TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Vajon hogyan csinálták? Recept a boldogsághoz
16
2016 febr.

Vajon hogyan csinálták? Recept a boldogsághoz

 

A szerelem a hormonok játéka, és a szenvedély kémiája csupán 2 évig tart ki - legalábbis a tudomány szerint.  A feniletilamin nevű hormon megnövekszik a szervezetben, amikor szerelmesek leszünk, aztán fokozatosan csökken a mennyisége, majd kiürül a szervezetből. De semmi vész, párkapcsolatod hosszú távon is harmonikusan tud működni, ha ügyelsz az alábbiakra:A tartós szerelmes párkapcsolat 10 összetevője:

1. Önbecsülés

Ha nem szereted magadat, hogyan várod el a párodtól, hogy ő önmagadért szeressen. Ha nem hiszed el, hogy értékes vagy, a társad sem az értékeidet fogja látni benned, csak a hiányosságaidat. Légy nyitott önmagadra, ismerd fel a pozitív tulajdonságaidat és ezt mutasd meg a párodnak. Tedd bele ezt a kapcsolatba.

2. Bizalom

A harmonikus párkapcsolat egyik alapja a bizalom. Önmagadban és a Másikban. Ha nem bízol abban, hogy képes vagy adni neki, ha nem bízol abban, hogy számíthatsz rá, akkor milyen alapokra fog épülni a közös életetek. Ahhoz hogy ne a féltékenység uralja a kapcsolatotokat, hanem a bizalom, elsődlegesen az önértékelésednek kell stabil alapokon állnia.

 3. Odafigyelés

A vonzódás attól válik szerelemmé, hogy egymásra figyeltek. Ekkor még ott vagy minden gondolatában és ő is a tiédben. Teljes odaadást ajándékoztok egymásnak.  Ezt kell megtartani folyamatosan. Ne a munka legyen az első, hanem a kapcsolatod bensőséges minősége. Mert ebből az erőből táplálkozhattok a nehezebb időkben.

4. Tisztelet

Amikor tiszteled a másikat, akkor nem akarod megváltoztatni. Elfogadod, hogy van saját véleménye és az akkor is jó lehet, ha nem egyezik a tiéddel. A tisztelet nem jelent alárendelődést. Sőt éppen annak kijelzője, hogy egyenrangúak vagytok egymással.

5. Kommunikáció

A jó kommunikáció fő ismérve, hogy nem a másikat hibáztatod. Elmondod őszintén, amit érzel és meghallgatod őt is. Úgy, hogy meg is hallod, mit akar közölni veled. Ha kompromisszum készek vagytok a nézeteltérések tisztázásában, minden problémára megtalálhatjátok a legjobb megoldást.

 


6. Intimitás

A szerelem akkor tartja össze a nőt és a férfit, ha a szenvedélyt életben tudjátok tartani a kapcsolatban. Ehhez pedig az kell, hogy legyenek gyengéd érintések, becéző szavak. De nem hiányozhatnak a szenvedélyes ölelések és az egymásba fonódó vágyak sem. Különben csak két lakótárs fog egymás mellett élni.

 7. Szabadság


Egy párkapcsolat akkor tud örömben létezni, ha mindketten szabadok vagytok benne. Ha megteheted, ami feltölt és a párod is élhet a kedvteléseinek. Ez az alapja annak, hogy a külön töltött idő után, az együttlétetekben töltődhessetek és minél jobban érezzétek magatokat egymással.8. Egyenrangúság

Egy párkapcsolatban akkor van egyensúly, ha mindketten elfogadjátok a másikat olyannak, amilyen. A jó és a rossz tulajdonságokkal együtt. Ha egyenrangúak vagytok, a hullámvölgyeket is egymást támogatva tudjátok majd átvészelni.

 9. Nyugalom

A nyugalom akkor tud megjelenni a kapcsolatotokban, ha időt szántok egymásra. Olyan minőségi időt, ami nem a kötelességek teljesítéséről szól, hanem a kapcsolat érzelmi építéséről. Amikor nem rohantok sehová, nem a feladatokon pörögtök, hanem csak bensőségesen ott vagytok egymásnak. Ilyenkor azt érzitek, a kapcsolatotok az a hely, ahol megpihenhettek.10. Szeretet

Idővel a hormonok lecsendesednek és a mindent elsöprő szenvedélyes szerelem szeretetté alakul át. Szeretet az, amikor nem akarjátok birtokolni egymást. Amikor nem akarod a másiknak megmondani, mit tegyen és milyen legyen. Amikor nem akarod őt a saját képedre formálni, hanem éppen olyannak szereted, amilyen. Olyannak, amilyen a kapcsolat elején volt, amikor még nem voltak elvárásaid vele szemben.


Próbáld ki az ötleteket a gyakorlatban is!

Ha most épp nincs párod, ez valósuljon meg a jövőbeli kapcsolatodban.

Kívánom neked, hogy éld a mindennapjaidat szerelemben és boldogsággal teli párkapcsolatban!

Ha a fentiek megszólítottak benned valamit, és szeretnél válaszokat kapni és megoldást találni, akkor gyere el:

Szerelemre születtem - párkapcsolati tréning

 • Egy nap azért, hogy oldódjanak a gátak benned a párkapcsolat területén!
 • Egy nap azért, hogy felismerd a működésedet, mely akadályozza a szerelem megélését!
 • Egy nap azért, hogy végre rátalálj az ideális társadra!
 • Egy nap azért, hogy önbizalmad megerősödjön és jól érezhesd magad!
 • Egy nap azért, hogy önismereted birtokában élményekkel gazdagodva térhess haza!    
 • Egy nap azért, hogy hasznos tudásra tegyél szert, amit jól tudsz alkalmazni a mindennapokban is!

 

 • Időpont: 2016.02.20. szombat  10-17 óráig
 • Részvételi díj: 10.000 Ft
 • Helyszín: Kecskemét, Bánk Bán u. 6.  (FLOW Stúdió)
 • Jelentkezés: 06 20 362 22 88 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Üdv,

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner.

Honlap: Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 16 február 2016 08:09
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449