TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Nyerj energiát az őszből!

03
2017 okt.

 

Számmisztikai szempontból az október a cselekvésre fog ösztönözni. Ha úgy érzed, nehezen megy most ez neked, mert kicsit passzív, megfáradt, kedvetlen vagy, akkor keresd azokat a lehetőségeket, amikből energiát nyerhetsz. Lehet ez a mozgás, a természetben tartózkodás, barátokkal találkozás vagy valamilyen kreatív tevékenység.

 

 

 

Az aktivitás nemcsak a külvilágban élhető meg, hanem azáltal is, ha mélyebben szembenézel önmagaddal. Ha abba teszed az erődet most, hogy szembesíted magad a nem működő helyzeteiddel, kapcsolataiddal. Ne félj semmi olyantól, ami most eléd kerül nehézségként, az csak azért jön szembe veled, mert most képes leszel megoldani cselekvés által. 

Tenni kell magadért, ha jobb, boldogabb, teljesebb életet szeretnél élni!

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

Ahogy ránézel a képre, mi az első érzés, ami feljön benned? Ijesztőnek találod? Úgy érzed, valami negatív sugárzik ebből az alakból? Vagy inkább megnyugvást hoz neked? Te mit látsz a képen, mi tűnik fel neked először?

Merthogy a képen egy férfi ül, barna ruhában, kezében egy könyv, amit éppen tanulmányoz. Lába mellett egy koponya, könyvek és egy homokóra. A háttérben egy fényes kapu és egy korona.

 

Az érdekes azonban ebből az, hogy belőled mit vált ki a kép. Ha úgy érzed, egy magányos, komor alak ül előtted, akkor érdemes elgondolkodnod azon:

 • Te mennyire érzed magad egyedül, magányosan? 
 • Hol zártad el magad az élettől?
 • Miért élsz remeteként?
 • Hogyan alakulnak a kapcsolataid?
 • Boldog párkapcsolatban élsz vagy társas magányban?


Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor szüksége lehet egy kicsit az elvonulásra, az elcsendesedésre. Azért, mert ilyenkor tisztábban láthatja a helyzetét, kikapcsolhatja a félelmeit és befelé figyelhet. Ekkor találkozhat azzal a tudással, amit nem könyvekből szerezhet meg, hanem a tapasztalásaiból.

 

Ez a magadba mélyedés azonban nem kell hogy menekülés legyen a világ elől. Sokkal inkább egy szembesülés. Saját érzéseiddel való szembesülés, annak felismerése, hogy hol tartasz éppen az utadon. És ez az önmagaddal való találkozás segíthet abban is, hogy lásd a fényt az alagút végén. És ebbe a fénybe csak a szíved szava vezethet el. Ahol már nincs ego, nincs hatalomra vágyás, nincs akaratból cselekvés, csak az a királyi/királynői minőség, ami a szolgálatról szól. Arról a szolgálatról, ami emel téged és a többieket is. Legyen szó akár párkapcsolatról, akár más emberi találkozásról, ha nem irányítani akarod a másikat, hanem szívből ráhangolódva tudnál kapcsolódni hozzá, akkor nem magányt, hanem szabadságot élnél meg, akkor is ha épp egyedül vagy.

 

Mi segíthet ebben? A férfi nyakában látható kereszt szimbolikája azt üzenheti, hogy nyisd meg a szíved az Isteni előtt és add át a félelmeidet neki. Hogy akkor is tudd, hogy Isteni kegyelemben és vezettetésben van részed, amikor úgy érzed, minden összeomlani látszik körülötted vagy amikor a magány a hatalmába kerít, élj akár társas magányban akár ténylegesen egyedül.
A fény mindig ott van a sötétség mellett, ha a fényt erősíted magadban a hit által, nincs mitől félned.


A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 


A szomorúság abból fakad, ha a hiány állapotában élsz és abból gondolod tovább az életed. De miért ezt választod?

 • Miért jó neked az, ha szomorúan élsz a párod mellett, ahelyett hogy lelkesítő társsal élnél?
 • Miért fogadod el, hogy nap mint nap rosszkedvűen mész be dolgozni?
 • Miért döntesz úgy, hogy kedvetlenségben telnek a napjaid, ahelyett hogy kihasználnád a lehetőségeket és produktívan élnéd a mindennapjaidat?

 

Mindig van választásod, csak fel kell ismerni, hogy milyen érzések vannak benned, és dönteni kell, hogy igazából ezt akarod-e, majd pedig tenni, cselekedni a változásért.

 


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

Csodás volt érzékelni, amikor kihúztam ezt a második képet, hogy milyen szépen összefügg minden mindennel. Hisz ezen a képen egy imádkozó férfi és egy pap látható. És itt a válasz, ami az első képnél is megjelent:

 

Ha szembenézel az életed nem működő területeivel, hogy milyen érzésekkel éled meg azokat, akkor először is el kell engedned magadból a bűntudatot. Amit és ahogyan tettél a múltban, az úgy volt jó. Nem tehettél másképp azon a tudatszinten. De nem kell tovább cipelned a múlt terheit. Bocsáss meg először is magadnak, aztán mindenkinek, aki érintett még a történetedben. 

 

És engedd meg Istennek, hogy melletted álljon és segítsen. Erősítsd a hitedet abban, hogy sose vagy egyedül. A Teremtő mindig küld hozzád olyan embereket, lehetőségeket, amelyek segítségedre vannak. Egy dolgod van: vedd észre őket és higgy bennük!

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

Talán ezt a szót már kihúztam máskor is. Ez azt jelenti, hogy a felelősség elfogadása nagyon aktuális feladat ma mindannyiónk számára. Mindaddig, amíg a külvilágot hibáztatod az életed történéseiért, addig nem lehetsz önmagad. 

 

El kell fogadnod, hogy a döntéseidet te hozod és azért te is vagy felelős. De nem kell ettől félni vagy megriadni, mert tudod, mindig van melletted segítség. Az Isteni gondviselés mindenben és mindenkiben ott van, még akkor is, ha most még nem hiszel benne. De érdemes ebbe az irányba haladni, és tudni azt, hogy bármennyire nehéznek is tűnik az életed, akármennyire is magányosnak, megfáradtnak, tanácstalannak érzed magad, sosem vagy egyedül. Mindig van segítség, csak meg kell engedni magadnak, hogy észrevedd és beengedd az életedbe!

 

Neked ez sikerül?

 

 

Októberi élményprogramok:

 

 • Meditáció: az elengedésért! - 2017.10. 12. 18.30-19.30-ig
 • Meditáció: a befogadásért! - 2017.10.19. 18.30-19.30-ig
 • VÉNUSZ KELYHE - NŐI WORKSHOP - 2017.10.28. 14-18-ig

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 03 október 2017 16:31
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449