TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Áprilisban megéri bevállalósnak lenni!

03
2017 ápr.

Áprilisban megéri bevállalósnak lenni!

 

Te hányszor képzelted el gondolatban, hogy minden jól működik az életedben és boldog vagy? És mennyire éled ezt a mindennapjaidban? Ha úgy érzed, minden oké, elégedett vagyok teljes mértékben az életemmel, akkor gratulálok! Ha viszont van még mit tenni, hogy ezt mondhasd, akkor talán jól jöhet egy kis segítség.

 

Számmisztikai szempontból ez a hónap nagyon alkalmas arra, hogy megvalósítsd azt, amit már régóta tervezel. Meglesz hozzá a kitartásod, a fegyelmezettséged, hogy gyakorlatiasan létrehozhasd a céljaidat. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne merevedj bele a rutinszerűségbe, inkább erősítsd magadban a spontenaitást.

Ebben a hónapban lehet, hogy azt érzékeled, többet kell majd dolgoznod és ez fárasztóbb lehet. Munkamániásoknak érdemes több időt szánni tudatosan a pihenésre, mert beszűkülhetnek a feladatok teljesítésébe és ez ronthatja a hatékonyságukat.

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. Két kérdés fog minket vezetni:

 • Mit kell most megoldanom?
 • Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek. Pontosan azt, amire most szükséged van.

Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

És most nézzük az áprilisra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen két alak látható: az egyik egy pap, a másik egy bűneit meggyónó férfi. Mivel egy duális világban élünk, hisz az éremnek mindig két oldala van, ez a kettősség bárkiben ott lehet. Igen, néha hibázunk és szeretnénk valahogy jóvátenni.

Most gondolkodj el egy kicsit azon, hogy a múltban voltak-e olyan tetteid, amiket a jelen nézőpontodból, a mai gondolkodásmódoddal már megbántál. Talán, körültekintőbbnek kellett volna lenned egy helyzetben? Vagy másként kellett volna reagálni? Okosabban kellett volna dönteni? Megértőbbnek kellett volna lenni?

Mindegy is, hogy ma mit gondolsz arról a múltbeli történésről. Hiszen az akkor és ott történt. Abban a helyzetben csak azt tudtad tenni, amire az akkori tudásod szerint éppen képes voltál. Ezért ne hibáztasd magad egy régi döntésedért. Ne kritizáld a másikat és önmagadat se, hogy miért ezt vagy épp azt tetted. Sokkal célravezetőbb az, ha elfogadod, hogy megtörtént és megbocsátasz magadnak vagy a másiknak.

Ezután viszont a következő lépés, hogy leülj egy kicsit magaddal, és átgondold, mit tanított neked az a múltbeli szituáció? Mit csinálnál ma másképp? Milyen tanulságokat tudnál levonni belőle?  Ha szeretnéd elkerülni, hogy még egyszer ne kelljen ugyanabba a folyóba lépned, ezt mindenképp érdemes elvégezni.

Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Kinek kell megbocsátanom, hogy szabad lehessek a negatív érzéseimtől?
 • Mit/kit nem engedtem el még a múltamból, ami miatt nem élhetem a jelent örömmel?
 • Kitől kellene elnézést kérnem, mert nem azt érdemelte, amit tettem vele?
 • Mi az, amit még mindig nem tudok magamnak szívből jövően megbocsátani?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Ez pont passzol a képhez, vagyis megerősíti azt, amivel most érdemes foglalkozni mélyebben:

 • Mi az, amin sokat rágódsz, „agyalsz” és nem jutsz előre?
 • Mit hozol a múltból, amit még nem tudtál a helyére tenni magadban?
 • Mi az, amivel nem vagy elégedett?
 • Mire nem találod a megoldást?

Ha túl sokat rágódsz egy témán, az elveszi az energiáidat a cselekvéstől. Ha pedig csak fejben éled az életet, elmennek melletted a lehetőségek, a jó kapcsolatok, a szerelem.

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A kép hátsó részén ül egy királylány, talán várakozik valakire. A kép elején pedig egy fiatalember látható, (talán épp akire a királylány vár) magasba emelt kezekkel. Kettejüket elválasztja egy folyó. Milyen érdekes, a kettősség ezen a képen is megjelenik.

Talán ha megbocsátasz a múltadból valakinek és úgy igazán el tudod engedni, akkor jöhet az Igazi? Lehet, ha a felesleges rágódás helyett a türelmet választod, megérkezik a megoldás olyan minőségben, ami számodra a lehető legjobb? És akkor, amikor annak ott van az ideje? Vagy azt üzeni ez a kép, hogy a befektetett munkád hamarosan meghozza a gyümölcsét, ha képes vagy megbocsátani magadnak és másnak minden vélt hibáért? Mivel a víz a az érzelmeket szimbolizálja, lehet hogy még nem kommunikáltad ki valaki felé őszintén az érzéseidet és ez szétválaszt egymástól benneteket? Vagy épp attól, hogy rendezzétek a helyzetet?

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

Igen, a céltudatosság utat mutat. Nem engedi, hogy beletemetkezz a múlt vétkeibe. az önsajnálatba. Sokkal inkább egy hajtóerőt adhat neked a mindennapokhoz. Egy iránytű lehet a számodra, ha megrekedtél, ha nem látod tisztán, hogy jó úton jársz-e.

Ülj le egy kicsit, szánj magadra időt, és gondolkodj el azon, mi az, ami most a legfontosabb célod lenne, ha épp semmi dolgod nem lenne? Mit szeretnél elérni, megvalósítani, ami boldoggá tenne? Mit alkotnál meg, mit hoznál létre, hogy értékesnek érezhesd az életedet?

Csak akkor tudsz a céljaidért tenni, ha tisztában vagy velük és nem ragadsz bele a múltadba. Ne az eddigi negatív tapasztalataid alapján teremtsd a jövődet! Azok csak a tanulási folyamatod részei voltak, bármikor lehetőséged van arra, hogy másképp gondolj az életedre és benne önmagadra!

 

Talán érdemes lenne azon is elgondolkodnod, mennyire befolyásol téged a múltad:

 • Előfordul, hogy ugyanolyan nehéz, ismétlődően rossz helyzetek, emberek jelennek meg az életedben?
 • Esetleg hordozol magadban fájdalmat, dühöt, feszültséget, csalódást egy korábbi élethelyzettel összefüggésben?
 • Vagy nem tudsz elengedni egy lehúzó személyt, egy rossz kapcsolatot, valamiért ragaszkodsz hozzá?

Ez a hónap nagyon alkalmas lesz a múltbeli terheid elengedésére. Erre pedig kiváló eszköz a megbocsátás gyakorlása. Amíg hibáztatod magadat vagy másokat, a múltban élsz. És így nincs lehetőséged a jelent teljes valóságában, örömében, csodáiban megtapasztalni. A múlt elengedésében ebben a hónapban is többféle módon szeretnélek támogatni.

Különböző programlehetőségekkel várlak, melynek a fókuszában a megbocsátás, elengedés lesz, hogy az egyensúly létrejöhessen benned:

 • Életesszencia Boldogság Klub: 04.13. 18-20.30 témánk: megbocsátás
 • Meditációs est: 04. 20. 18.30-19.30. témánk: elengedés, múltból való kilépés
 • Flow Tánc: 04.25. 18.30-19.30. témánk: egyensúlyban önmagammal és a világgal

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 14 máj. 2017 11:22
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449