TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ma illik boldognak lenni!

20
2017 márc.

 

Ma van a Boldogság Világnapjra. Lépj a boldogságodért! Ezért csak te tudsz tenni! Ne várj másokra, egy jó alkalomra, egy új lehetőségre, válaszd inkább azt, hogy itt és most örömben leszel!

 

Láss, élvezd, pihenj, jelenben élj!

  1. Lásd meg a körülötted lévő szépséget és adj lehetőséget magadnak arra, hogy elmerülj benne, ha csak egy percre is. Lásd meg a segítséget, amit más akar adni neked szívből jövően és lásd meg a segítségre szorulót, aki benned bízik.
  2. Élvezd a munkádat, a vidám baráti együttléteket, egy utazás új élményeit, az otthonod kényelmét, a tested csodáit, hogy képes vagy járni, a kezeiddel alkotni. Élvezd és érezd az illatokat, az étel finom ízét, egy ismerős mosolyát, egy kedves szó örömet adó erejét, egy támogató barátság felemelő hatását.
  3. Pihenj meg a mindennapi hajtásban. Szánj időt magadra és engedd ki a gőzt!
  4. Jelenben élj! Itt és most élj az erőddel, a kreativitásoddal, a sokszínűségeddel és mutasd meg önmagadnak és a világnak az egyediségedet, ami boldogságot hozhat mindenkinek!

 

 

És miből nyerjek erőt?

„Rengeteget dolgozom, semmire sincs időm, főleg nem magamra.”

„Minden napom ugyanolyan menetrendben zajlik, elfáradtam, belefásultam az életembe.”

„Mindenem megvan, mégsem vagyok boldog.”

Az emberek gyakran panaszkodnak arra, hogy az életük rutinszerű, a mindennapok taposómalommá váltak. Hajtanak a megélhetésért, a költségek kifizetéséért, a feladatok teljesítéséért. A hétköznapok ugyanolyan napirend szerint zajlanak és ebben lassan, szinte észrevétlenül kiégnek.

Egy más fajta tanácstalanság pedig sokszor abból fakad, amikor látszólag mindene megvan az embernek: jól fizető állása, szép háza, családja, gyerekei, társa, külföldi utazások, költséges hobbik, mégsem tudja élvezni ezeket. Természetessé válnak és úgy érzi, hogy nem tud már örömöt nyerni belőlük. De akkor hogyan tovább, mit tegyek?

Alapvetően mindenki arra vágyik, hogy boldog élete legyen. Sokszor azt gondoljuk, hogy majd akkor leszek sikeres és rendben, ha lesz egy házam, egy szuperebb autóm, egy jobb állásom, egy rendes társam. Ha majd megtanulom még ezt vagy azt, ha majd lesz elég pénzem, ha majd gyerekem születik, ha majd a gyerekeim kirepülnek, ha majd egészségesebb leszek, ha majd lefogyok….

Ha majd…. Hányszor kezdjük ezzel a gondolatot és hányszor lesz ennek az a következménye, hogy szomorúnak vagy elégedetlennek érezzük magunkat a jelenben. Hiszen ilyenkor kihelyezzük a jövőbe a boldogságunk forrását és egy jövőbeni bizonytalan esemény bekövetkezésétől tesszük függővé azt. És mindeközben elfelejtjük élni az életünket! Mert minden itt és most történik, az adott pillanatban.

 Azzal nincs semmi gond, ha célokat tűzöl ki magadnak a jövődre, de attól még lehet élvezni a jelent is. Hogyan? Úgy, hogy tudatosabban odafigyelsz arra, amit éppen csinálsz. Például amikor a szokásos útvonaladon mész reggelente dolgozni, észreveszed a színeket, formákat, hangokat? Meghallod a madarak csicsergését? Mert ez esetleg eszedbe juttathatja a tavasz közeledtét és máris jobban érezheted magad. Gyönyörködsz a táj szépségében, ami mellett elhaladsz? Észleled az utat szegélyező fák, növények formáját? Meg tudod egyáltalán mondani így emlékezetből, hogy a szokásos útvonaladon mennyi fa mellett mész el nap mint nap?

Vagy amikor találkozol valakivel, a beszélgetés során tényleg csak őrá figyelsz? Vagy közben felveszel néhány telefont, esetleg azon aggódsz gondolatban, hogy mit kell még elintézned a nap folyamán.

Általában sokan akkor tanulják meg értékelni a pillanatot, amikor történik velük valamilyen rossz esemény. Egy betegség után milyen értékessé válik az egészség. Egy szeretett személy elvesztése következtében sokkal fontossá válnak a kapcsolatok.

Mi lenne, ha nem csak akkor figyelnénk oda az apró örömök élvezetére és értékére, ha elveszítünk valakit, vagy ha rossz dolog történik velünk. Hanem ez lenne a mindennapjaink természetes része. Ha minden pillanatban örülni tudnánk annak, ami van.

Ez megvalósítható, ha tudatosabb vagy a saját gondolataidat és érzéseidet illetően. Ha jobban odafigyelsz arra, ahogyan működsz, ahogyan reagálsz emberekre, helyzetekre. Akkor, és ott, az adott pillanatban. Akkor érzed a hálát és a köszönetet, és nem azután, amikor már nincs.

A múlton már nem tudsz változtatni, a jövődet pedig most teremted. Igen, épp ebben a pillanatban is, amikor ezeket a sorokat olvasod. Te döntöd el, hogy boldog napokat szeretnél-e megélni életed hátralévő részében vagy nem.

Értékeld a jelent, keresd meg a napjaid pozitív történéseit és arra tedd a hangsúlyt! Majd pedig engedd meg magadnak, hogy élvezni is tudd az életed pillanatait!

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 03 április 2017 18:09
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449