TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ 4 kecskeméti nő, 4 kényeztető nap

17
2017 jan.


Mindenhonnan ömlik ránk az énidő kifejezés, hogy mennyire fontos az önmagunkra fordított idő, amikor bármit csinálhatunk, ami számunkra örömet jelent, feltölt vagy a személyes fejlődésünket szolgálja. Amikor nem másokért teszel, hanem “önző” módon csak magadért. Megkértük 4 állandó szerzőnket, hogy képzeljék el azt a napot, ami róluk szól, ami igazán feltölti őket. Adott 1 város, 4  nő 4 különböző élethelyzetben (gyermektelen, kisgyermekes, kamasz  és felnőtt “gyerekek” anyukája), és 4 különböző recept a feltöltődéshez. A puding próbája az evés, szóval a következő feladatuk az lesz, hogy megvalósítsák ezt az álom napot. Természetesen erről is beszámolunk majd nektek.

 Edit-napja

Az egyik legkönnyebben megírt cikkem lesz, és az elkészítés is csak amiatt lesz hosszadalmas, hogy szelektálnom kell a jobbnál jobb ötletek közül. És a buli az egészben, hogy meg is fogom valósítani, tetszik…

Alapállapot:  HR-vezető/feleség/anya/barátnő. Ezekből a szerepekből az én-idő megteremtése kedvéért le kell adnom: kezdjük rögtön a munkával, naná hogy kiveszek egy szabadnapot. „Feleség”: férjuramnak vacsi előkészítve. „Anya”: férjuram a megpróbáltatásokra felvértezve (kikérdezés, vacsora, egyéb). A barátnői szerep megmaradhat, az én-időből szívesen áldozok a barátokra, ez úgy is ritka.

Az “Edit-nap” megtervezéséhez felmérem saját igényeimet, mégiscsak legyen átgondolt, és viszonylag megtervezett. Hiszen a jó eseményeket is elő kell készíteni, és maga az előkészület is pajkos örömet okoz.
Nézzük csak: mit szeretek? mi okoz örömet? mi tölt fel? kivel jó együtt lenni? kivel szeretek nevetni? Ami hirtelen eszembe jut, le is jegyzem: zene, forró víz, finom ízek, shoppingolás, jó dumcsi, egy jó film, sok nevetés…

A nap akkor indul, amikor a család többi tagja elhagyja a házat. Ekkor ráérősen rendbe hozom magam a nap tiszteletére: meleg fürdő, kényeztető arcmaszk, hangos Red Hot Chilli Peppers zene, hajmosás extra samponnal, körömlakkozás. Miután elkészültem, kihagyva a szokásos lekváros kifli-kávé kombómat, vessetek meg érte, de én legszívesebben a Mekiben reggelizem: tojásos baconos McMuffin, tejes kávé és Mcburi. Ez olyan energialöket, amivel délig kb. kibírom.
A délelőttöt a városban töltöm, olyan boltokban, amire hétköznap nincs időm: kedvenc boltjaim (divat, lakberendezés, könyvesbolt). Ezt követően sietek is tovább, hiszen vár rám a thai masszázs: 60 perc gondtalan kényeztetés, amely idő alatt épp megéhezem annyira, hogy a joggal felkapott belvárosi étteremben folytassam napom, fincsi menüt rendelve, szigorúan kólával (bár ha nem vezetnék, vagy Spanyolországban élnék, jöhetne egy könnyű fehérbor is). Ez lenne az egyik lehetőség arra, hogy egy kedves baráttal elcseverésszek.

Délután muszáj aludnom, úgyhogy erre felhasználnék egy órát, ami megnyújtja az esti fennlétem is. Mielőtt a család hazaérne, azért útra kelek, nehogy visszatartó erő nehezítse a megvalósítást: „Anya, most jöttem haza, hova mész? Írjuk meg a fogalmazást!”
A kozmetikus már nagyon vár a vitalizáló arckezelésre. Ez a kezelés annyira pihentető, hogy a meditációt is magában foglalja számomra, hiszen én választhatom ki, milyen zenét hallgassunk Mónival és tök jókat beszélgetünk az „élet nagy dolgairól”, szigorúan a meditatív, csendes arcmasszázst követően.

A kezelés után választhatok: vacsi és mozi a barátnőkkel, vagy szauna-szeánsz és vacsi a barátnőkkel, vagy vacsi és TEKA-koncert a barátnőkkel. Ezt még nyitva hagyom, hiszen az igazi Én-nap rugalmasan alakítható, ez is biztosítja a szabadság cirógató érzését.
Az Én-napot egyelőre Kecskeméten megvalósítható verzióban álmodtam meg, de a fantáziám nagyon szabadon szárnyal általában: a napot el tudom képzelni Budapesten is, és akár több napra is ki tudom terjeszteni lazán, mondjuk egy trendi wellness-hotelben. Rajtam nem múlik.

