TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ „Szakíts, ha bírsz, kit kívánsz?"
28
2017 febr.

„Szakíts, ha bírsz, kit kívánsz?"

 

Gyermekkoromban volt egy játék, az Adj király katonát, amit sokat játszottunk az iskola udvarán. Innen jött a fenti sor: „szakíts, ha bírsz, kit kívánsz”. Február a kapcsolatok hónapja, és így a vége felé van egy téma, ami sokakat érinthet. Az egyik legnehezebb dolog az ember életében, ha változtatnia kell. Főleg, ha ez a kapcsolatok felbomlásával jár. Ez mindenkit megvisel érzelmileg és nagy bátorságot és erőt igényel. Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani.

 

„Szakíts, ha bírsz, kit kívánsz?"

 

Gyermekkoromban volt egy játék, az Adj király katonát, amit sokat játszottunk az iskola udvarán. Innen jött a fenti sor: „szakíts, ha bírsz, kit kívánsz”.

Valószínűleg mindenki átélt már élete során legalább egy szakítást. Amikor el kellett engedni valakit vagy őt hagyták el. Fájdalom, szomorúság, csalódottság, elhagyottság, a „nem vagyok elég jó” érzése, a nem kellek fájdalma… Sok olyan érzés, amit nem könnyű feldolgozni. Mégis szükséges, mert ez a továbblépés feltétele.

A kapcsolatok legnehezebb szakasza, amikor eljön az elválás ideje. Hiszen ilyenkor előjönnek a múltbeli rossz tapasztalatok, fájdalmas sebek, beindulnak a bizonytalan jövőtől való félelmek, hogy mi lesz ezután…

Azonban amikor eljut két ember oda, hogy az együttélésük már csak feszültséggel terhes elviselésről szól, amikor már semmi nem köti össze őket, amikor már elfogytak a szavak, kedvetlenek a nappalok és üresek az éjszakák, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miért?

 

 

Miért élek még mindig egy fedél alatt ezzel az emberrel? Mit kapok tőle? És mit tudok én még adni neki? Mi köt össze még minket? Miért jó, ha vele vagyok? Kinek jó az, hogy együtt vagyunk?

 

Egy kapcsolatnak akkor van értelme, ha úgy érzed, elég értékes a másik személy ahhoz, hogy vele töltsd a mindennapjaidat. Hogy vele akarod megosztani az élményeidet és a bánataidat. Hogy vele akarsz örülni az életnek. Hogy vele akarsz ébredni és elaludni. Hogy csak az ő érintésére vágysz. Hogy a gondolatai megnyugtatnak. Hogy ha hazaérsz, „meleg fészek” vár. Hogy büszke vagy a lényére. Hogy örömmel tölt el a gondolat, hogy ő és te alkotjátok a mi-t.

Ha már csak azért vagy együtt a másikkal, mert így kényelmes, mert így nem kell kilépni a komfort zónádból, mert így elkerülhető a változás, mert így nem kell döntést hozni, mert így nem kell osztozkodni, mert így nem kell senkinek magyarázkodni, mert így jó a gyerekeknek, mert így nem kell szembenézni az egyedülléttel, akkor magadat csapod be leginkább.

Persze eljátszhatod azt a szerepet, hogy minden rendben van. De amikor hazaérsz és becsukod az ajtót a világra, magad maradsz. Egyedül, a társad mellett. És ekkor elkezdesz menekülni. Menekülsz a munkába, a netezésbe, a sorozatokba, az ivásba, az evésbe vagy bármi másba, ami eléggé eltompíthat ahhoz, hogy ne kelljen szembenézni a saját valóságoddal. Biztos, hogy ezt akarod?

 

 

Ha évek múltán visszatekintenél az életedre, mit üzennél most magadnak?

Szakíts, ha bírsz! Vagy maradj, ha tudsz!

Minden kapcsolatban eljön az idő, amikor szembe kell nézni azzal a kihívással, hogy veled vagy nélküled. Ha veled, akkor tenni kell érte. Ha nélküled, akkor tenni kell magadért.

Ha úgy érzed, a kapcsolatotok eljutott arra a szintre, hogy nincs már közös célotok, mert más irányba megy a hajótok, ha már elbeszéltek csak egymás mellett vagy már egyáltalán nem is beszéltek, ha már nincs kedved hozzáérni, akkor kell a döntést meghoznod.

Mert innentől kezdve lesz lehetőséged arra, hogy visszatalálj önmagadhoz. Lehet, hogy rögös lesz az út, de mégis jobb és könnyebb a saját utadon járni, mint a másikén.

Amint visszatalálsz a saját ösvényedre, kinyílnak előtted a kapuk. A lehetőségek kapui. Azoké, melyek egy új élet perspektíváját adhatják meg neked. A választás mindig adott. A döntés a tiéd. Élj vele és ne pazarold az értékes idődet, értéktelen kapcsolatokra!

Éld most az életed boldogan és ne várj arra, hogy egyszer majd jobb lesz!

Köszönet az inspirációért mindazoknak, akik most ezt a témát hoztátok hozzám a konzultációkra, hogy segítsek megoldani.

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 március 2017 10:14
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449