TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Márciusi energiák
02
2017 márc.

 

Végre véget ért a hosszú ideig tartó hideg, a borongós tél, jöhet a kinyílás, felfrissülés és a színek kavalkádja az életünkbe. Jó azonban, ha ezt nem csak a külsőségekben éljük meg, hanem belül is kilépünk a szürkeségből és megengedjük, hogy sokszínűvé, energikussá és felszabadulttá váljunk.

 

Számmisztikai szempontból ez a hónap nagyon alkalmas a sokoldalúság, vidámság, életigenlés, a kreativitás megélésére. Kommunikáljunk sokat és őszintén, legyünk nyitottak másokra, új kapcsolatokra. Érdemes odafigyelni, hogy ne vesszünk el a külsőségekben, ne aprózódjunk el a feladatokban, mert ez akadályozhatja a siker megtapasztalását, melyre ez a hónap bőségesen adhat alkalmat.

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat! Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség!

Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót, majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

És most nézzük a márciusra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy díszes ruhába öltözött táncosnő látható, akinek a kezeit és a lábait egy-egy zsinór mozgatja. Kívülről szépnek és tökéletesnek látszik, de belül mégsem lehet igazán boldog, hiszen valaki más tartja őt mozgásban a köteleken keresztül. Ő tulajdonképp egy marionett baba, vagyis egy bábu.

Gondold végig, mire utalhat ez a képi szimbolika a te életedben:

 • Mennyire vagy szabad az életed irányítását illetően? Vagy bábuként élsz valakinek alárendelődve?
 • Szeretnél megfelelni valakinek, ha döntéseket kell hoznod?
 • Belül is olyan boldog vagy, mint amit kifelé mutatsz?
 • Őszintén megéled az életedben a sokszínűséget vagy csak menekülsz valaki vagy valami elől a külsőségekbe?
 • Te adod-e meg a dinamikát az életednek a saját örömforrásaid által? Vagy inkább a konfliktusok, a domináns személyek azok, akik mozgásba lendítik a történéseket az életedben?


A kihúzott szó, ezt most érdemes megoldanod:

 • Életed mely területén érzed azt, hogy szomorú vagy, mert nem azt éled, ami boldoggá tenne?
 • Kifelé azt mutatod, hogy minden rendben, belül pedig szomorúnak érzed magad? Miért jó ez neked? Miért nem döntesz másként?
 • Mit cipelsz még mindig a múltadból, ami szomorúságot okoz benned, esetleg kinek nem tudtál még megbocsátani?
 • Min kellene változtatnod ahhoz, hogy szomorúság helyett örömteli legyen az életed?


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?"

 

 

A képen egy fiatal férfi látható, akinek angyali szárnyai vannak. Lehet ő akár egy őrangyal is. Maga mögött hagyva a várost előre halad egy virágos úton, kezében egy lepecsételt papírtekerccsel. Pillangók kísérik az útján.

Segítő kérdések a lehetséges megoldáshoz:

 • A saját utamat járom? Előre haladok vagy nem?
 • Megengedem magamnak, hogy hallgassak a megérzéseimre, az „üzenetekre”, amit váratlanul kapok valakitől?
 • Mennyire erős a hitem a felsőbb vezettetésben, hogy van megoldás, ha éppen nehéz élethelyzetben vagyok?
 • Képes vagyok kilépni a szomorúságot okozó szituációból és magam mögött hagyva a nem működőt, megnyílni és rálépni egy új útra?
 • Mennyire bízom abban, hogy ha kilépek a szomorúságból, jöhet az életembe a boldogság?
 • Meghallom és megengedem magamnak a segítséget vagy csak én akarok mindent irányítani egóból?


És a hozzá kihúzott szó:

Mennyire érzem magam biztonságban, akár anyagi, akár érzelmi szempontból?

Ez utalhat arra, hogy amint megtalálod a belső biztonságodat, akkor nem leszel többé szomorú. Ez az a biztonságérzet, ami már független a külvilágtól – a munkahely adta látszatbiztonságtól, a párod által adott támasztól, a házasságodtól, a szüleidtől, a pótszerekbe, pótcselekvésekbe való kapaszkodástól, a túlzott munkába való meneküléstől.

Gyakran azért ragad bele az ember a szomorú sorsába, mert úgy érzi, nincs ereje változtatni vagy nem bízik eléggé önmagában.

A belső biztonság az az érzet, hogy tudod, a Teremtő/Jóisten/Sors/Univerzum… mindig melletted áll és bármilyen nehéz helyzetbe is kerülsz, mindig megérkezik a segítség a lehető legjobb módon. Ehhez azonban ki kell lépned a szomorúságból, mert ezen a szinten a hiány állapotában tarthatod csak magad.

Tehát ebben a hónapban a feladatod, hogy engedd el az életedből a szomorúságot okozó helyzeteket és mindazt, amiben csak bábunak érzed magad.

Ne csak a látszatnak élj! Töltsd fel valódi tartalommal az életedet, amiben igazán jól érzed magad! Változtass, ha ehhez erre van szükséged! Erősítsd meg magadban a hitedet, a belső biztonságodat, mert erre támaszkodva minden helyzetet képes leszel megoldani.

Ha pedig a gyakorlatban is tenni szeretnél magadért, akkor várlak egyéni konzultációra vagy a márciusi élményprogramjaimra:

 • 03.09. Boldogság Klub
 • 03.16. Flow Tánc
 • 03.28. Meditációs est


Szeretettel: Fatime

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 20 március 2017 11:36
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449