 Andi napja

Az ideális napom egy ideális éjszakával kezdődne, amikor mindhárom gyerekem végigalussza az éjszakát. Mondjuk a szombat éjszakát, mert szombat este nem dolgozom és időben le tudok feküdni. Ezen az ideális éjszakán egyhuzamban alszok 9 órát és tökéletesen kipihenve ébredek reggel 7 kor. Vasárnap reggel 7 kor még az egész család alszik, végre lehetőségem van inni egy kávét, nyugisan felöltözni, elkészülni és kényelmesen elindulni a templomba. A mise után már nem csak testben, de lélekben is feltöltődve sétálok haza, útközben bevásárolok a zöldségesnél és a pékségnél reggelire. Nagy családi reggelit csapunk, ráérősen, beszélgetve, viccelődve. Délelőtt a gyerekkel játszunk, élvezem a közös időtöltést.


Ebédre a férjem randizni visz, és mivel nagyon ért a romantikához, a Kéttemplom közbe vesszük az irányt, hogy végre megkóstolhassam a Jucy Lucy-t. Kellően teli pocakkal andalgunk kicsit a belvárosban, majd irány az uszoda. A délután már csak rólam szól, az úszásról, a szaunáról, esetleg valamelyik kedvenc Terry Pratchett regény olvasásáról. Miközben gyerekek rohangásznak a medencék körül és sikongatnak fürdőzés közben, én örömmel konstatálom, hogy egyik sem az enyém, most nem kell készenlétben állnom.
Este pedig, színház, vagy mozi, esetleg koncert, de nem tudnám jó szívvel egyiket sem választani. Az este a családé, az ideális napomat is a családommal szeretném befejezni, fürdés, mese kuckózás, altatás, talán csak kevesebb feszültséggel és több nevetéssel, de együtt, velük.  

 


Barbi napja

Gyerkőc híján még viszonylag nyugis az életem, nem panaszkodom, hogy sosincs énidőm. Persze azért a munka, a háztartás, az élettárs (no, és a csigák) sok-sok gondoskodást igényelnek, így egész napok nekem is ritkán jutnak a totális lazulásra.

Az aktív és a passzív kikapcsolódás vegyítésének híveként az álom “semmihasznosattevős” nap biztosan egy reggeli futással kezdődne a természetben, például a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, hiszen ez amennyire meríti az energiakészletet, annyira tölti is. Mozgás után (és anélkül is) mindig kényeztetésre vágyik a bendőm, így valami kiadós vega ebéddel ajándékoznám meg magam, miközben megtervezném, hol folytatódjon a dőzsölés. Nyáron irány vissza a természetbe, egy kis séta, majd leheveredés a fűbe egy könyvvel az Arborétumban... A totális pihenés téli verziója pedig csakis és kizárólag a szaunában és a termálvízben kivitelezhető. Este a Katona József Színház valamelyik remeke jelentené a nap megkoronázását, amit egy kedvtől függő tea/bor/süti követne a belvárosban, majd természetesen kiadós alvás lenne az utolsó felvonás.

Jé, és még gondolatban sem mozdultam ki Kecskemétről! De minek is? Szuper ez a város!

 


Fatime napja
 
A reggeli ébredés után még az ágyban átgondolom, hogy milyen jó is nekem.Így sokkal vidámabban kelek fel. A reggelimet kényelmesen elfogyasztom: dióval, mézzel, mazsolával megbolondított zabkását eszek vagy mézzel megcsorgatott vajas kenyeret, amihez egy különlegesen frissítő kínai zöld teát iszok.
 
Ezután jógázok egyet.

Majd lelkesen besétálok a minden kényelmemet kiszolgáló gyönyörű irodámba, hogy segíthessek annak, aki aznap támogatást kér tőlem a problémájában. Ezek után mindig hálásnak és elégedettnek érzem magam.
 
Örömmel feltöltődve ebédelek a párommal vagy egy barátnőmmel, hogy csacsogjunk egy kicsit mindenféléről, egy kellemes étterem finom és bőséges menüje mellett.
 
Délután még dolgozok, mert ettől a napom értelmet, célt nyer és feltöltődök.
Vacsorára kényeztetem magam és a családomat valami könnyen és gyorsan elkészíthető vacsival, de ha a gyerekek másra vágynak, akkor rendelünk.
 
Aztán elmegyek zumbázni, ahol tüzes zenékre kiugrálom magamból a „nőcit” és a csajokkal együtt lazíthatunk.
 
Este jöhet egy laza film, amin jókat nevetünk. Vagy éppen beszélgetünk, ha ahhoz van kedvünk.
Lefekvés előtt veszek egy illatos, habos fürdőt, majd még egy kicsit relaxálok, meditálok valamilyen megnyugtató zenére és közben végiggondolom, hogy milyen jó is volt a mai napom.
 
A csoda pedig az, hogy ez a valóságom is. Amire vágyom, azt élem nap mint nap!

 

Hogy néz ki a TE-napod? Ne fogd vissza a képzeleted, legyél bátor és ismerd fel az igazi vágyaidat!

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 18 január 2017 08:16
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449