TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ilyen volt a harmadik Fashion Reggeli
12
2017 szept.Könnyed és komoly egyszerre: a nyárbúcsúztató, őszindító Fashion reggeli a panorámás tetőteraszon fajsúlyos témákkal, őszi divattal most is telházat vonzott. Gyönyörű napsütésben, inspiráló hölgyek társaságában lecsendesítő légzőgyakorlatokkal indult a napsütéses, madárcsicsergős reggel Molnár Kata jógaoktató vezetésével.

 

A stresszoldás után, a reggeli első felében egy igazán markáns jelenséget veséztek ki a meghívott hölgy vendégek: Tényleg a nők évszázadát éljük? Hátrányban vannak a női munkavállalók? Mi a jó válasz a „szeretne gyereket?” kérdésre, és mi a helyzet a férfiakkal, a felpörgött női önmegvalósítás idején? Muszáj kiskosztümben szoronganom vagy vehetek famert az állásinterjúra?

Ránézel egy nőre, és meg tudod mondani a korát, de nem tudod megmondani, hogy mire képes – így vezette fel Dusik Bori, a Malom Magazin főszerkesztője a nők évszázadát. Beszélgetőtársai Csatos Erika, (Álomjövő), Gyöngyösi Szilvia (Fashion Trendcenter), Kisné Mándity Dóri (Malom Központ marketing event menedzser), Kovács-Papp Szilvia (hr generalista) voltak.

 

 

Van egy hely a polkolban…

Azoknak a nőknek, akik nem segítik a többi nőt - idézte Madelaine Albrightot Csatos Erika, aki a női összefogás szószólója. Ha összetartanánk, a világ másképpp működne, ezért is hívta életre az Álomjövő vezetője a Nőnek lenni jó konferenciát, amely évek óta az egyik legjobban várt női esemény Kecskeméten. Ajánlj nőt, főként kecskemétit – ez Erika üzleti ars poeticája, ami egész mozgalommá nőtte ki magát Kecskeméten.

 

Mi a helyzet a férfiakkal?

A szinergia híve vagyok, meggyőződésem, hogy férfi és nő csak együttműködve tudja elérni a boldogságot, ehhez például az kell, hogy egymás szempontjait figyelembe véve valósítsuk meg önmagunkat – vallja Erika, aki szerint mostanság kicsit túltoljuk az önmegvalósítást.

 

 

Farmerben állásinterjún?

Izzasztó nejlonharisnya, decens kiskosztüm, lábsanyargató körömcipő - állítólag mindez már a múlt az állásinterjúkon - osztotta meg tapasztalatait Kovács-Papp Szilvi, aki szerint fontos az első benyomás, de nem a legfontosabb. Az elmúlt 10 évben megfordult a kiválasztási folyamat, szinte a cégek versenyeznek a munkavállalók kegyeiért, így a farmer és a sportos elegancia nem jelent hátrányt a legtöbb iparágban.

Csatos Erika megjelenését 18 évvel ezelőtt a pénzügyi szektor szentháromsága, a kosztüm-harisnya-magassarkú határozta meg, mígnem Erika megvilágosodott: inkább az ügyfélnek kell megfelelni, mintsem idejétmúlt konzervatív szabályoknak. A tapasztalat azt mutatta, hogy a gumicsizmás ügyféllel kiskosztümben tárgyalni nem túl hatékony. Azóta Erika inkább az önazonosságot tartja szem előtt az öltözködésben, és mérlegeli, kivel, hol, milyen környezetben találkozik.

A sportos elegancia mellett érvelt Kisné Mándity Dóri is, aki hivalatos titulusa szerint a Malom Központ marketing event menedzsere, saját megfogalmazása szerint pedig az a nő, aki reggeltől estig rohangál a Malom Központ emeletein, lendületben tartva a bevásárlóközpont eseményeit. A tempóhoz viszont kényelmes cipő dukál, körömcipőben esélytelen végigcsinálni a napot – árulta el Dóri.

1500 interjú és 10 év hr tapasztalat után Kovács-Papp Szilvi Szilvi kapásból felismeri a hazug válaszokat, begyakorlott fordulatokat, és ő is az önazonosság mellett tette le a voksát, hiszen 8-10-12 órában egyébként nem lehet szerepet játszani. Jobban megéri önazonosnak lenni, talán ez a kellemes munkahelyi lét záloga.

 

 

Hátrányban vagyunk?

Lehet, hogy a kisgyermekes anyák többet vannak táppénzen, de stabilabb, megbízhatóbb munkaerőnek bizonyulnak, és ez bizony egy értékes szempont a munkáltatóknak – mesélte Szilvi, bár ennek ellenére még mindig akadnak gondok a női önbizalommal. Nem bízunk magunkban, csak akkor jelentkezünk egy állásra, ha az elvárt kompetenciákat bőven 100 % felett hozzuk. A férfi jelöltek már 60 %-os kompetenciával is pályáznak.

