrikus volt, hencegő, élvezte a sikert, a pénzt, ahol lehetett kibújt a köznapi szabályok alól, ám ne legyünk ezért haragosak rá! Isten beszélt belőle, de mégiscsak ember volt. Bach viszont ritkán mozdult ki otthonról, szeretett a saját közegében dolgozni, mégis beolvasztott a stílusába minden értékes zenei gondolatot, amivel találkozott. Nehéz elképzelni két jobban különböző életutat és életvitelt. A koncerten szellem találkozik az érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Ezt játszom el a “Télben” decemberi koncertjeimen.”

Jegyárak: 2.500-3.500 Ft, jegyvásárlás itt

 

 

Global Vibes és Dorombkonferencia 2018

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2018. december 28-29.

 

A Leskowsky Hangszergyűjtemény egy különleges rendezvénnyel zárja az évet és indítja útjára a #LESKOWSKY40 programsorozatot: A Global Vibes fesztivál és konferencia a világ egyik legősibb hangszerét, a dorombot állítja fókuszpontba. A nemzetközi rendezvényre 8 országból érkeznek fellépők, többek között Japánból, Udmurtiából és Jakutföldről is.

Részletek

 

 

Társasjáték nap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. december 29., 10:00–16:30

 

A program ingyenes.

 

 

Hófehérke musical

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2018. december 29., 17:00–19:30

 

A jól ismert mese a Grimm testvérek gyűjtéséből maradt ránk, mely most új köntöst kapva, eddig nem ismert történéseket is feltár. Az eddig homályba merülő eseményeket az ez idáig csendben szunnyadó, szószátyár Tükör hívja életre, és rántja le a leplet. Tanúi lehetünk Hófehérke és a Herceg igaz szerelmének, megtudhatjuk a gonosz királyné valódi indítékait, és új kulcsfontosságú szereplőkkel is megismerkedhetünk. Vajon mi lehet az a félelmetes U-U sereg? A törpéknek igazából van főnöke? Ki az az édes kiskutya a vadász oldalán?

Illuzionista trükkök tarkítják az eseményeket, és ezek segítenek azonosulni a szereplőkkel, de még a mesevilág atmoszférájával is. Így tud a Tükör egyszerre több helyen is lenni egy időben, és így tudjuk a színpadra varázsolni a több száz fős U-Ú sereget is. A jelmezek az autentikus és modern divatot keverik, így igazán vagány megjelenést kölcsönöznek a szereplőknek. A zene a hollywoodi produkciók mintáját követve tükrözi a jelenetek hangulatát, és kidolgozottságával segíti a színészek játékát.

 

Az előadás 3 éves kor felett ajánlott!

Az előadás hossza 140 perc, egy szünettel.

 

Szereposztás:

 • Hófehérke: Katona Klaudia
 • Herceg: Solti Ádám
 • Királynő: Peller Mariann
 • Tükör: Andrádi Zsanett
 • Vadász: Faragó András („Topi”)
 • Bányafőnök: Galambos Lajcsi („Lagzi Lajcsi”)
 • Tudor: Mező Zoltán
 • Vidor: Ondrik János
 • Morgó: Torres Dániel
 • Hapci: Békefi László
 • Szundi: Czető Ádám
 • Szende: Köleséri Sándor
 • Kuka: Száraz Dávid
 • Vadász kutyája: „HUGÓ” (magyar vizsla)
 • Énekkar, Tánckar

 

Jegyárak: 3.900-7.900 Ft között, jegyvásárlás itt

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: Galaxis őrzői

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. december 29., 17:30–18:30

 

A szilveszter közeledtével rendhagyó módon egy sci-fi vígjáték kerül a vizsgálódás középpontjába. Számos érdekesség tudható meg a filmről, a film világáról, illetve magáról a képregényről, amely a film alapjául szolgált. A humor mellett egy kis tudomány is szóba kerül.

Jegyek a helyszínen: 1000 Ft

 

 

Megadance Jégdisco!

 

Helyszín: Kecskemét Főtéri Jégpálya, Kossuth tér

Időpont: 2018. december 29., 19:00

 

Élő zene Dj Kenővel, a Megadance Radio műsorvezetőjével.

