TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Mit tegyél azért, hogy garantáltan sikertelen legyen az életmódváltásod?

05
2016 dec.

Mit tegyél azért, hogy garantáltan sikertelen legyen az életmódváltásod?

 

Vajon magadra ismersz? 6 dolog, amivel tuti bukta a fogyás:

 

1. Mindent változtass meg, lehetőleg azonnal!

 

Dobj ki a kukába minden "rossz" kaját, takarítsd ki a spájzot. csak az egészséges bio ezo öko cuccok maradhatnak. Viszlát kedves régi ízek! Persze hiányozni fognak, de majd az új egészséges étrend kárpótol. Tényleg? Nem. Az étellel nem csak fizikai kapcsolatunk van, hanem lelki, ha nem így lenne, nem kellene fogyóznod. Épp ezért, ha egyszerre megfosztod magad mindentől, amit szerettél, akkor az hatalmas lelki áldozat lesz, amit folyamatosan fenntartani nagyon sok energiádba kerül majd, és eljön az a pont, amikor feladod. Lehet, hogy egy családi ünnepen, vagy egy krízis után elkeseredésedben.

 


2. Kezdj el edzeni, minden nap, keményen, kifulladásig!

 

A mozgás jó, a mozgás kell a mozgás izmokat épít, azok meg ugye égetik a zsírt. Minél tovább mozogsz, annál több izmod lesz. Tényleg? Nem. Fontos, hogy pihenj is, hagyj időt a szervezetednek, hogy hozzászokjon az új életformádhoz, hogy edzések között regenerálódjon. Olyan sportot válassz, ami illeszkedik a személyiségedhez, amit szívesen csinálsz, mert ha utálsz eljárni, garantáltan nem fog sokáig kitartani.

 

3. Mindenkinek mondd el, mire készül, min mész keresztül, lehetőleg csak erről beszélj, a postásnak és a nagymamádnak is.

 

Ha beszélsz róla, akkor az segít, igaz? Akkor ha mindenkinek erről beszélsz az még többet fog segíteni, nem igaz? Nem. Valóban segít, ha nem egyedül küzdesz meg az életmódváltással, ha van kivel megosztanod a sikereidet és a nehézségeidet, de minél több embernek mondod el, annál többnek kell megfelelned. még ha őket nem is igazán érdekli, benned akkor is meg fog születni egy megfelelési vágy, elmondtam, most bizonyítanom kell, nem akarok előtte bénának, akaratgyengének tűnni. Illetve minél több embernek mondod el, annál jobb eséllyel futsz bele mindentudó okosokba, akik tudják és meg is osztják veled, miért hülyeség amit csinálsz és hogy lehetne sokkal jobb eredményeket elérned az ő tuti módszereivel.

 


4. Csak ezen járjon az agyad!

 

Pihenés, lazítás, barátokkal találka, gyerekkel játék ráér, megvár! Fontos a fókusz, akarni kell, összpontosítani, elképzelni az eredményt. Ha valamit akarsz, akkor arra kell fordítanod minden figyelmed, hogy Biztos legyen a siker! Valóban? Nem.
Ha csak egy dologra figyelsz, azzal azt éred el, hogy nagyon gyorsan megcsömörlesz tőle, kiégsz, megunod. Attól, hogy életmódot váltasz, még figyelj oda, hogy az életed változatos legyen, és ne csak arról szóljon mennyit mozogsz, miket eszel.

 


5. Tűzz ki célokat és jutalmakat, addig semmit, még nem teljesítetted őket!

 

Majd ha lefogyok, megjutalmazom magam egy szép ruhával. A jutalom valóban motiváló, de az életmódváltásoddal nem az a célod, hogy megjutalmazd magad, ha jól csinálod, akkor életformáddá válik, aminek soha nem lesz vége, épp ezért a jutalom is értelmetlen. Ráadásul, ha nem jutalmazod, kényezteted magad, viszont gyötröd folyamatosan, azzal az fentebb leírt kiégésig juthatsz el villámgyorsan.

 


6. Akarj mindent, lehetőleg azonnal, úgy kinézni mint fénykorodban, azt a ruhát felvenni, ami talán még sosem volt jó rád.

 

Ehhez pedig mérd magad, naponta többször nézd meg rád jön-e már az a nadrág, mit mutat a mérleg. Az ösztönzés fontos, ahogy a nagy célok kitűzése is, de a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen, hogy megmaradj a racionalitás talaján. Nem pár hét alatt híztál meg, igaz? Akkor fogyni is hagyj magadnak időt.

 

Leskovics-Ortelli Andi, pszichológus, fogyókúrás terapeuta, a túlevés szakértője, aki senkinek nem javasolja a fogyókúrát. Vallja, hogy legtöbb esetben lelki gondok állnak a túlevés mögött, így a kiváltó okok feldolgozásával segíti a kilók elleni küzdelmet önsanyargató diéták ajánlgatása helyett.

Tuleves.hu

Telefon: 06 30 68 00 698

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 07 március 2017 08:06
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449