TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Légy a saját életed főnixmadara - itt a szárnyalás ideje!

03
2017 máj.

Légy a saját életed főnixmadara - itt a szárnyalás ideje!

 

Itt van egy újabb hónap, mely sok fantasztikus élményt tartogathat a számodra. De csak akkor lehet ez a tapasztalatod része, ha van tudomásod arról, mi kavarog körülötted. Hiszen lehet, hogy a napi hajtásban elmennél a lehetőségek mellett és észre sem vennéd a rád váró kivételes történéseket, személyeket. Állj meg egy picit és vigyél egy kis tudatosságot a mindennapokba!

 

Számmisztikai szempontból ez a hónap fantasztikus nagy erőket tud mozgósítani bennünk. Az 5-ös ugyanis az ősi tudás szerint a szerencseszáma. Ez egy nagyon intenzív időszaknak ígérkezik, amit a változások hoznak majd elénk. Most van itt az idő arra, hogy lépj, cselekedj, tegyél magadért. Ebben segíthet az, ha rugalmasabb vagy, spontán és követed a szíved hangját.

Megjelenhet most több kihívás is az életedben, de ezekre most ne teherként tekints, inkább légy nyitott egy gyermek kíváncsiságával és élvezd az új helyzeteket. Lehetséges, hogy néha túl gyorsnak fogod érezni magad körül a tempót, ez kibillenthet a megszokottból, de örülj ennek, mert ez visz az új lehetőségek felé. Különösen figyelj ebben az időszakban arra, ha remek ötleteid támadnak, ha új emberekkel ismerkedsz meg, mert ők inspirálni fognak valaminek a létrehozásában. Párkapcsolatban felerősödhetnek most a szabadság iránti igények, ezért ha kalitkába zárva érzed magad (legyen az „aranyból” vagy sötét rácsokból), akkor itt az idő a változtatásra, a függetlenséged megtapasztalására. Most van itt az ideje, hogy olyan helyzeteket élj meg, amiben az önbizalmad próbára lesz téve. A hited erősítése magadban és a felsőbb erőkben imával, meditációval sokat segíthet neked.

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

 • Mit kell most megoldanom?
 • Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.
Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!


És most nézzük a jelen hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy fekete palástba burkolózó férfi látható, aki az éjszaka sötétjében halad az úton előre. Az arckifejezése alapján talán azt gondolhatnánk, fél. Esetleg szomorú, kiábrándult vagy talán fáradt. De a háttérben ott a felkelő nap, ami nemsokára megvilágíthatja az utat előtte.

Ha a kép üzenetét szimbolikusan átvetítjük a te életedre, mit üzen neked?

 • Életed mely területén zárod el magad a haladástól?
 • Mi az, ami elől elmenekülsz, pedig lépned kellene?
 • Mi az a helyzet, ami az életutadon visszafog, nem ad elég örömöt?
 • Mit látsz esetleg sötétebben, elkeseredettebben, mint ami a valóság?
 • Hol veszítetted el a hitedet, hogy lehet még jobb, naposabb is az életed?
 • Ha férfi vagy: van olyan Nő az életedben, aki fényessé teszi a mindennapjaidat? Akihez jó hazatérni a napi „csatából”? Aki melegséget és gyengédséget ad és bevilágítja szeretetével az utadat? Férfiként érzed az erődet, tudsz teremteni, védeni, támogatni a határozottságod révén?
 • Ha nő vagy: kedvességeddel, finomságoddal, befogadó lényeddel létezel Nőként? Képes vagy a férfit elfogadni, támogató fénysugárként mellette lenni, anélkül, hogy megmondanád vagy elvárnád, mit tegyen?
 • Ha éppen egyedül élsz: magányosnak és elhagyatottnak érzed magad, ami arra késztet, hogy elbújj a világ elől? Látod a fényt a sötétségben, hogy egyszer ennek is vége lesz?


Találd meg a saját válaszaidat őszintén, illetve engedd meg, hogy a saját érzéseid, gondolataid is megfogalmazódjanak és utat mutassanak neked.

