TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A Fashion Reggelinek hála tuti, hogy stresszmentes karácsonyunk lesz!
20
2017 nov.

A Fashion Reggelinek hála tuti, hogy stresszmentes karácsonyunk lesz!

A Fashion Reggelinek hála tuti, hogy stresszmentes karácsonyunk lesz! Fotó: Petróczi Réka


“Leveszed a fürdőruhát és már jön is veled szembe a Mikulás.” - Ismerős? A Mikulás meg cipeli zsákjában a végtelen és ólomnehéz teendőlistát nekünk. No de van gyógyír a karácsonyi stresszrohamra! Például az, ha inspiráló nők összedugják a fejüket és megnyugtatják egymást, nem baj, ha élvezni is akarjuk az ünnepet, nem csak végigrohanni és a tökéletességet hajszolni. A Malom Központ közkedvelt programja, a Fashion Reggeli karácsonyi kiadásában, a Libri kényelmes olvasósarkában pont ez történt: tanultunk egymástól jó néhány praktikát, hogyan éljük túl az adventi időszakot.

 

 

Amikor épp nem ők inspirálnak, hanem inspirálódnak: Bölkény Dóra, Kovács Adri és Dusik BoriDusik Bori, a Malom Magazin főszerkesztője, a reggeli moderátora bevallotta, ő slattyogott már át az anyósához mackóban december 24-én, hogy itt bizony ma nem lesz karácsonyozás. Persze aztán mégis lett. Valahogy mindig minden megoldódik, utolsó pillanatban is felkerül a csúcs a karácsonyfára, alóla eltűnik a legkisebb proszem és tűlevél, kisül az összes betervezett sütemény és senki sem marad ajándék nélkül. Mert erőn felül is megcsináljuk. Mert mindennek tökéletesen klappolnia kell ezekben a napokban. A fenét! Zúzzuk össze a kalodát, amibe évről évre mi kényszerítjük magunkat!

Karácsonyi praktikák Pulai Katalin, Novodomszky Éva, Leskovics-Ortelli Andi tolmácsolásában

 

Novodomszky Éva az olaszos fondorlattal él

El tudjuk képzelni, mekkora pörgéssel jár a mindennapokban egy műsorvezetőnő élete. Hát még ha ezt tetézi a karácsonyi láz… De Éva saját szabályai szerint játszik. Szicíliából származó férjétől egy remek szokást vett át: az olasz családok ugyanis már az advent első vasárnapjára felállítják a karácsonyfát. Ők ezt nem tartják szigorúan, de arra törekednek, hogy jó időben kicsinosítsák a házat, amikor kedvük és energiájuk is van rá, így elkerülik az utolsó napok rohamát. Bori megerősítette, hogy boldogabbak azok a családok, amelyek időben elkezdik a készülődést - ő legalábbis ezt olvasta nemrég. Hiszünk neki és Évának!

Major Eszter új vizeken

 

Major Eszter már nyáron hangolódik

A gyermekük születéséig férjével nem hiányolták a karácsonyfát, hisz úgyis utazgattak egyik családtól a másikhoz. Aztán amikor szülőkké váltak, lett fájuk. Méghozzá gyökeres, merthát mégis pocsékolás ez a sok kivágott fenyő! A díszítés családi program náluk, bevonják a gyerkőcöt is. Az ajándékvásárlásra időben gondol. Idén rekord korán kezdett a karácsonyra hangolódni: a horvátországi nyaralásuk csodás tengerparti naplementéiben. Itt kezdett neki ugyanis a téli verseinek, melyek épp a Fashion Reggelin debütáltak - az Évszakok sorozat új tagjai, a Téli álom és Téli kaland leporellói természetesen a Libri polcain várják, hogy a gyerkőcök kézbe fogják őket. Az eredetileg dalszövegírónő azt mondja, egy teljesen más évszakban gondolni a karácsonyra egészen új perspektívákat nyit meg. Köszönjük, Eszter, ki fogjuk próbálni!

Az idei negyedik Fashion Reggeli a megszokott, kötetlen, csajos hangulatban

 

Így karácsonyozik a pszichológus!

Nem a tradíció a fontos! - ez lehetne afféle mantra, ami ebben az időszakban visszhangzik a fejünkben. A gyerekkorból ugyanis súlyos bevésődéseink vannak: ha anyukám, nagymamám képes volt rá, én is az vagyok! Ha a Facebook videókban tökéletesre sikerül a koszorú/süti/sültes tál/smink/haj, akkor nekem is! Nem. Teljesen rendben van, ha nem minden lesz tökéletes. Nem is kell mindent nekünk megoldani. Mert akkor csak feszített tempóban robotolunk ezekben a csodás napokban, és elfelejtünk lecsendesedni, megérkezni az ünnepbe. Leskovics-Ortelli Andi azt tanácsolja, tegyük fel magunkban a kérdéseket:

 

"Mit szerettél gyerekként a karácsonyban és mi a fontos számodra ebben az egészben?"

