TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Kövérként lehetek nőies?

05
2016 ápr.


A napokban többször is belefutottam a kövérség és a nőiesség kérdéskörébe. Egyesek szerint csak a vékony nők lehetnek csinosak, nőiesek: a kövérek hiába festik magukat, bújnak szoknyába vagy magassarkúba, attól még nem lesznek nőiesek.  Nos, attól valóban nem  lesz senki nőies, ha festi magát vagy ceruzaszoknyát húz. De attól sem, ha vékony! Sőt, szerintem még a csinosságnak sem előfeltétele a vékonyság. Ugyanis ez az egész nem a kilókon és nem is a centiken múlik. A nőiesség belülről fakad. Sok múlik a személyiségen, a gyermekkori tapasztalatokon, a szülői mintán és az egyéni, családi hiedelemrendszeren.Mégis van egy nagyon fontos dolog, amit a lefogyni képtelen nőkkel való beszélgetések során szűrtem le: vannak, akik azért nem tudnak hosszú távon vékonyak lenni, mert tudatosan, vagy tudat alatt félnek a saját nőiességüktől. Félnek nőnek lenni, félnek megmutatni magukat, félnek, hogy ha “csinosak” lesznek, annak szörnyű következményei lesznek számukra. Ők azok, akik  vágynak a nőiességre, mégsem képesek elérni azt, belülről nem érzik, nem érezhetik.

És hogy mi van e mögött? Egy vagy több rossz emlék, rossz tapasztalat, egy mondat, amit gyakran hallott, egy történet az “olyan” lányokról, anyukája félelmei, amit tudattalanul visz tovább, vagy épp egy döntés, hogy sosem leszek olyan mint ő, aki csinos, aki rendet tart, aki mindenkire figyel, csak az érzéseimre nem. Nagyon sok minden lehet.

Van, aki a serdülőkorában hirtelen megnőtt melleit takargatja még mindig, úgy hogy zsírpárnát növesztett köréjük. Van, akit zaklattak fiatalon, és úgy érzi, ő tehet róla, mert túl kihívó volt, s hogy ez ne történjen meg többé, a fölösleges kilókkal védi meg magát. Megint másnak a családjában tilos nőnek lenni, ezt a hiedelmet örökölte, és ha megpróbált kitörni, annak súlyos következményei voltak, így megtanulta elzárni saját női voltát még önmaga előtt is.  

A történet mindig más, ahogyan az oda vezető út sem egyenes. Legtöbbször elsőre nem látszik, hogy mi miatt nem megy, de ha megvan, onnantól könnyebb lesz.

 


Bár nem elég csak tudni a kiváltó okot, meg is kell szüntetni azt, de ha ez megtörténik, a nők kivirágoznak.

 

Nem lesznek azonnal szupermodellek, sőt, legtöbbjük soha nem lesz modell alkat, viszont sokkal több lesz az  önazonos, természetes, ragyogó NŐ, csupa nagybetűvel.


Összefoglalva a kövérség nem akadályozza meg a nőiességet, viszont a nőiesség elfojtása előhívhatja a mindent takaró zsírpárnákat. A jó hír, hogy soha nincs késő tenni ellene.   

Ha egyedül nem megy, kérj szakértő segítséget.   

 

Leskovics-Ortelli Andrea fogyókúrás terapeuta

 

Leskovics-Ortelli Andrea

tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta

JóLeszek.hu

Telefon:06 30 68 00 698

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 06 április 2016 19:36
Értékelés:
(2 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449