TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Itt az álmok beteljesülésének ideje!

05
2017 szept.

Itt az álmok beteljesülésének ideje!

 

Számmisztikai szempontból ebben hónapban előtérbe kerülhet az érzékenység, empatikus képességek megélése, feltétel nélküli szeretet megtapasztalásának a vágya, az igazság keresése. Ezért lehet, hogy kapsz majd olyan helyzeteket, ahol jobban oda kell figyelni a megérzéseidre. Jöhetnek beszédes álmok és olyan vágyak is, amelyeknek most van itt az ideje a beteljesülésre. Megjelenhetnek konfliktusok, viták is most az életedben, de ezektől nem kell tartanod, csak azért kapod őket, hogy tisztázd végre a helyzetet és változtass, ha szükséges.

 

Érdemes odafigyelni arra is, hogyha úgy érzed, te mindent megtettél egy kapcsolatért, egy szituációért és nem érzed benne a helyeden magadat, akkor eljött az idő a lezárásra. Ebben a folyamatban mindenképp nézz magadba, hallgass a belső hangodra. Segíthet ebben a meditáció, relaxáció, a természet közelsége.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

Ezen a képen egy bohóc vagy udvari bolond látható, aki éppen egy tűz körül táncol, ugrál, kinyújtva nyelvét a világra. A bohócban és a tűzben is ott van a férfi minőség. Aki aktív, cselekvő, dönt, megold, létrehoz. Ezek a minőségek alapvetően fontosak ahhoz, hogy létezni tudj a fizikai világban. Mégis sokszor úgy érezheted, hogy nincs kedved megtenni valamit, pedig már nagyon itt lenne az ideje. Vagy döntést kellene hozni, de valami miatt hárítod, halogatod. Gyakran ennek az lehet az oka, hogy valami miatt elveszett benned a lelkesedés, a motiváltság, a belső tűz. Vagy esetleg valaki másnak megfelelve éled az életedet és valójában önmagadat vesztetted el.

 

 • Miben érzem azt, hogy nem tudok energiát tenni bele?
 • Mit csinálok meg nehézkesen, hol akadtam el az életemben?
 • Mi segíthetne abban, hogy újra szenvedélyes legyek a kapcsolataimban, munkámban?
 • Kinek akarok megfelelni, hogy elfogadjanak és szeressenek?
 • Mi kellene ahhoz, hogy lazábban és könnyedebben tekintsek a mindennapi helyzeteimre és ne aggodalmaskodjak annyit?
 • Hogyan tudnék az élettel együtt mozgásban lenni, „táncot járni”, ahelyett hogy megmerevednék a régi helyzetekben?

 


A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 


A cselekvés, aktivitás legfőbb akadályozója a félelem. Mindenkiben vannak félelmek, nem is lehet teljes mértékben kizárni az életünkből. Van a félelemnek egy pozitív oldala is, amikor segít abban, hogy veszélyes helyzeteket kezelni tudd.  Gond akkor van, ha a félelem úrrá lesz rajtad, és befolyásolja a hétköznapi életedet. Amikor indokolatlanul generálod magadban ezt a negatív érzést és ez leblokkol a cselekvésben. Ennek szinte mindig az az oka, amikor gondolatban a jövőben vagy. Hisz az elme szereti bebiztosítani magát, arra vágyik, hogy lehetőleg minden kiszámítható legyen, ami történni fog vele. Ez pedig egy lehetetlen vállalkozás.

 

 • Milyen helyzetek miatt jelenik meg bennem a félelem?
 • Mennyire könnyen változtatok vagy inkább maradok a régiben az új helyett?
 • Értékelem a jelenemet vagy inkább máshol szeretnék lenni?

 

2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen 3 férfialak látható: a játékba hívó, a játékos és a szemlélődő.  Te melyik vagy? Kivel tudnál a legjobban azonosulni?  Ha úgy gondolsz az életedre, hogy rajtam csak a szerencse segíthet, akkor lehet, hogy épp azt szalasztod el, ami a legfontosabb: a jelen pillanatot. Azokat a szituációkat nem éled meg, amik éppen veled történnek. Akkor lehet, hogy épp elmegy melletted az az ember, aki az ideális párod lehetne. Vagy nem veszel észre egy kínálkozó remek új lehetőséget.

Érdemes minden pillanatban nyitottnak maradni és észrevenni a körülöttünk lévő világ ezer csodáját. És igen, ehhez kaptunk szemeket és füleket, amivel érzékelhetünk, kaptunk egy elmét, amivel gondolkodhatunk, kaptunk kezeket, amikkel cselekedhetünk, lábakat, amivel eljuthatunk fontos helyekre. És kaptunk szívet, mellyel érezhetünk. Mindegyik részünk fontos, csak mindig tudtában kellene lenni annak, hogy ezeket használjuk is ki.

 

 • Mennyire bízom abban, hogy majd történik velem valami szerencsés dolog, ahelyett hogy tennék magamért?
 • Inkább kívülálló maradok az életemben, minthogy főszereplője legyek?
 • Képes vagyok-e játékosan könyedén kezelni a helyzeteimet vagy inkább drámát csinálok belőlük?

 

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 


Amikor úgy érzed, már nincs szenvedély a kapcsolatodban, már nem lelkesít a munkád, már unalmasak a mindennapjaid, gondolj bele, ki tehet erről? A párod nem akar semmi közös programot veled? Hát kerekedj fel, és add meg magadnak, amit szeretnél! Vagy keress barátokat hozzá! Vagy gondolkodj el azon, miért élsz együtt egy olyan emberrel, akivel nem tudjátok közösen élvezni az életet! Ha fásultan, egykedvűen mész be dolgozni és úgy érzed, most nincs itt az ideje a váltásnak: találd meg akkor ebben a helyzetben azt, ami motiváló lehet. Pl: milyen jó, hogy van munkád, van miért reggel felkelni, vannak emberek körülötted, akár még hasznos is lehet valamilyen szempontból valakinek a te tevékenységed.

Amikor azt érzed, rajtad már csak a szerencse segíthet, képzeld azt, hogy te már most is nagyon szerencsés vagy. Miért? Azt én nem tudhatom, csak te! De abban biztos vagyok, hogy így van, hisz rengeteg olyan tulajdonság, képesség, adottság, lehet benned, ami mindannyiónk javára válik.

 

Ugye így van? Nézz utána, és aztán örülj az életednek! Ne félj, hanem élj!

 

A szeptemberi programok, amikre várlak, ha a gyakorlatban is tenni szeretnél magadért:

 • 09.12. Meditációs est: a belső egyensúlyért
 • 09.21. 18-20.30-ig: Változásban van az erőm! - workshop

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 szeptember 2017 17:03
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449