Miért nincs részmunkaidős foglalkoztatás? - hangzott el a kérdés a közönség soraiból. A 4-6 órában végzett munka hatékonyabb, jobb teljesítményre sarkall a tapasztalatok szerint, mégsem jön divatba hazánkban, pedig abban minden résztvevő egyetértett, hogy alanyi jogon járhatna a gyermekes nőknek. Szilviék már évekkel ezelőtt kismama-műszakkal (fél nyolctól – fél négyig) igyekeztek kedvezni a családanyáknak.

 

 

Vérfarkas HR-es?

Fordított kiválasztás ide vagy oda, nem minden HR specialista olyan empatikus, mint Szilvi. Bugyiig leizzad a jelölt a presszióba hajló állásinterjún, ahol a ragadozó hajlamú HR-es még egy coachcsal is kiegészül a négyfordulós kiválasztás során - a mondat egyetlen eleme sem fikció, az élet írta az utóbbi hetekben.

 

 

Az életed a farmered

A húsbavágó kérdések után könnyedebb vizekre eveztünk. „Nincs még egy olyan ruhadarabunk, amely egyszerre szexi és sikkes, miközben egyszerű és kényelmes, emellett nyitott könyvvé változtatja az életünket. Láttatja mindazt, amit megéltünk benne (a pamutszálak nem veszik át az indigó festéket, így a folyton változó molekulák a használatot tükrözik le)” – mesélte a Gas Jeans tanácsadója.

Még mindig divat a sztreccs farmer és a jeggings, nagy visszatérő a rátett patch darabokkal díszített, bohókás farmer. Ami még bennünket is meglepett, az a szivacsbetétes farmernadrág volt… Akarsz még viccesebbeket látni? Görgess a bejegyzés végére a videóért!

 

 

Idén ősszel rakoncátlankodunk

Nincs új a nap alatt, a szépségiparban folyamatosan visszaköszönnek a régi trendek, a frizuradivatban most épp a grunge-stílus hódít, így Papp Zsolt (Insub) rakoncátlan tincsekkel, ziláltnak ható fonásokkal varázsolt lazán feltűzött frizurát Kovács Adrinak. Mielőtt belevetnénk magunkat az új stílusba, hozzuk formába a hajunkat – tanácsolta Zsolt. A töredezett hajvéghez első körben fodrászolló, aztán hajszerkezet javító készítmény dukál.

 

Mutasd a szemöldököd, megmondom, ki vagy!

Adrinak igencsak jó dolga volt, Sárkány Márti, Douglas Senior makup artist ragyogó sminket készített a Fashion reggeli modellének. Vízhiányos bőrön nem mutat jól a smink sem, ezért hidratálás nélkül nem érdemes belevágni a sminkelésbe. Márti ezúttal is rengeteg praktikát tanított a kíváncsi hölgyeknek, a mattító szérum és púder együttes használatát, a gyöngyházfényű színező gyöngyök ragyogó hatását, és a hangsúlyos szemöldök titkait.

 

 

A szemöldök adja meg az arc karakterét, nem mindegy hát, hogy brezsnyevi vagy Kiszel Tünde-szerű ősbozont, vagy szép és harmonikus ív keretezi az arcunkat. Márti óva intett bennünket, hogy gyakorlat nélkül szemöldökfilccel (kvázi ideigelenes tetkóként működik) kísérletezzünk: vicces szemöldök gyártása helyett inkább a többfunkciós szemöldökceruzát részesítsük előnyben.

 

A legstílusosabb hölgy: a rock hercegnő

Tuza Zsuzsi, a Malom Magazin stylistja és a GAS Jeans tanácsadója közösen választották ki a legstílusosabb hölgyet a résztvevők közül: Vidám Marcsi vagány rock hercegnős szerkója mindent vitt nálunk is, így hát megérdemelten zsebelhette be a címet és az értékes ajándékokat.

 

Dobó Enikő farmerrel jótékonykodik

Lehet, hogy nincs 9 élete kedvenc univerzális ruhadarabunknak, mint a macskáknak, de ha kettőt kicsikarunk belőle, az már egészen jó! A Malom Magazin címlapsztárjai, Dobó Enikő színésznő, Szekeres Adrien énekesnő, valamint az őszi lapszám bloggerei is részt vesznek a Malom Központ legújabb jótékonysági akciójában. A bevásárlóközpont csapata a Magyar Vöröskereszttel karöltve úgy döntött, begyűjti Kecskemét és környéke összes megunt farmerét, hogy rászorulóknál keljenek új életre. Enikő farmerei már a gyűjtődobozban várják új életüket.

 

A kék ötven árnyalata

Nemcsak a Fashion reggeli tobzódott farmerben. Délután, az emeleten Nagy Zsuzsa (Füzet nélkül soha) workshopján használt farmeranyagokkal kreálhattak újrapapíros jegyzetfüzeteket kicsik és nagyok, a földszinten divatbemutatókat és egy különleges produkciót láthattunk: a Kecskeméti Színjátszó Műhely színészei, Boncsér Sára és Fodor Dávid a Jeans stand up - a farmer története című improvizációs történetet mutatták be.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 12 szeptember 2017 18:50
Értékelés:
(3 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449