 

 

Évbúcsúztató kardiós séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. december 31., 8:00–9:15

 

A tavak és a csatorna mentén rójuk a köröket, mindenki a saját tempójában. Kb. 75 perces a séta, elején bemelegítéssel és a végén nyújtással.

Az esemény ingyenes. A szabadidőparkba a belépő 100 Ft.

Tartja: Danis Zsuzsa

 

Fotó: Kovács László

 

Karikásostoros óév-búcsúztató

 

Helyszín: Városháza előtt

Időpont: 2018. december 31., 12:00

 

A Hírös Rovókör szervezésében elevenedik meg a hagyomány.

 

 

 

Mary Poppins visszatér

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.12.29. szombat, 16:00
 • 2018.12.30. vasárnap, 16:00

 

Amerikai családi film, fantasy, musical, 130 perc, 2018, 6 éven aluliak számára nem ajánlott

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

Jegyár: 850 Ft, jegyvásárlás itt

 

 

BÚÉK

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.12.28. péntek, 20:00 
 • 2018.12.29. szombat, 20:00 
 • 2019.01.04. péntek, 20:00 
 • 2019.01.05. szombat, 20:00

 

Magyar vígjáték, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.

Jegyár: 850 Ft, jegyvásárlás itt

 

 

A Kecskeméti Téli Fesztivál keretében:

 

Szilveszter

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2018. december 31.

 

 • 20 óra Ivan & The Parazol
 • 22 óra BarIsOn koncert
 • 24 óra Tűzijáték

 

A Kecskeméti Téli Fesztivál további programjai

 

 

Kecskeméti Műjégpálya

 

Helyszín: Szent László Krt. 64.

 

JÉG, KORI, ZENE… kellemes társaság, jó hangulat, folyamatos akciók, finom falatok, zsíros deszka, forró, citromos tea (kinek rumos), forralt bor és egy kis móka! Kell ennél több?

Nyitvatartás és árak

 

 

Kitekintő: 9. Mézeskalácsváros a Bálnában

 

Helyszín: Budapest, Fővám tér 11-12.

Időpont: 2018. december 22. – 2019. február 23.

 

Idén körülbelül ötszáz külön épületből álló társasági szobrot csodálhatunk meg, amelyeket 2500 vállalkozó szellemű mézeskalács-fanatikus épített fel.

A kiállítás 2018. december 22-től 2019. február 23-ig látogatható. A téli szünetben (dec. 22-től és január 2-ig) délelőtt 11 órától 14 óráig, illetve délután 16 órától 20 óráig tart nyitva a kiállítás, zárva lesz december 24-én, 25-én, 26-án, 31-én és január 1-jén. 2019. január 3-tól a Mézeskalácsváros vasárnaponként és hétfőnként zárva tart és délután 4 órától este 8 óráig tart nyitva.

2019. január 2-án a kiállítás nyitvatartása.: 11.00-14.00, 16.00-20.00

2019. január 3-tól február 23-ig a kiállítás 16 órakor nyit és 20 órakor zár. Illetve vasárnap és hétfőn pedig ZÁRVA tart.

A kiállításra a belépés ingyenes.

 

 

Jégfolyosó

 

Helyszín: 1211 Budapest, Szent Imre tér

Időpont: 2019 február 28-ig

 

Hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva.

A belépő ára 700 Ft

Korcsolya bérlés: 700 Ft

 

 

Előzetes: Masha és a medve Live: Karácsonyi kaland

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2019. január 20., 17:30

 

A Minimax gyerekcsatornán futó népszerű rajzfilmsorozat színpadi adaptációja.

