TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Számomra nem elég "elég jó anyának lenni" - egy békés anyu lelki manőverei

10
2016 febr.

Számomra nem elég "elég jó anyának lenni" - egy békés anyu lelki manőverei

 

A legtöbb történet úgy kezdődik, hogy a magányos főhős, egy személyes  tragédia után találkozik valakivel, egy mesterrel, vagy legalábbis különleges személlyel, akivel különös kalandokat, utazásokat él át, miközben élete szebb, jobb lesz, de legalábbis közelebb kerül a megvilágosodáshoz. Az én történetem másról szól. Egy nagycsaládos, kisgyermekes anyukáról, akivel nem történik semmiféle tragédia, akinek simán megy az élete, akinek minden fontos dolog könnyen sikerül, aki nem megy világgá, és akinek mégis kevés mindez. Aki keres valamit, valakit a lelke mélyén, amitől több, jobb, más lesz. Hogy sikerül-e neki? Még nem tudom. Minden nap próbálja, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel.


Arról, hogy számomra nem elég nem megőrülni, hogy nem elég "elég jó anyának lenni". Én ennél több vagyok, többre vágyom, és apránként elkezdem megvalósítani. Arról, hogy mi történik, ha ezer járt út egyike se passzol hozzám és én nem akarok olyanná válni, mint mások. Mi lesz abból, ha felhagyok annak követésével, hogy a tudomány, a kutatások, az okosok, a hagyomány szerint hogyan kéne élnem az életem, támogatni a családom?

 

Elkezdek azzá válni, aki vagyok, azt tenni, amit tudok.  Ez a blog nem valami vagy valamik ellen, inkább nagyon sok minden mellett szól. Egyetlen egy dolog biztosan nem lesz rajta, a kizárólagosság. Számomra nincs egy jó út, egy működő módszer. Van helyette tanulás, tapasztalás, gyakorlás, nyitottság, kritika, megfigyelés és önmegfigyelés, ezeket használom fel, hogy minden nap jobb legyek valamivel, valamiben a tegnapi önmagamnál.

 Három fő téma köré csoportosulnak a gondolataim, a család, a munka és az én. Családanyaként és feleségként nap, mint nap adott a feladat, hogy úgy tudjam segíteni, szeretni, támogatni, szolgálni a szeretteimet, hogy fejlődésükhöz és boldogságukhoz a legtöbbet adhassam.

Szerencsés vagyok, mert a munkám a hivatásom, pszichológus vagyok. Ebben megtaláltam a  lehetőséget a folytonos fejlődésre,  itt fontos, hogy jól legyek, hogy egész legyek, azért, hogy a hozzám fordulóknak úgy tudjak segíteni, ahogy az számukra a legideálisabb.


Mindez nem működik, ha nem figyelek oda, ki vagyok én. Évekig, évtizedekig vártam a Mestert, aki egyszer csak meglátja, milyen különleges vagyok, aki bevezet a titkos tanokba, aki az „álspirituális” maszlag helyett, maga mellé vesz. Elmondja az Igazságot, hogy mit higgyek, hogy hogyan éljek, hogy ne kelljen többé keresnem. De a Mester nem jött, a nyomasztó űr, a vágy, hogy átéljem a létezés magasabb szintjét, egyre feszített, ezért elkezdtem én keresni. Könyvek mélyén, az internet bugyraiban, mindenféle varázslóknál, gyógyítóknál segítőknél kutattam a helyes út után.

 

Rájöttem, hogy nem elég olvasni, tanulni, keresni.

Csinálni kell.

 

Amit magamhoz közelinek érzek, azt megtanulom, kipróbálom, átélem, gyakorlom, alkalmazom, és amíg működik, megtartom.


Ez a három terület persze összefonódik, a prioritások változnak, a hangsúly eltolódhat, de mindhárom tényező mindig jelen van.


A tapasztalataimat pedig megosztom veled.

Örülök, ha olvasol, ha velem tartasz, szeretettel fogadom a kérdéseidet, véleményedet.

 

Leskovics-Ortelli Andrea fogyókúrás terapeuta

 

Leskovics-Ortelli Andrea

tanácsadó szakpszichológus

a Békés anyu blog szerzője

 

 

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 10 február 2016 17:28
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449