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

Gyakran érzi úgy az ember, hogy nem úgy alakulnak a dolgai, ahogyan szeretné. Eltervez valamit és nincs meg az eredmény, amire vágyik. Ilyenkor sokan hajlamosak kifelé mutogatni. A másik volt a hibás, neki kellett volna másképp viselkednie, legyen szó akár párkapcsolatról, munkahelyi vagy családi konfliktusról. De ilyenkor pont nem azt teszed, amiért a helyzetet kaptad. Ugyanis amíg a másikat hibáztatod, a felelősséget is passzolod. Ezáltal viszont áldozat szerepbe kerülsz, ami nem a megoldás felé visz.

Gondold végig azokat az élethelyzeteidet, amik nem úgy működnek, ahogyan szeretnéd. Legyen szó bármilyen személlyel kapcsolatos konfliktusodról, nézd meg, hogy vállalod-e a saját szerepedet, a saját felelősségedet a viselkedésedért, a kialakult szituációért. Felelősséget vállalsz-e a döntéseidért vagy inkább a másikat hibáztatod?


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 


A kép elég egyértelmű. A Főnixmadár látható rajta. A Főnix egy fényes tollazatú lélekmadár, aki képes a hamvaiból feltámadni és újjászületni. Ahhoz azonban, hogy valami új létrejöhessen, teljesen le kell építeni és elengedni a régit. Érdekes, hogy ha még emlékszel, az április hónap pont ezt a minőséget támogatta: az elengedést, megbocsátást a múltban történtekért.

 • Gondold végig, hogy életed mely területe érett meg a lezárásra?
 • Mi az, ami nem működik az életedben, amiben szomorú, elkeseredett vagy, amitől félsz és még nem zártad le, nem engedted el?
 • Miben nem engeded meg magadnak, hogy szabadon szárnyalhass (mint egy főnixmadár)?
 • Mi az, amiért nem vállalsz felelősséget, milyen döntést nem hozol meg, ami miatt nem tud a régi leépülni és helyére az új megszületni?
 • Mely területen nem tudod elfogadni, hogy életed egy szakasza lezárult, miért ragaszkodsz még hozzá, ahelyett hogy elengednéd és beengednéd helyette az újat?
 • Mit hozna neked, ha az újat választanád a régi helyett? Miben változna meg az életed? Mered ezt vállalni?
 • Talán félsz attól a helyzettől, amit az első kép mutatott, hogy egyedül kell menned az utadon?

 


És a kihúzott szó a megoldásra:

 

Amikor megláttam ezt a szót, akkor ismét csak alázattal meghajoltam a magasabb intelligencia előtt, mert ennél egyértelműbb választ nem is kaphattunk volna. Igen, döntéshozatal nélkül nincs változás, nem lehet leépíteni a régit és felépíteni az újat. Döntések nélkül nincs felelősségvállalás, döntések hiányában lehet, hogy egyedül maradsz, bebújva a sötét magányába és csak várod, hogy mentsen már meg valaki. De ennél sokkal többet érsz, és sokkal többre vagy képes!

Kérlek, szánj magadra egy kis időt és gondold végig a különböző életterületeidet (párkapcsolat, munka, pénzügyi helyzet, család, kapcsolatok, önfejlesztés, sport, szabadidő):

 • miben érett meg a helyzet a döntésed meghozatalára?
 • ha meghoznád ezt a döntést, hogyan éreznéd magad?
 • mi változna meg az életedben és mi lenne a hasznod, előnyöd belőle?


Az élet egy csoda és ennek Te is a része vagy! Engedd meg hát magadnak, hogy az életed pozitív irányba változhasson. Nézz szembe önmagaddal és hozd meg azokat a döntéseket, amikre megérett a helyzet! Lehet, hogy egy kicsit egyedül kell maradnod ehhez, de sosem leszel magadra hagyva. Hiszen a nap minden reggel felkel az égen. Ugye nálad is? Minden nap egy új kezdet és minden nappal egy újabb lehetőséget kapsz arra, hogy jobb, boldogabb életet élhess!

Légy a saját életed Főnixmadara!

 

Májusi programok:

 • Életesszencia Boldogság klub: 05.11. 18-20.30-ig. Téma: egészséges életmód.
 • Meditációs est: 05. 18. 18.30-19.30-ig. Téma: örülj az életnek!
 • Kreatívan változásban!- tréning 05. 20. 15-19-ig
 • Flow tánc: 05.25. 18.30-19.30-ig

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 05 június 2017 16:52
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Anyák napjára »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449