TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ilyen egy ideális reggel Kecskeméten

26
2017 aug.

 

Mesés környezetben, a Vincent teraszán, illatokkal, ízekkel és mozgással hangolódtunk a pénteki napra Benkő Ildikóval, a Danu Jóga Központ oktatójával. Egy átlagos péntek reggel ilyen élményekre szert tenni olyan volt, mintha még nem ébredtünk volna fel csodálatos álmunkból. Pedig igenis korán szólt a “vekker”, de ezúttal nem bántuk, izgatottan csaptuk hónunk alá a jógaszőnyeget, hogy berobogjunk a belvárosba átmozgatni a héten megfáradt testünket, és feltölteni pozitív energiákkal a lelkünk raktárait.

 

 

 

 

Benkő Ildi a hagyományos, teremben tartott órákhoz hasonlóan többféle illóolajjal és permettel hangolt minket rá az órára. Kivételesen nehezen tudtunk a befelé figyelésre összpontosítani csukott szemmel, mert egy ideig képtelenek voltunk betelni a látottakkal: a Főtér legszebb épületeinek részletei, a fák zöldellő lombkoronái és a Vincent Bar & Pastry hangulatos kiülője vonta el a figyelmünk, de aztán a bámészkodás után teljes szellemmel és lélekkel is megérkeztünk…

Az egészkor kezdődő harangozás billenthetett volna még ki minket az egyensúlyból, de a kongás valahogy nagyon is beillett a menetrendbe. Egyik társunkat egyenesen a hangtálakra emlékeztette a templomharang, egy idő után már nem is bimbamozást hallott, hanem a hangtálak rezgéseit érezte.

 

 

 

Az augusztus több kultúrában, irányzatban az erőgyűjtés hónapja, Ildi ennek megfelelően komponálta meg az ászanákat, mudrákat, légzésgyakorlatokat, így aztán most büszkén állítjuk, kirobbanó formában érezzük magunkat!

 

 

És ezzel még nem ért véget péntek reggeli lélekfürdőnk és dőzsölésünk: amíg arról csacsogtunk, kiben milyen érzeteket keltett ez a különleges jógaóra a didergős, majd a napsugaraknak hála egy idő után azért kellemes nyári reggelen, addig kényelmesen, relaxáltan elszürcsölgettük a kávét, teát. Hozzá pedig dukált egy kis édesség is, hogy fokozza a boldogsághormon termelését. A jóga és reggeli egy újszerű társítás Kecskeméten, de nem bánnánk, ha rendszeressé válna.

 

Galéria:

 

Videóért görgess a cikk aljára!

 

Danu Jóga Központ

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 26 augusztus 2017 20:11
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449