TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ne csak vegetálj az elvárások tengerében, éld az életet, ami jár neked!
24
2016 nov.

Ne csak vegetálj az elvárások tengerében, éld az életet, ami jár neked!

 

Mit akarok az élettől? Felvetődött már benned ez a kérdés? Ha igen, akkor biztos, hogy van célja az életednek és aktív vagy. Mert akkor nyitott vagy arra, hogy élj és ne csak félj. Sokan úgy élik az életüket, hogy csak automatikusan teszik a dolgukat, elvégzik a feladataikat, élnek a napi rutin szerint. Mert ez a megszokott, a társadalom szerint elfogadott, a szülők, család szerint elvárt norma. De kié ez a norma? A tiéd vagy valaki másé?

 


Kinek akarsz megfelelni? Talán az édesanyádnak, amikor nem mered felvállalni, hogy az anyaságon kívül van ám még más női oldalad is, amit jogod van elégedetten megélni. Vagy az édesapád előtt akarsz jó színben feltűnni, ezért dolgozol mértéktelenül sokat? Talán azt hallottad tőle, csak akkor vagy értékes, ha a munkában sikeres vagy?


Tudod azt, hogy mi jár neked? Hogy mitől érzed jól magad? Tudod azt például, hogy miért dolgozol?

Csak azért, mert pénzt kell keresni vagy azért, mert napról napra inspiráltabb vagy és mások is gazdagodnak az általad végzett tevékenység révén.


Tudod azt, hogy miért vagy benne egy kapcsolatban? Hogy miért nem lépsz tovább, ha nem működik?

Mert így kényelmes? Mert ezt már megszoktam? Mert macerás lenne változtatni, hiszen akkor borulna minden? Mert tartanék a család, a barátok, a környezet véleményétől? Mert félnék, hogy egyedül maradok utána?


Egyszer segítségért jött hozzám egy idősebb hölgy, aki nagyon rossz házasságban élt. Sem testi, sem lelki kapcsolat nem volt köztük, alig beszélgettek a férjével. Egy aprócska daganat a méhében jelezte, hogy tenni kéne valamit. Boldogtalan volt, mégsem változtatott. A „miértre” az volt a válasza, hogy mit szólna a környezete, ha ő lépne ki a házasságból. Akkor ő lenne a rossz. Inkább azt vállalta, hogy fásultan és szeretet nélkül él a férjével. Ő rajta nem lehetett segíteni, mert nem mert szembenézni azzal, mit is akar valójában az életétől.

Tudod, hogy miért vagy hosszú ideje már egyedül? Mert akkor nem kell senkihez alkalmazkodni? Mert félsz egy újabb csalódástól? Mert akkor elveszne a szabadságod? Mert félsz elköteleződni?

 


Az élethez való viszonyulásunkat az határozza meg, hogy mit tartunk fontosnak, mik azok az értékek, amik mentén értelmes és kiteljesedett életet tudunk élni. Ahhoz azonban, hogy úgy érezhesd, minden nap éltél és nem csak vegetáltál az elvárások tengerében, neked is tenned kell. Senki más nem fogja helyetted élni az életed!


Igen, ez követel tőled bizonyos fokú őszinteséget önmagadhoz és bátorságot. Hiszen minden új élethelyzet a komfortzónádon kívül helyez téged. Ezért látod a változást problémának és nem egy lehetőségnek.


Lehetőség arra, hogy meghaladd a jelenlegi önmagad és többet hozz ki magadból és az életedből. Hogy ne csak szenvedj a kereteid között, hanem örülni tudj mindennek! Hogy ne csak halogass és állandóan várj valamire, hanem cselekedj és élvezd azt, amit teszel.

Az élet csak akkor lehet egy csodálatos utazás, ha szenvedéllyel éljük. Ha bele tudjuk tenni az energiánkat a legjobb képességeink, adottságaink szerint. Amint felfedezed, hogy hol, miben rekedtél meg, máris megvan az esélyed arra, hogy kilépj a gödörből és lelkesedéssel tudj élni.


Te azt az életet éled, ami jár neked! És tudod, hogy mi jár neked?
 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 20 december 2016 09:38
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449