TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ez vár rád májusban
11
2016 máj.

 

Ez a hónap elég intenzívnek ígérkezik, sok változást hozhat számodra, hiszen numerológiai szempontból dupla 5-ös számminőség jelenik meg (2016+05=14=5, május=5. hónap) most az életünkben. A változás mindig arra késztet, hogy kilépj a megszokottból, másképp reagálj, ahogy eddig tetted. Tehát szükséged lehet nézőpontváltásra, egy újfajta reagálási módra. Ez sokszor kényelmetlennek látszik, mert kimozdít a komfortzónádból, ami először talán félelmetesnek tűnhet.


„Képes vagyok rá?” „ Meg tudom oldani?”


 Persze hogy képes vagy rá és bizony meg tudod oldani!

Ugyanis ami a külső világodban megjelenik, az előtte már ott volt benned is. Nézzünk egy példát, hogy érthetőbb legyen. Haladsz reggel a nagy forgalomban. Lassan, mert épp dugó van. Persze sietnél, mert időre kell menned. És akkor valaki „bepofátlankodik” eléd vagy rád dudál. Mindenképp gyorsabb haladásra akar kényszeríteni. Hiába, ha előtted ott a döcögő kocsisor. „Mit akar ez, nem látja, hogy én sem tudok gyorsabban menni?” – gondolhatod ingerülten.És akkor talán feszült leszel, és dühös a türelmetlen sofőrre.

És ha most azt kérdezném: ha visszagondolsz az elmúlt időszakodra, esetleg te is türelmetlen vagy valami miatt, ami nem történik meg elég gyorsan az életedben? Ideges, feszült, ingerlékeny voltál az utóbbi napokban valaki vagy valaki miatt? És hagyod, hogy így érezd magad már egy ideje?

Amíg nem változtatsz az érzelmi hozzáállásodon, nem fognak változni a körülményeid sem. Ez a hónap azonban most lehetőséget fog neked adni, hogy másképp gondolkodj és cselekedj, mint eddig tetted. Persze csak ha nyitott vagy rá. Aktív, dinamikus időszak következik most, sok új lehetőséggel és új minőségű kapcsolatokkal.

 


Az átalakulás, átalakítás időszaka 

 

Konfliktusok, viták, csalódások kerülhetnek felszínre a kapcsolataidban a pároddal, a gyerekeddel, a főnököddel, a szüleiddel… Itt az ideje, mert most lehetőséged lesz arra, hogy rendbe tudd tenni azt, ami eddig nem működött. Itt az ideje, hogy elengedd a múltból cipelt terheidet és felszabadulj!Ne félj a konfliktusoktól, a céljuk csak az, hogy a benned rekedt feszültséget kiadd magadból és tisztábban lásd az életedben önmagad helyét.

 

Ha most felszínre jön például a párkapcsolatodban egy nehézség, adj teret neki, beszéljétek ki, majd bocsáss meg magadnak és a másiknak. Hiszen mindenki csak egy tükör neked. Azt mutatja meg a problémákon keresztül, hogy hol van az árnyékfoltod, amivel nem szeretnél szembesülni. Na, erre van most itt az idő, erre a szembesülésre. De ne félj ettől, mert téged szolgál és érted van!

Ez a hónap segíthet abban is, hogy erősödjön a hited önmagadban. Hiszen ha képes vagy kilépni a múltad béklyóiból (féltékenység, megbocsátás hiánya valakinek, önmagad hibáztatása, ragaszkodás valakihez…), akkor szabad lehetsz és végre tényleg a jelen pillanatra tudsz majd koncentrálni. Mert ne feledd, minden az adott pillanatban történik és csak rajtad áll, hogy ezt a pillanatot milyen módon éled meg.

 


Májusban lehetőséged lesz utazásokra, környezetváltozásra, új ingerek szerzésre, társasági életed, baráti kapcsolataid kibővítésére, új munkahely bevonzására, költözésre. Izgalmas időszak vár rád, most van lehetőséged arra, hogy megéld a sokoldalúságodat és a kreativitásodat is. Hiszen a változás új oldalaidat, képességeidet aktivizálja. Ez a lendület pedig élénkebb színt adhat a mindennapjaidnak és katalizátorként indíthatja be a változást az életedben. Ha úgy érzed, megrekedtél valamiben, akkor most itt az idő, hogy továbbléphess egy új irányba.Oké, akkor mit tegyek?

  • Légy kíváncsi, nyitott és befogadó mindenre, ami ebben a hónapban történik veled, mert minden téged szolgál!
  • Adj teret a lehetőségeknek és engedd meg magadnak az aktivitást, akár a tudásod bővítésben, akár új mozgásformák kipróbálásban!
  • Élvezd az életedet úgy, hogy tekintsd kihívásoknak az eléd kerülő helyzeteket problémagyártás helyett!
  • Keresd a szabadság megélésének a lehetőségeit, akár egy kirándulás, utazás, akár egy új barátság, akár egy izgalmas program megvalósításában!

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner.

Honlap: Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 11 máj. 2016 16:11
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449