TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ez vár rád augusztusban!
07
2017 aug.

 

Az utolsó nyári hónap energiáit kihasználva érdemes arra törekedni, hogy élvezettel éld meg azt, ami előtted van, amit kapsz, amin keresztülmész. Legyen az egy nyaralás, sport, utazás, szerelem, barátság, üzleti lehetőség.

 

Számmisztikai szempontból ez a hónap lehetőséget ad a szenvedélyesség, a dinamizmus, az aktivitás megélésére. Párkapcsolatban fellángolhat a szerelem, de ha konfliktusok voltak inkább a jellemzőek a kapcsolatra, akkor most viharos veszekedések is előfordulhatnak. Anyagi szempontból erős hónap lehet: ha a pénzügyekben gyarapodásra vágysz, akkor most megjelenhetnek a pozitív lehetőségek. 

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?


Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó úgy, ahogy van. Bízz magadban!


És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:


Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy riadt férfi menekül, akire egy női alak nyilakat szór. Sokszor előfordulhat az emberrel, hogy úgy érzi, nem tud egy helyzetet megoldani. Lehet azért, mert fáradt és nincs elég ereje hozzá. Lehet azért, mert kerüli a kudarcot. Lehet azért, mert fel sem ismeri, hogy a döntés, a kulcs az ő kezében van. Vagy mert egyáltalán nem is akar foglalkozni a problémával, addig legalábbis azt hiheti, hogy az nem is létezik.

A Férfi ereje az aktivitásban, a cselekvésben rejlik. Ha te férfi vagy, akkor érdemes lehet elgondolkodnod azon, milyen problematikus szituáció elől próbálsz elmenekülni, ki lehet az a női minőség az életedben, akivel küzdesz: a párod, az édesanyád, a lányod, a kolleganőd… Miben harcolsz a nőkkel? Hol nincs benned elfogadás önmagad férfiasságával kapcsolatban? Mi az a konfliktus, amivel nem akarsz szembenézni, inkább fejvesztve kiszaladsz a helyzetből? Az is lehetséges, hogy talán a saját érzéseidet nem mered felvállalni valakivel szemben és az elől menekülsz?

Ha pedig Nő vagy, mi az a helyzet, amiben cselekedned, lépned kellene, de nem vagy rá képes? Miben jelez a nőiességed, hogy az érzelmek megélése, felvállalása helyett a kihátrálást választod inkább? Az is lehet, hogy van esetleg egy olyan férfi az életedben, aki menekül előled, aki hárít, elutasít, nem vállal fel, és ezt te erőszakkal, fenyegetéssel, érzelmi manipulációval szeretnéd megoldani?


A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 


Amikor egy helyzet megoldásért kiállt, akkor gyakran előfordul, hogy az ember azért nem tud lépni, mert bűntudat gyötri. Jöhet ez egy múltbeli rossz tapasztalatból, egy el fel nem dolgozott traumából, a megbocsátás hiányából.

Ha bűntudatot érzel valami miatt, az leblokkolja azt, hogy szeresd magad és hogy szeretetet tudj befogadni. Hiszem azt, hogy nem vagyunk eredendően bűnösök, mert mindenki csakis azon a szinten tud létezni és cselekedni, ahol éppen tart a saját fejlődési útján.

Tedd fel magadnak a kérdést:

  • Cipelek-e még magamban valakivel vagy valamilyen helyzettel kapcsolatban bűntudatot?
  • Hibásnak érzem-e magam valamilyen múltbeli döntésemért, amiért most úgy gondolom, vezekelnem kell?
  • Mennyire érzem magam szabadnak lelkileg és fizikailag, szeretettel tudok-e gondolni magamra a múltammal együtt is?
  • Kitől kellene esetleg bocsánatot kérnem még, hogy ne érezzem hibásnak magam?A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy asszony éppen a pénzét számolgatja, körülötte bőség és gazdagság látható a pénzes zsákokban. Mielőtt tovább olvasnál, érezd át, hogy mit jelent neked a pénz? Hogyan gondolsz rá? Jól érzed magad, vagy inkább rosszul, ha a képre nézel?

A pénzhez, gazdagsághoz nagyon sokféle múltbeli negatív meggyőződés kapcsolódik. Szegénység, küszködés, nélkülözés, problémák, konfliktusok. De lehet másképp is gondolni a pénzre. A pénz lehetne az életenergia kifejeződése is, hiszen ezen az eszközön keresztül juthatsz hozzá mindahhoz, ami feltölt és energiát ad. Ez a látásmód mindjárt a bőség állapotába vihetne el a hiányérzet helyett.

Mi lenne, ha meghoznád azt a döntést, hogy ezentúl a pénzre, mint a bőség megnyilvánulására gondolsz majd. Ez a gazdagságtudat segíthet abban, hogy ne menekülni akarj a fenyegetőnek vélt helyzetek elől, hanem inkább a megoldást keresd. Mert a bőség állapotában a megoldási lehetőségek száma is sokkal nagyobb.És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

 

Az életünk nem más, mint döntések sorozata. Ez nem kerülhető el. Ott van a mindennapokban, hisz minden pillanatban a gondolataiddal döntesz. A nem döntés is egy döntés - arról határozol ilyenkor, hogy nem cselekszel. Lehet, hogy adott helyzetben ez így jó, de lehetséges, hogy a döntésképtelenség hátterében a konfliktuskerülés, a felelősség fel nem vállalása áll.

Hiszen a döntéseidnek következményei vannak, és ezért a felelősséget csakis te vállalhatod, senki más. Ezért nem igazán jó más véleményét kikérve döntést hozni. Lehetséges, hogy a barátnővel megbeszélve a szörnyűnek látszó párkapcsolatodat, ő azt mondja, hagyd el a társadat. De nem ő fog utána egyedül helytállni az életben, hanem te. Fogadd el, hogy minden helyzetet, konfliktusos szituációt csak azért kapsz, mert fel kell vállalnod, hogy a döntéshozatal a tiéd, ami pedig a felelősség viseléséről mint következményről is szól.

Ne menekülj tehát tovább a problémáid elől, hanem hozd meg a döntéseidet bűntudat nélkül, és vállald érte a felelősséget! Csakis így élhetsz kiteljesedett életet.

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 07 augusztus 2017 15:57
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449