TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A hitetlenség legjobb ellenszere: az önbizalom

03
2017 nov.

A hitetlenség legjobb ellenszere: az önbizalom

 

Miért jó az nekem, ha küzdenem kell a párkapcsolatomban? Miért a haragot, a sértődöttséget választom a nyugalom helyett? És hol van a leghatásosabb fegyverem, az önbizalmam? Klassz kérdések, ugye? Mindjárt megtalálod a válaszokat is rá. Magadban. De íme a két mankó hozzá!


Számmisztikai szempontból ebben a hónapban előtérbe kerülhetnek a kapcsolatokkal, párkapcsolattal összefüggő kérdések. Érezheted azt, hogy valamit nagyon le kellene már rendezned a társaddal. Lehetnek viták, konfliktusok, de ezek csak a helyzet tisztázását szolgálják, hogy ne kelljen tovább cipelnetek teherként. Ez annál is inkább indokolt, mert lassan vége ennek az évnek, ami az aktivitás, cselekvés éve volt. A következő évben viszont nagyobb hangsúly lesz a kapcsolatok minőségén - hogy hogyan éled meg őket. Érdemes tehát a lezáratlan helyzeteket rendbe tenni, hogy a következő év ne a konfliktusokkal kezdődjön. Lehetőség lesz a szerelem megérkezésére is az életedbe, attól függően, hogy te mennyire állsz készen a befogadására.

 

Ennek a hónapnak az energetikája felerősítheti a megérzéseket, belső képeket, álmokat. Ha fogékony vagy erre, figyelj jobban oda az üzeneteikre. Érdemes többet foglalkozni egy kicsit a lélek dolgaival: a meditáció, relaxáció, tudatos elcsendesülés segíthetnek ebben.

 

A Női minőségek fontossá válhatnak most, érzékenyebb lehetsz a téged érintő helyzetekre. Ha nő vagy, akkor most itt az ideje, hogy gyakorold a befogadást, lágyságot, kedvességet, finomságot. Ha férfi vagy, akkor engedd meg magadnak, hogy jobban megélhesd az érzéseidet, ne csak a munkába tedd bele magad.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 • Mit kell most megoldanom?
 • Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 

Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó úgy, ahogy van. Bízz magadban!És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 
A képen egy férfi és egy nő látható, közöttük egy szakadék húzódik, és ha ez még nem lenne elég, akkor egy kard is szétválasztja őket. Vajon hányszor élted már egy kapcsolatodban az elkülönültség, szétválasztottság érzését? Amikor úgy érezted, elbeszéltek egymás mellett. Amikor szerettél/elvártál valamit a másiktól, és dühített, hogy nem ért meg téged. Amikor szeretted volna, ha kitalálja a gondolatodat is, mégsem tette. Amikor figyelmet kívántál volna, és helyette bezárkózást kaptál. Amikor a másik nagyon erősen rád akarta kényszeríteni az akaratát, és te haragosan, feszülten próbáltál meg szembeszállni vele.

 

De miért kell, hogy egy kapcsolatban a harc legyen az összekötő kapocs? Harcolni lehet agresszíven, drasztikusan, szavakkal, bántalmazással, de lehet passzívan, ráutaló magatartással is. Manipulálva a másikat, kihasználva az érzelmeit. Kinek jó ez?

 

Valójában minden küzdelem és ellenállás mögött egy igény húzódik meg: a biztonság iránti vágy. Még akkor is, ha ez rossz nekem, küzdök a másikkal, csak hogy érezhessem, valaki figyel rám, van mellettem valaki. Valójában minden küzdelem és ellenállás felesleges, energiarabló játszma. Ezek a megnyilvánulások sosem szívből jönnek, sokkal inkább elméből.Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Miért jó az nekem, ha küzdenem kell a párkapcsolatomban a társammal?
 • Hol, mikor vesztettem el a szívből való kapcsolódásomat hozzá?
 • Érek annyit magamnak, hogy megengedjem, hogy ne a drámázásra menjen el az erőm, energiám, hanem boldog együttlétekre?
 • Mennyire látom tisztán a páromat, őt magát? Vagy inkább szeretném elvárni, hogy olyan legyen, ami nekem megfelelő?
 • Miért a haragot, a sértődöttséget választom a nyugalom helyett?A kihúzott szó, amit most érdemes megoldanod:

 

Amikor küzdesz a másikkal vagy önmagaddal a kapcsolatban, mert bizonytalan vagy, hogy mit tegyél: maradj vagy menj, amikor „se veled, se nélküled kapcsolatban élsz”, amikor a másikban a hibát látod csak meg, akkor miért teszed ezt?

