TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ "Meg fog tanulni úszni úgy is, ha élvezi, amit csinál!"
12
2017 okt.

"Meg fog tanulni úszni úgy is, ha élvezi, amit csinál!"

 

"Hagyja anyuka azt a gyereket, egész héten meg kell felelnie! Higgye el, meg fog tanulni úszni úgy is, ha élvezi, amit csinál!" Az úgy volt, hogy rám szólt Éva néni, a lányok úszásoktatója. Mert rászóltam a kisebbik lányomra, hogy ne bohóckodjon a vízben, hanem csinálja a feladatokat, ahogy a többiek...

 

Elsőre csak az esett le, hogy rám szóltak. Legszívesebben arrébb mentem volna vagy 5 pályával, hogy eltűnjek a szeme elől és csak ússzak békésen. De nem volt több szabad pálya. Álltam megsemmisültem, mondtam, hogy jó, oké, köszönöm, és gyorsan kiúsztam a medence szélére.

 

Nyújtást mímelve gondoltam végig, hogy mi történt. Engem nem is bántottak. Sőt, jó szándékkal szóltak hozzám, saját és gyermekem boldogságának védelmében. Igazából itt azt szeretnék, hogy a lányaim jól érezzék magukat, hogy élvezzék, amit csinálnak.

 

Hát milyen üzenet ez? Hogy mondhat ilyet egy edző? Jó pár év versenysporttal a hátam mögött megdöbbenve álltam. Versenyre, nyerésre, akarásra, kemény munkára, vagy épp az azt ellensúlyozandó lázadásra volt sokáig berendezkedve az életem. Azt hittem, már kijöttem belőle, de úgy tűnik, néha még visszaránt a mocsár. Most elmenekülhetnék ezen gondolatok elől. Vagy akár tovább is fűzhetném, kiderítve, hogy hova vezetnek.

 

 

"Meg fog tanulni úszni úgy is, ha élvezi, amit csinál!"

 

 

Engedélyt adott neki az edző, hogy érezze magát jól. Azaz, úgy véli, hogy meg lehet csinálni a dolgokat akkor is, ha nem fókuszálunk minden idegszálunkkal a tökéletes teljesítményre. Hiszen most nem is cél a tökéletes teljesítmény. Nem azért vittem, hogy olimpikon legyen, csak annyi az elvárás, hogy ha vízbe kerül, túlélje.

 

 


Ha a lányaim esetében (akikkel szemben roppant elnéző vagyok) ilyen a hozzáállásom, akkor mit várok el magamtól? Tökéletesen teljesíteni a munkában, anyaként, háziasszonyként, feleségként, nőként, emberként. Tudom, hogy lehetetlen. De általában az a dolgom, hogy lehetetlen feladatokat oldjak meg, ez miért lenne kivétel?

 

Talán, mert ha nem akarnék folyton tökéletes lenni, ha hibázhatnék, nem nagyot, csak amolyan tökéletlen formát, akkor nem kellene lehetetlen feladatokat megoldanom. Talán, ha arra figyelnék, hogy élvezzem amit csinálok, és nem arra, hogy mikorra lesz kész és milyen hibát fogok benne találni, többet mosolyognék?

 

Talán. Talán érdemes lenne kipróbálni, gondoltam... Majd odaúsztam a hercegnőmhöz, nem igazítottam meg a ferdén álló úszósapkáját, viszont adtam neki egy pacsit, és mosolyogva tovább tempóztam.

 

És te? Te élvezed, amit csinálsz?

 

 

Leskovics-Ortelli Andrea fogyókúrás terapeuta

 

 

Leskovics-Ortelli Andrea

 

tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta

leskovicsandrea.com

Telefon: 06 30 68 00 698

 

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 október 2017 14:54
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449