Jegyár: 2800-7900 Ft, jegyvásárlás itt

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 27 Dec 2018 21:59:18 +0100
Összefogtak a kecskeméti szakemberek a szoptatás és az anyatejes táplálás népszerűsítéséért http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2878-osszefogtak-a-kecskemeti-szakemberek-a-szoptatas-es-az-anyatejes-taplalas-nepszerusiteseert http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2878-osszefogtak-a-kecskemeti-szakemberek-a-szoptatas-es-az-anyatejes-taplalas-nepszerusiteseert Összefogtak a kecskeméti szakemberek a szoptatás és az anyatejes táplálás népszerűsítéséért

 

Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa nem győzte hangsúlyozni, mennyi jótékony hatása ismert az anyatejnek az immunrendszer fejlődésétől - az anya-gyermek közti lelki kapcsolat erősítésén át - a betegségek megelőzéséig, mint például a diabétesz vagy a különféle allergiák. Sőt, az anyatejjel táplált babáknak bizonyítottan magasabb az intelligenciájuk felnőtt korban.

“Nagyon nagy hiba, ha nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a babák hozzájussanak ehhez a folyékony, fehér aranyhoz” – szögezte le.

 

 

“A cumisüveg nem a babakelengye tartozéka!”

 

Utal Dr. Kelemen Edit neonatológus, az Újszülött és Koraszülött Osztály vezető főorvosa az indokolatlan méreteket öltött tápszerhasználatra. Sok anya elhatárolódik a szoptatástól, illetve általános probléma, hogy nincsenek tisztában az anyatejes táplálással kapcsolatos tudnivalókkal, ezért összezavarodnak, félnek, elszunnyad bennük az anyai ösztön.

A kecskeméti anyák viszont olyan szempontból szerencsés helyzetben vannak, hogy a városban rendszeresen tartanak ingyenes születés- és szoptatásra felkészítő tanfolyamokat, a kórházon belül is.

A kecskeméti kórház szintén nagy hangsúlyt fektet az ún. aranyóra biztosítására, amikor is a babát közvetlenül a születés után a szülők mellkasára helyezik, mert a csecsemő a 45-50. percben ösztönösen keresi édesanyja mellét, így máris egymásra tudnak hangolódni. Kelemen doktornő elmondta, szeretnék az aranyórát kétórásra nyújtani.

 

 

A nők 98 %-a tud szoptatni, csak nem hiszi el magáról

 

“Felnőtt egy olyan generáció, amelyben elvették az anyától a szoptatás örömét - például az olyan szabályokkal, mint a baba három óránkénti etetése. Ez aláásta az anyatej termelődését, amit a tápszergyártó cégek remekül kihasználtak és egy jól profitáló iparágat építettek rá. Pedig tényleg nagyon ritka, mindössze 2 % az, aki betegség vagy bizonyos kezelések miatt nem szoptathat. Az anyák 98 %-a képes szoptatni gyermekét a megszületés után” - magyarázza Szabóné Kis Éva védőnő és laktációs szaktanácsadó, aki szerint az egységes kommunikáció hozhat fellendülést a szoptatás és az anyatejes táplálás újból népszerűvé tételében. “Az összes egészségügyi dolgozó, a védőnő, a szülész-nőgyógyász, a gyermekorvos és bárki, akivel egy terhes nő vagy egy friss anya találkozik, ugyanazt kell, hogy mondja, és akkor az anyák eltántoríthatatlanok lesznek.”

A méhlepény leválása indítja be hormonális szinten a tej termelődését, a tejelválasztást pedig onnantól az serkenti, ha az anya a csecsemő igényei szerint, a megfelelő technikával szoptat. Alapesetben ez elég, nincs szükség gyógyteákra vagy bármi egyébre a tejtermelődés fokozására.

Az anyatejet nem lehet túladagolni, amikor a baba jelzi, hogy éhes vagy szomjas, nyugodtan szoptathatja az édesanya, nem jó, ha egy külső irányítás programozza ezt be. Mint ahogyan azt sem lehet beszabályozni, meddig kell szoptatni. A szopási ösztönt 15 hónapos és 4 éves kor között növik ki a gyerekek. Kerülendő, hogy az anya csak a társadalmi nyomás miatt, kényszerből hagyja abba a szoptatást, mert a környezete szerint már túl nagy a gyermeke ehhez, miközben még esetleg sem ő, sem a baba nem érett meg az elválasztásra.

 

 

Tudtad? Kecskeméten leadhatod és igényelhetsz is anyatejet!

