TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Miért akarnak a férfiak folyton szexelni, és a nők miért nem?

30
2016 nov.

Miért akarnak a férfiak folyton szexelni, és a nők miért nem?


100 évvel ezelőtt a férj a nászéjszakán valamilyen módon magáévá tette a szexuálisan tapasztalatlan és naiv feleségét. De fordult a kocka. A szex teljesen más szerepet tölt be ma, mint régen. Séllei Györgyi szexológus tanácsadóval beszélgettünk.Trendalelke.hu: Mi változott az elmúlt évtizedekben?

Séllei Györgyi: Régen a gyermeknemzés volt az elsődleges, akkor senki nem kérdezte a nőket, hogy akarnak-e gyereket, hanem úgy lett. Nem tudom, hogy valóban minden nő annyi gyereket akart-e, mint amennyit szült. Most már mi, nők is eldönthetjük, hogy akarunk-e gyereket, és szerelmi házasságokat kötünk. Érzelmi töltettel keresünk párt, aminek a magvát, az erős szexuális vonzalom adja. A gyerekvállalás idején a szexualitás mint összekötő kapocs és mint töltet nagyon megváltozik.

 

Mediátorként tudom, hogy jelenleg 10 házasságból 7 végződik válással a kapcsolat 7-10. évében.

 

Kivétel nélkül mindenki a gyermekvállalás időszakára teszi a kapcsolat megromlásának idejét, amikor a szexuális igények borzasztóan elcsúsznak egymástól, és nincs senki, aki összehangolná a férfi és a nő elcsúszott igényeit. A nő testében rengeteg változás történik, a férfiében semmi. A nő anya lesz, és nem, vagy csak nehezen tud visszaváltozni nővé.

 

Mi a megoldás szerinted?

Ha beszélnénk a szexualitásról, eljutnánk odáig, hogy sok örömet találnánk egymásban, és ha félrecsúsznak a dolgok, akkor tudnánk, hogyan hozhatjuk rendbe. Most megszentségtelenítjük a gyermekvállalást azzal, hogy erre az időszakra tehető a kapcsolatok megromlása.

 

Persze, de a nőket is meg lehet érteni, nem? Reggeltől estig helytállnak anyaként, háziasszonyként, munkavállalóként, és este már nincs se kedvük, se energiájuk szexelni.

Emellé bejött az is, hogy legyél jó szerető, mert ez is egy új igény a férfiak részéről. De mi, nők is felvállaljuk, hogy a pocsék szex nem kell. Ha nem jó a szex, elutasítom a közeledést, vagy kilépek a kapcsolatból.

 


Miért akarnak a férfiak folyton szexelni?

Mindig megkérdezem a férfiakat, hogy mire való a szex? A válaszok között mindig ott van, hogy stresszlevezetésre. Amikor a férfi stresszlevezetésre használ egy nőt, akkor abban elveszik a nő, aki egy idő után vissza fog húzódni, és nem fog szexelni. A férfiak pedig nem értik, mi a baj. A normális szexuális együttlétek számát sem lehet megmondani, hiszen két embert kell összehangolni. Ha valaki 10 együttlétet tartana ideálisnak, érdemes megnézni, hogy melyik mire szolgál. Játék, szórakozás vagy stresszlevezetés? Vagy ölelni szeretném a társam? A játék, a szórakozás, a társam ölelése oké, de a stresszlevezetésnek vannak más módjai is. A férfiak hajlamosak ilyen módon kezelni a stresszt, és még mindig gyakori vélekedés, hogy „nekik jár a szex”. Pedig nem jár. És megsértődnek, ha a nő nem akar szexelni. Pedig ez nem sértődés dolga. A nő teste olyan, mint a ház: hívatlanul, a másik akarata nélkül oda sem lenne szabad belépni.

Mostanában sokan szidják a férfiakat vagy lekicsinylően nyilatkoznak róluk, sokan beszélnek „a férfiak hanyatlásáról”. Én ezt nem így látom. Évezredeken keresztül a szexualitás szempontjából az élvezet központja és a születés szabályozója leginkább a férfi volt – ez most drasztikusan változik Eddig a nők igényeit sokkal kevésbé tartották számon, a nők élményeire, érzéseire sokkal kevesebb hangsúly jutott. Most már minket is figyelembe kell venni – és látom, hogy kezd kialakulni a férfiak új nemzedéke, akik nem néma szolgát, leigázandó rabszolgát, hanem társat keresnek egy nőben. Azok a férfiak, akik hajlandók „megtanulni” a nőket, sokat fognak nyerni.

Azok a férfiak, akiknek lesz türelmük kinevelni egy új nőgenerációt, sokat fognak kapni: igazi tiszteletet, szeretetet és megbecsülést. A szexet pedig most először fontosságához mérten fogjuk majd kezelni: az emberi élet kezdeteként és mindkét fél számára közös örömélményként. Azt hiszem, szexualitás tekintetében most jöhet el az aranykor.

Nagyon szeretnék majd írni egy könyvet, aminek az lesz a címe, hogy a Férfiak felemelkedése és tündöklése. Most érkezhet el igazán a férfiak ideje, ha mestereivé válnak a nőknek.


 

Kérdeznél Györgyitől?

Itt megteheted:

Telefon: 06 30 227 44 21
vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 30 november 2016 18:48
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449