TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ez vár ránk decemberben

06
2016 dec.Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, mely egyrészt könnyű, ugyanakkor nehéz is lehet. Könnyű, mert ez a hónap a kapcsolatok hónapja. Nehéz, mert az elengedés évének utolsó 30 napjához érkeztünk el.

 

Lehetőséged lesz arra, hogy új emberekkel ismerkedj meg, akik új tudást, izgalmas felismeréseket hozhatnak neked. Ezért légy éber és vedd észre, ha meghívást kapsz valamilyen eseményre vagy találkozol egy inspiráló személlyel, mert ezáltal kaphatsz olyan új impulzusokat, melyek választ adhatnak a kérdéseidre. Előfordulhat, hogy azt fogod megtapasztalni, hogy nem találkozol új emberekkel, de a régi kapcsolataid felelevenednek és egy jobb, minőségibb szinten tudtok már egymáshoz kapcsolódni.

Ugyanakkor nehéz is lehet ez a hónap, mert ne felejtsd el, hogy az elengedés évének utolsó 30 napjához érkeztünk el. Ez pedig azt jelenti, hogyha az elmúlt időszakban azt tapasztaltad, hogy valamilyen kapcsolatod – legyen az akár párkapcsolat, munkahelyi vagy baráti kapcsolat – szakítópróba elé került, ez nem véletlenül történt így. Azért most, mert valószínűleg megérett az idő a lezárásra, elengedésre.

Ha úgy érzed, a kapcsolat, amiben élsz, nem előre visz, nem tudsz benne lelkes lenni, inspirálódni, csak lehúz, feszültségekkel teli, akkor érdemes még ebben az évben pontot tenni a végére.

Hiszen 2017. januártól egyes évünk lesz, egyes hónappal, tehát ez a dupla egyes energiaminőség hatalmas erővel fog téged segíteni abban, hogy valami újat hozz létre az életedben. És ez azért is különösen fontos, mert januártól egy újabb 9 éves ciklus veszi kezdetét, és egyáltalán nem mindegy, hogy ennek az életciklusnak milyen alapokat adsz. Ha a házadnak sárból tennéd le az alapját, vajon meddig állna stabilan?

 


Tehát a kapcsolatok frontján a december arra fog tanítani és abban tud segíteni, hogy nézz szembe még utoljára ebben az évben a kapcsolataiddal, és ha valahol gondot érzel, azt rendezd mihamarabb, hogy a konfliktust ne kelljen átvinned a következő, megújulást hozó évre.

Ezt annál is inkább fontos meglépned, mert a felelősségvállalás témaköre is előtérbe kerül ebben a hónapban. Akinek gondja van ezzel - ilyenek például a halogatók, a másokat hibáztatók, az áldozatok – azok most szembesülhetnek konfliktusokkal, kihívást adó helyzetekkel, személyekkel. Épp azért, hogy megtanulják azt, hogy a döntést soha senki más nem fogja helyetted meghozni. Amint viszont döntöttél, vagyis felelősséget vállaltál a helyzetért, amiben vagy, minden segítséget meg fogsz kapni az Univerzumtól, a Jóistentől, a Sorstól, amire szükséged van.

Ez a hónap bővelkedik programlehetőségekben a karácsonyi ünnepek miatt. Használd ki és éld meg a lehető legjobban a kreativitásodat és ezáltal a sokoldalúságodat. Elmehetsz akár a gyerekekkel egy kézműves foglakozásra, vagy készíthetsz magad is otthon például adventi koszorút, karácsonyi díszeket, sőt még ajándékokat is. A kézzel készített tárgyak mindig egyedibbek és különlegesebbek, mint a boltban vásároltak és biztos, hogy nagy örömet okozol vele a megajándékozottaknak.

Ezáltal nemcsak a sokszínűségedet élheted meg, hanem a sikert is, ami ennek a hónapnak szintén a sajátja. Fontos, hogy valamilyen módon meg tudd tapasztalni most a te saját sikerességedet. Ezért is célszerű rendezni most kapcsolati konfliktusokat, mert ha a problémában élsz, nem érezheted magadat sikeresnek.

Ebben a hónapban számíthatsz a mozgalmasságra is. Lehet, hogy feltorlódnak a munkáid, de fejezd be őket még ebben a hónapban, ne görgesd magad előtt a jövő évre. Érezheted úgy, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok, annyi a dolgod, elintézni valód. Ilyenkor segíthet az, ha prioritást állítasz fel magadnak. Mi a legfontosabb teendőm? Mi az, amit ma még feltétlenül el kell végeznem? Mi az, amit holnapra át tudok tenni? És aztán ennek megfelelően cselekedd is meg!

 


Összefoglalva tehát az év utolsó hónapjának üzenetét:

  • Rendezd a kapcsolataidat és zárd le, engedd el, ami már nem szolgál téged!
  • Éld meg a sokoldalúságodat, kreativitásodat, légy nyitott az új információkra, kapcsolatokra!
  • Tégy rendet a napi teendőid között, hogy a következő új évet és az új 9 éves életciklust harmonikusan tudd kezdeni!

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

Életesszencia a Facebookon

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 20 december 2016 09:37
Értékelés:
(4 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449