TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Mi vár rád júniusban?
08
2016 jún.


Ez a hónap a harmónia megteremtésének a lehetőségét fogja elhozni hozzád az energiák szintjén. Ez azt jelenti, hogy olyan helyzeteket kaphatsz, amelyek arra késztetnek, hogy rendezd magad körül a körülményeket. Előtérbe kerül most a párkapcsolat. Mégpedig olyan módon, hogyha kapcsolatban élsz akkor felszínre kerülhet egy régóta húzódó konfliktus, ami most kitörhet. De mindez csak azért történik, hogy rendezzétek végre a feszültséget, a „szőnyeg alá söpört” problémákat. Arra mutat rá, hogy hogyan tudod harmonikusabban működtetni a párkapcsolatodat a saját belső erődből.A belső erődből való megoldás azt jelenti, hogy nem kifelé mutogatsz, nem a másikat hibáztatod, kritizálod. Nem tőle várod el a változást, hanem te teszel magadért és ezzel a kapcsolatért. Nézzünk egy példát erre a gyakorlatból. Ha azt kifogásolod mondjuk a társadban, hogy kevés időt tölt veled, mert mindig a munka; vagy a haverok; vagy a konditerem tölti ki elsődlegesen az idejét, akkor gondolkodj el azon, hogy te mennyi minőségi időt szánsz magadra?

 


Megadod magadnak, amit például a tested igényel? Sportolsz, mozogsz eleget? Ami nem mellesleg feszültség levezetésként is kiváló módszer, tehát remek eszköz a belső harmóniád megteremtésére, másrészt pedig az egészségedet is szolgálja és akár a kapcsolati rendszeredet is gazdagíthatja egy csoportos mozgásforma.

Az is előfordulhat, hogy talán te is sokat dolgozol? Vajon miért feszíted túl a saját húrjaidat? Miért terheled túl magad? Vagy esetleg egyéb dolgokban vállalsz erődön felül túl sokat?

Az is lehet, hogy túlzottan ragaszkodsz a párodhoz és az egyéb kapcsolataid hiányoznak? Miért jó az neked, hogy függsz a párodtól? Miért szigetelődtél el a barátaidtól?

Ezek gondolatébresztő kérdések, melyek segíthetnek beazonosítani, hogy ha nem jól működik a párkapcsolatod, a saját önvizsgálatoddal hogyan tudsz harmóniát teremteni.

Ha pedig egyedül élsz, akkor ez a hónap remek alkalom az ismerkedésre, ami tartós kapcsolathoz vezethet a későbbiekben. Csak vedd észre a kínálkozó lehetőségeket!

A párkapcsolaton kívül az egyéb kapcsolati minőségeink, a család fontossága is előtérbe fog kerülni ebben a hónapban. Lehet, hogy a gyerekeddel, szüleiddel, főnököddel, kollégáddal éleződik ki most vitás helyzet.

 


Mit tegyél? Próbálj ki egy egyszerű módszert: ha feszült szóváltásba kerülsz valakivel, ne menj bele a játszmába. Csak vegyél egy nagy levegőt és „lépj hátra”. És ez alatt a pár pillanat alatt megnyugodhatsz és egy más nézőpontból tudsz rálátni a másikra és a konfliktusra is. Lehet, hogy a vitapartneredet épp most hagyták el, rúgták ki a munkahelyéről, vagy épp rosszul aludt az éjjel… rengeteg oka lehet annak, ha valaki feszült. De ebbe neked nem kell bevonódni. Amint meg tudod akadályozni, hogy az indulataid elragadjanak, megnyerted a csatát. A saját csatádat! És tudod mit nyertél még? Harmóniát és belső nyugalmat!


Van választásod! Mindig.

Amint megengeded magadnak, hogy ne légy részese és táplálója a feszültségnek, ezzel egyben a másiknak is segítesz. Hiszen egyedül nincs értelme hadakozni. És talán ő is megtalálhatja a nyugalmát. De ez már az ő döntése. Tehát lényegében mindketten nyertek, ha a harmóniát választjátok.

 A harmónia megteremtése nem azt jelenti, hogy nincs nehézség az életedben és minden „rózsaszín” körülötted. Éppen arról szól, hogy az ellentétek, a dualitás között hogyan tudod megtalálni a békés középutat.

Ez a hónap ennek megtanulásában segíthet téged. Tehát ne ijedj meg, ne keseredj el, ha a napsütés ellenére „sötét felhők” tornyosulnak az életedben. Csak azt tanítják meg ezek a nehezebb helyzetek, hogy megtaláld magadban az erőt és ebből teremts magadnak és a környezetednek harmóniát és rendet.

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra, csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 07 június 2016 15:25
Értékelés:
(1 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449