TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Mi vár rád szeptemberben?

03
2016 szept.

 

Ha azt kérdezném tőled, mi jut eszedbe a szeptember hónapról, talán ezt válaszolnád: vége a nyárnak, vissza kell állni a mindennapok rutinjába, rövidülnek a nappalok és kevesebbet fog sütni a nap. Újra jön a hétköznapi taposómalom, iskola, munka, feladatok… Ha van benned egy kis szomorúság, mert megint elmúlt egy nyár a felszabadultságával, a pihentető, kikapcsolódást adó programjaival, akkor minden rendben van. Mert megérkeztünk az első őszi hónaphoz, ami jelent egyfajta váltást. Mind szemléletmódban, mind a gyakorlatban.

 Hiszen el kell engedni az elmúlt pár hét gondtalanságát, lazább időbeosztását és fel kell készülni az újabb „menetre” és a szürkébb hétköznapokra. (Persze azt mindig te döntöd el, hogy azért, mert kevesebb a napsütés, milyen színben látod magad körül a világot.)

Ez a hónap pedig pont ebben fog téged támogatni, ha tudatos vagy. Ahhoz kapsz ugyanis segítséget az Univerzumtól, hogy ne ragadj bele a múlt (a most eltelt nyár, az elmúlt évek) fényezésébe: ”milyen jó volt, amikor csak pihengettünk a vízparton és nem volt semmi dolgunk”, hanem inkább vedd észre, hogy itt és most mi a dolgod és azt éld meg a maga teljességében és örömében.

Nem lehet azonban könnyen a jelenben lenni, ha nem tudtál elengedni még valamit vagy valakit a múltból.

Ezért a szeptemberi energiák segíteni fognak téged abban, hogy végre kilépj a nem működő helyzetekből, kapcsolatokból és rátalálj önmagadra.

 


Mire készülhetsz szeptemberben?


A kapcsolataidban felerősödhetnek a viták, nézeteltérések, konfliktusok, de ne ijedj meg ettől, mert csakis a te javadat szolgálják. Azért kapod őket, mert a sors ezzel figyelmeztet, hogy talán eljött az ideje a lezárásnak, elengedésnek. Az augusztus egyébként már lehetőséget adott arra, hogy intenzívebb módon is szembetalálkozz a lezárandó helyzetekkel, de most van itt az ideje, hogy pontot is tegyél a végére.

Ezért lehet, hogy ez a hónap több fájdalmat, szomorúságot hoz neked, hiszen egy társ elengedése, egy munka befejezése, egy barátság lezárása érzelmileg nem könnyű folyamat.

Hogyan kezelheted az elengedést kiegyensúlyozottan?

Ha azt érzed, nem működik egy helyzet az életedben és te minden tőled telhetőt megtettél a megoldására, akkor csak az elengedés segíthet. Ha meghoztad a döntésedet, a következő lépés, hogy levond a tanulságokat. Mit tanultál meg belőle? Mit csinálnál másképp a jövőben?

Aztán engedd meg magadnak, hogy fájjon. Mindeközben azért éld az életed, és ha elérkezettnek látod az időt – ezt érezni fogod – akkor lépj ki a világba és ismerkedj, vágj bele ismeretlen dolgokba, éleszd fel a kreativitásodat, találkozz új emberekkel! Ezek inspirálni fognak és hamarosan megtapasztalod majd, hogy nem is olyan sötét a világ, hanem sok új szín is van benne!

Segíthet még a lezárásban, elengedésben, amit ez a hónap megmutat, ha most fokozottabban figyelsz a megérzéseidre. Ezek mindig „belülről” jönnek és olyan gondolatok, amik hirtelen bukkannak fel „valahonnan” és nincs racionális magyarázat rájuk.

 


Például meglátsz egy programhirdetést, aminek a témája különösebben nem érdekelt eddig. Mégis benned motoszkál a gondolat, hogy el kellene menni rá. Addig-addig, míg jegyet veszel és elmész. Nem érted először, hogy mit is keresel itt. Aztán szünetben, amikor a büfében sorban állsz, beszédbe elegyedsz az előtted állóval. És talán ő lesz a következő párod. Vagy egy olyan emberrel ismerkedsz meg éppen, aki egy új munkalehetőséget kínál fel neked. Vagy közös üzleti vállalkozásba kezdhettek a jövőben. Talán egy csodás új barátság kezdete ez.

Nem volt racionális magyarázata, hogy miért mentél el egy téged nem igazán érdeklő programra, a célja végül mégis meglett. Mert hallgattál a megérzésedre, ami mindig a felsőbb erők sugallata és segítsége ahhoz, hogy ne ragadj bele a nem működőbe, hanem lépj tovább. Kell néha egy kis lökés, ha az ego túl makacson ragaszkodik a megszokott és biztosnak vélt rosszhoz!

Ebben a hónapban akkor leszel a helyeden, ha nem kerülöd el a konfliktusokat. Ha azt tapasztalod, hogy feszültség van benned, nézz mögé, vizsgáld meg, hogy miért nem vagy nyugodt. Aztán tisztázd a helyzetet magaddal vagy mással. Ebben jó segítőd lehet a kommunikációd. Ügyelj azonban arra, hogy ne a másikat vagy magadat vádold. Egyik sem vezet eredményhez, csak ellenálláshoz.
Helyette inkább kérdezd meg magadtól:

 

 

„Mit tenne a Szeretet, ha az szólna most belőlem?” „ Hogyan oldaná meg ezt a konfliktust?”


Ez azért is fontos most ebben a hónapban, mert felerősödik az egyén szintjén a feltétel nélküli szeretet megtapasztalásának igénye. Először is magadat fogadd el és szeresd olyannak, amilyen vagy. Majd a környezetben élőket is lásd olyannak amilyenek, és ne akard megváltoztatni a saját képedre. Ez a módszer sokat segíthet a párkapcsolatodban vagy a gyerekeiddel, szüleiddel fennálló konfliktusban is, ha a szeretet szemével látod őket és nem pedig az egód elvárásain keresztül.

Ennek a hónapnak az univerzális energiái segítenek téged abban is, hogy felerősödhetnek a vizuális képességeid, a látomások, az álmaid megteremtésének lehetőségei. Használd ki ezt a támogató erőt arra, hogy befelé figyelve, hallgatva az intuícióidra, rákapcsolódsz a vágyadra és szeretettel feltöltve küldöd ki az Univerzumba, hogy minél hamarabb manifesztálódni tudjon a fizikai világodban.

Összegezve tehát:

1.    Légy tudatos abban, hogy ami ebben a hónapban eléd kerül konfliktusként, azt vagy megoldod most vagy lezárod és elengeded az életedből.
2.    Figyelj jobban oda a megérzéseidre.
3.    Gyakorold a magad és mások feltétel nélküli elfogadását és szeretetét.


Megerősítő gondolat: „Elfogadom és szeretem magamat és másokat olyannak amilyen, kritika, bírálat és ítélkezés nélkül!”

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 06 december 2016 13:30
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449