 

Persze sajnos előfordulnak olyan esetek, amikor saját édesanyja mégsem tudja szoptatni csecsemőjét, ilyenkor nyújt óriási segítséget az Anyatejgyűjtő Állomás, amely összegyűjti az anyatejet azon édesanyáktól, akiknek a saját gyermekük szoptatásán túl többletként termelődő teje is van. Noha sokan idegenkednek attól, hogy más anya tejével táplálják gyermeküket, a rendszer teljesen biztonságos, az anyák szigorú orvosi vizsgálatokon esnek át, illetve a tejet hőkezelik. Háztól-házig ugyancsak működik az anyatej adása, az orvosi vizsgálat és a pasztörizálás természetesen ilyenkor is kötelező.

 

Anyatejgyűjtő Állomás

 • 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7.
 • Telefon: 76/514-065
 • Védőnő: Török Zita
 • Anyatej átvétele, kiadása: minden nap 6.30-8.30 között

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 21 Jan 2019 16:29:13 +0100
Felkészülni, vigyázz, irány a Jótékonysági Kecsap Sportnap! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2883-felkeszulni-vigyazz-irany-a-jotekonysagi-kecsap-sportnap http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2883-felkeszulni-vigyazz-irany-a-jotekonysagi-kecsap-sportnap Felkészülni, vigyázz, irány a Jótékonysági Kecsap Sportnap!

 

 

Jótékonysági Kecsap Sportnap

 

Helyszín: Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskola tornaterme, Hunyadi János tér 2.

Időpont: 2019. február 23., szombat, 9:00–12:00

 

Az összegyűlt pénzadományokat egy igazán jóravaló, kedves, de nehéz helyzetben lévő családnak juttatják el a szervezők.

Az édesapát szklerózis multiplex betegséggel kezelik évek óta, mozgása korlátozott, de még járóképes. Az édesanya egy ritka izomsorvadásos (ALS) betegséggel küzd 4 éve, kerekesszék segítségével közlekedik. Iskoláskorú fiaikat nagy szeretetben nevelik. A megváltozott életkörülmények óriási anyagi terhet rónak rájuk a lelki-testi megpróbáltatások mellett.

Segítsünk közösen a speciális gépjármű megvásárlásához szükséges összeg előteremtésében!

 

A részletes program:

9:00 Fitball Tapasztó Ágival

10:00 Varga-Tóth Vera (Wera Gym) funkcionális köredzése

11:00 bodyART Ilyés-Szűcs Katával (Kata Body Klub)

 

Lehetőség lesz a fáradt testrészek frissítő masszázsára is.

 

Segíteni úgy tudsz, ha elmész és az ott kihelyezett becsületkasszába dobod az általad felajánlott összeget.

Támogató részvételi hozzájárulás: 1500 Ft/fő

 

Amennyiben nem tudsz részt venni, de szeretnél segíteni, utalással megteheted az édesapa számlájára:

 • Csaba Tibor, OTP Bank: 11773322-00496854
 • A közlemény rovatba írd bele: KECSAP SPORTNAP
 • Összeg: általad meghatározott

 

Ne feledjétek: "Nem tehetsz nagy dolgokat az Életben, csak kis dolgokat, nagy szeretettel!"

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 24 Jan 2019 17:55:03 +0100
Mutatunk egy kecskeméti helyet, ahonnan nem akar majd hazamenni a gyermeked! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2893-mutatunk-egy-kecskemeti-helyet-ahonnan-nem-akar-majd-hazamenni-a-gyermeked http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2893-mutatunk-egy-kecskemeti-helyet-ahonnan-nem-akar-majd-hazamenni-a-gyermeked Mutatunk egy kecskeméti helyet, ahonnan nem akar majd hazamenni a gyermeked!

 

 

 

Két apuka - Tamás és László - fejéből pattant ki az ötlet, hogy menő játszóházat teremtsenek a kecskeméti gyerekeknek, persze az ihletadók a saját csemetéik voltak, akikkel jó néhányszor jártak a fővárosi létesítményekben, így tehát bőven volt honnan inspirálódniuk. Ez meglátszik a Kalamajka Játszóházon: jól átgondolt az elrendezése, abszolút szülőbarát, minden korosztályt kiszolgál a játékpaletta, bőven akad mozgástere a kicsiknek és nagyoknak (több mint 160 négyzetméter), továbbá bárhová vetődik a tekintetünk, bájos figurák köszönnek vissza ránk a falakról.