 

Bátorít, hogy legyünk lazák, teljen játékosan a karácsony! Alakítsunk ki saját szokásokat, amik nekünk és a családnak jóleső érzéseket adnak. Nem kell azon kattognunk, hogy mások mit szólnak mindehhez. Senkinek nem kell kényszeresen megfelelnünk. Ők például tök jól érzik magukat, amikor a bejglimaradék fölött, takaróba burkolózva a nappaliban társasoznak vagy közösen olvasnak egyet. Persze előtte azért megadják a módját a karácsonynak - ahogyan Andi kislánya bölcselkedett: ha a fenyőfa ünnepi díszben pompázik, akkor neki is így kell tennie!

Dehogy ciki a rendelt halászlé!

És ezt maga Pulai Katalin mondja, aki az OHANA gasztro klub és főzőiskola vezetője. Ő is így tesz minden évben, és nem törődik vele, ha valaki ezért megszólja. Irtó rossz gyerekkori emlékeit - hogy az anyukája a templomban bóbiskolva talált csak szusszanásnyi időt a takarítás, díszítés, konyhában robotolás, kiborulás után - ezzel a hozzáállással sikerült felülírnia. Élvezni akarja a készülődést, ezért csak annyi teendőt vállal magára, amennyitől nem sokall be. Például nem készít minden évben új adventi koszorút, hanem a már 10 éve meglévőt frissítgeti.

 

Az adventi koszorú új ruhája az Attila Virágszalon szerintEzt az Attila Virágszalon munkatársai is vállalják, persze náluk igazi mesterműveket is találunk a legújabb trendeknek megfelelően. Boros Évitől megtudtuk, megnyugodhatunk, a fenyő alap sosem megy ki a divatból, bár tény, hogy most nagyon menők a tartósabb anyagok. Mutatott nekünk néhány szőrme alapot - nem lehet nem beleszeretni a puhaságba! Mások munkája pedig igenis tud értékes lenni: ha nem olyan jó a kézügyességünk vagy nem szeretnénk babrálni a koszorúkészítéssel, lelkiismeret-furdalás nélkül vehetünk egyet. Novodomszky Éváék például a gyerekekkel alkotnak egyet, de az ünnepi asztalra egy profi munka kerül.

Nem csak otthon karácsony a karácsony

Szabó-Finster Judit, a Tisza-parti Gyógy-és Élményfürdő marketing és rendezvény koordinátora, valamint Szóráth Gyöngyi, a Barack Thermal Hotel & Spa front office menedzsere elárulta: egyre többen töltik az ünnepeket hotelekben, így számukra a karácsony tényleg feltöltődéssel telik, nem pedig a konyha és az étkező közti szaladgálással. Vannak, akik így hozzák össze a családot, mások, főleg az idősebb párok egyszerűen nem akarják magányosan tölteni a karácsonyt. Az biztos, hogy idegen helyen és új emberek között is meghitté tud válni a szenteste, főleg, ha a szállodát üzemeltető család együtt énekli a vendégekkel a Mennyből az angyalt - ilyenre is van példa. Kacérkodunk a gondolattal!

 

Mi is bevállalnánk ezt a vagány kontyot!


Akárhol is töltsük az év talán legszebb napjait, amellett, hogy most már tudjuk a receptet, hogyan kell elengedni a stresszfaktorokat és lecsendesíteni a gondolatainkat, felöltöztetni a lelkünket ünneplőbe, és a szívünkből megélni a karácsonyt, a megjelenésünkre is elég, ha egészséges mennyiségű figyelmet fordítunk és nem görcsöljük túl. Ebben segített a jelenlévő hölgyeknek Papp Zsolt, a Wella Professionals fodrásza és a Douglas színeiben Bölkény Dóra. Azonos az álláspontjuk a tekintetben, hogy karácsonykor merjünk egy kicsit mások lenni, mint a mindennapokban: például ha általában kiengedve hordjuk a hajunkat, most legyen egy vagány kontyunk. Mutatott is egy ilyet modelljén Zsolt: Kovács Adri néhány perc alatt elkészíthető, klasszikusabb, spanyol alapkontyot kapott, amibe egy kis lazaságot csempésztek. Ezután egy meglepő anyaghoz nyúlt: a hajzseléhez. Elkerekedett női szemek kereszttüzében bizonyította, hogy ez nem csak férfi dolog! Adri hajtövét bezselézve csillámot szórt rá, a végeredmény pedig maga a nagybetűs ünnepi hangulat lett.

 

Később a résztvevő hölgyek is megrohanták Dórit sminktippekért

 

Ehhez passzolt a smink is, mely Dóra varázsecseteivel készült. Ő arra biztatta a jelenlévőket, hogy legyenek bevállalósak a rúzsok terén. Jó néhányan be is ültek a sminkelős székbe, és kiderült, tényleg mindenkinek jól áll egy élénkebb szín - hogy kinek melyik a nagy ő, abban az üzleteikben természetesen segítenek.

 

Nincs karácsony jótékonyság nélkül


Végezetül egy-egy gyermek-  és ifjúsági könyv megvásárlásával a kecskeméti kórház gyerkmekosztályán fekvő kis betegeknek szereztünk örömet, majd a Frei Café kávékülönlegességeit kortyolgatva toldottuk meg a szombat délelőtti énidőnket, hisz ráér még az ajándékkörút, nem rohanunk!

 

Ilyen is kell néha: ráérős szombat délelőtt...Az ajándékcsomag most is járt minden résztvevő hölgynek

 

Fotó: Petróczi Réka

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 21 november 2017 10:05
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449