TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Majd letéptük a szék karfáját a Kincsem közönségtalálkozós kecskeméti vetítésén

31
2017 márc.

Majd letéptük a szék karfáját a Kincsem közönségtalálkozós kecskeméti vetítésén

 

Ha csupán egy hazai filmet néztek meg idén a moziban, ez legyen az. Megható, izgalmas, pörgős, drámai, mégis humoros - jelzőkkel így lehetne legkönnyebben leírni a legújabb magyar sikerfilmet, aminek az Otthon Mozis premierjén Herendi Gábor filmrendező és Hegedűs Bálint forgatókönyvíró is részt vett.

 

 

Mit jelentett Kincsem anno és mit jelent ma?

Anno például azt az eufóriát, ami a magyar válogatottat kísérte a 2016-os futball Európa-bajnokságon. Kincsem első versenyénél a torkunban dobogott a szívünk, lúdbőröztünk, majd letéptük a szék karfáját, úgy izgultunk a csodaló sikeréért. Magyar identitástudatunk erősítésében a Kincsem című film a legjobb orvosság, mindeközben pedig szórakoztató tud lenni korra, nemre való tekintet nélkül.

 

 

Szexi történelmi film? Igen!

A Kincsem bebizonyítja, hogy kosztümös film is lehet szexi: remek dialógusok, a korhű, mégis trendi jelmezek, az apró részletekbe csempészett modernség a mai generációknak is befogadhatóvá tette a történetet. Amíg Sofia Coppola kicsit túltolta a modernizációt a Marie Antoinette című filmben, addig a magyar alkotógárda patikamérlegen egyensúlyozta ki a modern és korhű arányát.

Egyszerűen minden apróság tökéletes a filmben, a szereplőktől a Hrutka Róbert szerezte zenékig. Történelmi film mivolta ellenére azért persze csalásokat felfedezhetünk a történetvezetésben, némiképp kiszínezték Blaskovich gróf sztoriját, de ez így is nagyon rendben van.

Amúgy több kecskeméti vonatkozásra is büszkék lehetünk a film kapcsán: a Katona József Színház csodás helyszínként szolgált, míg a Katona József Gimnázium egyik diákja egy rikkancsfiú karakterét adta a filmnek.

 

 

Alaposan kifaggatták a kecskemétiek a film alkotóit

Herendi Gábor rendező a kecskeméti Otthon Moziban tartott közönségtalálkozó alkalmával sok-sok kulisszatitokkal szolgált a nézői kérdésekre, félt is, hogy csorbul az élményünk utólag, ha megtudjuk, Kincsemet 6 ló játszotta - egy, aki nem fél a tűztől, egy, aki szeret versenyezni, egy, aki be tud sértődni és így tovább, valamint cicából is kellett három, mert az első kettő megszökött a forgatásról. A közönség azonban egyöntetűen megnyugtatta Gábort, ebbe az élménybe semmivel sem lehet belerondítani.

Egyébként úgy tűnt, a kecskeméti rajongók sosem fogják hazaengedni Herendi Gábort és a zseniális forgatókönyvírót, Hegedűs Bálintot, záporoztak feléjük a dicséretek és a kérdések. Ifjú hölgyek kisebb csoportja még öltözékével is a film előtt tisztelgett: lovaglócsizmát és egyéb lovas ruhadarabokat húztak.

Az igencsak “hiperaktív” közönség bennünket is megizzasztott, lévén az összes interjú kérdésünket kihúzhattuk a listánkból a közönségtalálkozó végén, még mielőtt Herendi Gábort diktafonvégre kaphattuk volna. Amíg ő derekasan állta a dedikálók és fotózkodók rohamát, addig mi is igyekeztünk új kérdéseket gyártani a mini interjúnkra.

 


Trendalelke: Amikor először olvasta el a forgatókönyvet, milyen gondolat fogalmazódott meg Önben?

Herendi Gábor: Már előtte is sokat tudtam Kincsemről, de kicsit szkeptikus voltam, mit lehet ebből kanyarítani: Mindent megnyert, hol lesz ebben az izgalom? Végül is azért volt fantasztikus Bálint forgatókönyve, mert megoldotta, hogy legyen benne egy olyan történet, ami beszippantja a nézőt a moziterembe. Azóta minden várakozásomat felülmúlta a film, nagyon kevés fanyalgó van, a szakma és a nézők egyaránt szeretik, megmozgatja az érzelmeiket, ami szerintem hiányzott a magyar filmből.

Az állatvédők nem kezdték még ki a filmet? Van egy-két érdekes jelenet benne.

Nem, hiszen szigorú szabályokat kellett betartanunk, egy állatvédő folyamatosan velünk volt a nap 24 órájában, felügyelte, jól bánunk-e az állatokkal, például mikor és mit kapnak enni.


Mondhatjuk azt, hogy a Valami Amerika után ez élete fő műve?

Igen, mondhatjuk azt, hogy ez “A FILM” most az életemben. Örülök amiatt is, hogy Herendi Gábor mostantól nem a Valami Amerika, hanem a Kincsem miatt lesz ismert.

 

 

Vetítési időpontok az Otthon Moziban:

  • 2017.04.01. szombat, 18:00
  • 2017.04.02. vasárnap, 18:00
  • 2017. 04. 13. csütörtök, 16:00
  • 2017. 04. 14. péntek, 16:00

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

 

Utoljára frissítve: péntek, 31 március 2017 14:40
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449