 

 

A szülők bátran ott hagyhatják csemetéiket a játszóházban a szakképzett gyermekfelügyelőkkel, de persze maradhatnak is megörökíteni az élményeket - a “szülősarokból” mindig szem előtt lesznek a hancúrozók. Közben a minibüfében anya, apa felfrissülhet egy kávéval.

 

 

Az egészen pici lurkókra is gondoltak: ők egy külön teremben adhatják át magukat az önfeledt mókának, miközben észrevétlenül javul mozgáskoordinációjuk, finommotorikai és egyéb képességük a fejlesztő játékok révén. A “Totyogók” szobához szoptató- és pelenkázó helyiség is tartozik.

 

 

A nagyobbak legkedveltebb játékai a trambulin, a labirintus és a légágyú - hazatérve garantált a kellemes fáradtság.

 

 

Alkoss, szülinapozz, tesizz a Kalamajkában!

 

Folyamatosan kézműves foglalkozások garmadájával készülnek a kalamajkások, éppen aktuálisan a farsanghoz kapcsolódó tevékenységekkel: egész februárban farsangi hangulat tombol majd a játszóházban minden egyes nap.

A születésnapi bulit ugyancsak tarthatják itt az aprónépek, ehhez külön terem áll a zsúrozók rendelkezésére, ahol egy kis trambulinozás és egy kiadós légágyú-harc között szusszanhatnak, feltankolhatnak a következő menetre frissítőkből, finomságokból. A hangulat igény szerint feldobható köszöntéssel, bohóccal, bűvésszel, diavetítéssel, kézműves foglalkozásokkal.

 

 

Szívesen látják az óvodás, iskolás csoportokat is a délelőtti órákban, a játszóház tökéletes terepet szolgáltat egy rendhagyó foglalkozásnak vagy egy alternatív tesiórának. A csoportok, osztályok kedvezményes áron vigadhatnak a Kalamajkában.

 

 

Kalamajka Játszóház

 

Cím: Kecskemét, Klapka u. 10/b

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10:00-19:00

Korosztály: 24 hetestől 14 éves korig

Főbb játékok:

 • Labirintus, 
 • Trambulin, 
 • Légágyú, 
 • Soft-Play játékok, 
 • Készségfejlesztő játékok, 
 • Szituációs játékok

Árak:

 • Napi belépő: 3000 Ft / fő / nap
 • Belépő: 700 Ft / fő / fél óra 
 • Bérlet: 7000 Ft / fő / 6 alkalom
 • Szülinapi csomagok: 2300 Ft/ főtől
 • Óvodás csoportoknak: 500 Ft / fő / óra délelőttönként

Parkolás: fizetős övezetben, az utcán

Elérhetőségek:

 

 


NYERJ BELÉPŐT A JÁTSZÓHÁZBA!

 

Nyerj belépőjegyet a gyermekednek a Kalamajka Játszóházba!

 

Mit kell tenned hozzá?

 1. Lájkold a cikkhez tartozó Facebook vagy Instagram bejegyzést!
 2. Írd meg hozzászólásban, melyik játékot próbálná ki legszívesebben gyermeked!

 

A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban az adott közösségi médiumban (Facebook és Instagram).
 • Ha mindkét felületen játszol, duplára növeled a nyerési esélyeidet.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.
 • Az érvényes Facebook kedveléssel, hozzászólással rendelkezõk között kisorsolunk 8 darab napi belépőt, az Instragram kedveléssel, hozzászólással rendelkezők között pedig 2 darabot.
 • A játék idõtartama: 2019. 01. 31 - 02. 03.
 • Sorsolás: 2019. február 4-én, egy hivatalos sorsolás alkalmazással.
 • A nyerteseket privát üzenetben értesítjük először, majd egy külön posztban is kihirdetjük.

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Thu, 31 Jan 2019 16:04:42 +0100