TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Nemzeti sportunk az önsajnálatban dagonyázás...
26
2017 szept.

Nemzeti sportunk az önsajnálatban dagonyázás...

 

A hétköznapok mocsarának sárnehéz világában tengődsz? „Majd holnap befizetem a csekkeket. Ha lesz időm, elmegyek sportolni. Ha majd a gyerekek felnőnek, több időt szánok magamra. Amikor több pénzem lesz, sokat fogok utazgatni. Most rengeteg a dolgom, nem érek rá pihenni.” - Ezek a halogató „nagymesterek” mondatai. „Nem vagyok rá képes, nekem ez úgysem fog sikerülni. Ha belekezdek valamibe, félő, hogy az kudarccal fog végződni. Nem merek munkahelyet váltani, mert mi lesz, ha az új, rosszabb lesz a mostaninál. Nem tudok kiállni magamért, inkább elkerülöm a konfliktusokat.” - Ezek a kishitűek gondolatai. Ha valamelyik mondat akár tőled is származhatna, akkor nagy az esélyed arra, hogy az életed megrekedjen egy bizonyos állapotban. Mégpedig egy olyanban, amiben nem érezheted igazán jól magad. Vedd észre, ha már nem működik valami az életedben. Talán csak egy kis változtatás elég ahhoz, hogy más, jobb minőségű életet élhess. Becsüld meg magadat és aszerint élj, megéri, meglátod!

 

 

 

 

Az élet folyamatos fejlődésre késztet, és minden új dolog, amit megtapasztalsz, a személyiséged részévé válik, és bölcsebbé, érettebbé tesz. Ezért sem éri meg elkerülni a változásokat, hiszen ezek az élettapasztalatok gazdagítanak, erősebbé tesznek, és lehetőséget adnak arra, hogy a jövőben bekövetkező események pozitív eredménnyel jelenjenek meg az életedben.

A változtatás azért okozhat hárítást, mert nehézségként élheted meg, ugyanis jelentős mértékben kimozdít abból a bizonyos komfortzónából. Abból, ami kényelmesnek tűnik, ami megszokott, és persze másik oldalról nézve rutinszerű és akár már unalmas is lehet. Sokszor érezheted úgy, az adja meg a biztonságérzetet, ha már tudsz valamit, ha az már előre kiszámítható, mert így nem érhet váratlan meglepetés.

De a meglepetéseknek jó vége is lehet, ugye?

 

 

 

 

Miért van benned mégis bizonytalanság, ha új helyzet elé kerülsz?

 

Mert nem hiszel eléggé magadban. Nem bízol abban, hogy képes vagy rá. Mert belül felüti magát egy kis árnyékhang és azt súgja: „Ne tedd meg, ne lépj ki, ne add fel a biztos rosszat! Olyan jó dagonyázni egy kicsit az önsajnálatban, legalább kapok egy kis figyelmet.”

Ha erre az árnyékhangra hallgatsz, egyszer csak azt fogod tapasztalni, hogy valahogy fásulttá kezdesz válni. Ami addig érdekelt, már nem okoz örömet. Már egyre kevesebb erőd van a feladataid ellátáshoz, és kellenek a külső dolgok (vásárolgatás, rengeteg munka, egy kis iszogatás, extra sport, bulihegyek), amik elvonják a figyelmedet. De hosszú ideig ez nem mehet így, mert az aktív éned a belső hangod útján helyet követel magának az életedben, és jól szeretné érezni magát.

Ilyenkor szokott történni valami előre nem kiszámítható, váratlan esemény, pl. egy baleset, amiben a kocsid összetörik, de te éppen megúszod; vagy jön egy betegség, ami pihenőre küld; vagy kiderül, hogy a párod megcsal.

A sors mindig szembesít azzal, amin változtatnod kell. Célszerű lenne azonban nem megvárni ezeket az erőteljesebb figyelmeztetéseket, hanem még időben venni a jelzéseket.

 

Honnan tudhatod, mik ezek a jelek?

 

Az érzéseidből. Ha nem érzed jól magad az adott szituációban, ha feszült vagy a munkádban, ha nem vagy boldog a párkapcsolatodban, ha fájdalmaid vannak a testedben, ha a hétköznapokban erőtlennek érzed magad, akkor itt az idő, hogy változtass valamin.

Lehet, hogy csak többet kellene pihenned, mert túlhajtottad magad a maximalizmusod miatt. Lehet, hogy kevés minőségi időt töltöttél a pároddal és elveszett az intimitás, a bensőségesség a kapcsolatotokból. Lehet, hogy nem figyeltél oda a táplálkozásodra vagy keveset mozogtál.

 

Soha nincs késő változtatni! Mert az élet érted van és nem ellened!

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 26 szeptember 2017 17:13
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449