Azért, mert nem erős a hited. Kiben? Elsősorban magadban. Hisz úgy a biztonságos, ha ki tudok számítani mindent, ahhoz pedig az kell, hogy tudjam, mi fog történni és ne legyen bizonytalan a jövőm a párom mellett. Mert mi lesz, ha megcsal, ha talál egy jobbat, ha már nem leszek érdekes neki, ha nem találok a szakítás után senkit, ha magányos maradok?


Ezek a gondolatok a hitetlenségedből fakadnak. Amikor nem bízol eléggé abban, hogy elég jó vagy. Hogy lehet téged szeretni. Hogy értékes és fontos vagy. Érdemes ilyenkor utána gondolni, hogy a kapcsolataidban van-e ismétlődő minta, ami többször is előfordult és fájt neked. És aztán megvizsgálni, hogy ez hogyan kapcsolódik a belső bizonytalanságodhoz.A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 


Milyen érdekes, hogy egy nagyon hasonló kép jött ki megoldás kártyaként, mégis teljesen más az üzenete. Itt is van távolság a férfi-nő között, de már nem egy rideg szakadék, hanem egy lágyan hullámzó folyó képében.

Az első képen erős, tüzes színek jellemzőek, melyek perzselőek és dinamikusak, addig a második képen finom pasztell színek, melyek megnyugtatóak és kellemesek. Az alakok testhelyzete is igen beszédes. Míg az első képen az összeszorított férfi ököl egy duzzogó, sértődött, mérgesen összekulcsolt női karral néz farkasszemet, addig a második képen kitárt karokkal fordulnak egymás felé.

 • Elutasítás-befogadás.
 • Bezárkózás-kinyílás.
 • Elkülönültség- szerelem.
 • Eltávolodás-megérkezés.

 

Ahhoz, hogy meg tudj érkezni a szerelembe és ne az eltávolodás, a meg nem értettség működtesse a kapcsolatodat, meg kell nyílnod a befogadás irányába. Elfogadni a másikat és magadat olyannak, amilyenek vagytok. Ha nem tetszik magadon valami, akkor lehet tenni, lehet lépni a változásért. És ha te rendben vagy magaddal, jöhet az a társ, aki szintén ezt éli meg. És akkor hiába választ már el benneteket egymástól „folyó” vagy „hegy”, képesek lesztek az akadályokat lehetőségnek tekinteni és egy, közös irányba vinni az életeteket.


És a megoldásra kihúzott szó:

 

A hitetlenség legjobb ellenszere: az önbizalom. Az, amikor elhiszed magadról, hogy jó vagy. És nem a teljesítményed alapján, nem aszerint, hogy mások mit mondanak rólad.
Hiszen mindig azt tudod csak tenni, ahol éppen tartasz. Sose a jelenből visszatekintve ítéld meg a múltban tett vagy nem tett cselekedeteidet. Akkor arra voltál képes, ma pedig másra.

De ma nem lehetnél ott, ahol tartasz és nem lehetnél az, aki vagy, ha nem mész keresztül életed eddigi eseményein. Legyen szó akár a párkapcsolataidról, a megélt csalódottságról, elhagyottságról, megbántottságról, magányról, küzdelmekről, a lényeg az, hogy most olvasod ezt az írást, tehát itt vagy! Akkor miért ne bízhatnál magadban?Éld az életed a lehető legjobb tudásod szerint!

 

Élj szívből!

 

És tudd, hogy mindig van segítség és megoldás a számodra!

 

 

Novemberi élményprogramok:

 

 • 2017. november 10., 18.30-19.30-ig Meditáció: Éljen a bőség! a tízmilliószoros teremtő napon!
 • 2017. november 18., 15-18 óráig „Nők a fonóban” kreatív klub: az alkotás és az együttlét öröméért!
 • 2017. november 24., 18.30-19.30-ig Meditáció az Anyával

 

Helyszín: Flow Stúdió Kecskemét, Bánk Bán u. 6.

 

Előzetes bejelentkezés szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-362-22-88

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 03 november 2017 09:47
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449