TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Tavaszi nagytakarítás: kezdd az otthonoddal, folytasd a testeddel-lelkeddel
07
2017 márc.

Tavaszi nagytakarítás: kezdd az otthonoddal, folytasd a testeddel-lelkeddel

 

Tavasz: a megújulás, a megtisztulás, a felfrissülés évszaka. Ki ne vágyakozna a hosszú, hideg, szürke tél után a napsütésre, a színekre, a fényekre, a friss levegőre? Testünk és lelkünk egyaránt kiéhezve várja a tavaszt, és hogy ebben a csodás időszakban a lehető legtöbbet adhassuk magunknak, érdemes átnéznünk, mink van, kiválogatni, mire van szükségünk, kitakarítani és helyet készíteni annak a sok jónak, ami ránk vár.

 

Sorra veszem, mik azok a területek, ahol igazán hasznos lehet egy jó kis tavaszi nagytakarítás! Vágj bele bátran, felemelő lesz, ígérem!

 

Ha már takarítás, kezdjük a szó eredeti jelentésével! Nézz körbe a lakásodban, mik azok a területek, amik leginkább zavarnak? Mi az, amit már hetek, hónapok óta készülsz szelektálni, kisuvickolni, rendbe rakni? Ne várj tovább! Kezdj bele! Ha aggódsz, hogy nem fog sikerülni, hogy túl nagy falat, azt se tudod, merről állj neki, akkor lépj egy lépést hátra, nézd meg, honnan szerezhetsz segítséget. Kérd családtagjaid, barátaid, esetleg profi takarítók segítségét, nézz utána a legújabb módszereknek az interneten, tanulmányozd például a KonMari vagy a FlyLady rendszert. De ne csak olvass róla, kezdj is bele! Apró lépésenkét haladva hatalmas eredményeket érhetsz el!

 

A takarítás varázsa, hogy pakolászás közben valahogy a gondolataink is rendeződnek, fontos összefüggésekre ébredhetünk rá.

 

Használd ki a tavaszt, figyelj a gondolataidra, szokásaidra, van olyan, ami inkább hátráltat, mint segít? Olyan, ami megakadályoz, hogy előre haladj? Ideje változtatni! Fontos, hogy egyszerre csak egy problémádon dolgozz, olvass önsegítő könyveket, hallgass előadásokat, de ne csak online, néha vedd a fáradtságot és személyesen is vegyél részt számodra hasznos témával foglalkozó rendezvényeken! Ha úgy érzed, egyedül nem megy, kérj szakértő segítséget, válassz egy csoportot, vagy keress egy jó szakembert, aki megadja neked azt a biztonságos légkört, amiben fejlődni tudsz.

 

 

Tested a lelked szentélye, de milyen állapotban van?

 

A tél végi, tavasz eleji időszakban szinte mindenki vitaminhiányos, fáradékony, nyűgös. Tegyél a tavaszi fáradtság ellen! Figyelj oda az étkezésedre, kerüld a zsíros, nehéz ételek. Bár a hazai gyümölcsök még messze vannak, de a zöldségesnél már lehet kapni friss zöldségeket. Egyél olyan ételeket, amiktől egészségesnek érzed magad. Mozogj minél többet, végre jó idő van, irány a szabad! Sétál, kocogj, bringázz, a lényeg, hogy élvezd!

 

És a böjt? Megkezdődött a nagyböjt időszaka. Ha vallásos vagy, ne feledkezz meg róla, hogy a böjt nem csak lemondásról, hanem az adakozásról és az Isten felé fordulásról szól. Ha nem vagy vallásos, akkor is gyakorolhatod az önmegtartóztatást. Egy rövid időszakra felhagyni valami számodra jelentős, de nem biztos, hogy hasznos dologgal (pl: nassolás, telefon nyomkodás, sorozatfüggés) jellemformáló és énerőnövelő cselekedet.

A legcsodásabb az egészben, hogy elég kiválasztanod csupán az egyik területet, és ahogy elkezdesz dolgozni rajta, azt veszed észre, hogy tisztult tested, lelked, környezeted. Tavaszra fel!

 

Leskovics-Ortelli Andi, pszichológus, fogyókúrás terapeuta, a túlevés szakértője, aki senkinek nem javasolja a fogyókúrát. Vallja, hogy legtöbb esetben lelki gondok állnak a túlevés mögött, így a kiváltó okok feldolgozásával segíti a kilók elleni küzdelmet önsanyargató diéták ajánlgatása helyett.

Tuleves.hu

Telefon: 06 30 68 00 698

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 09 március 2017 19:14
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449