TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A december pont jó alkalom arra, hogy felébreszd magad a Csipkerózsika-álomból!

04
2017 dec.

A december pont jó alkalom arra, hogy felébreszd magad a Csipkerózsika-álomból!

 

Bármilyen dolog, ami érdekel, lelkesít, annak a megvalósítására most lehetőséged lesz! Ugyanis a december kiváló lehetőséget ad arra, hogy megéld a sokoldalúságodatEbben a hónapban azt is megtapasztalhatod, hogy a kommunikációdban őszintébb és nyíltabb lehetsz. Vállald fel magad és mondd el, amit érzel, de ne „fejből” tedd ezt, hanem szívből jövően!

 

Érdemes jobban odafigyelni arra, hogy azok a helyzetek, amiket most az élet eléd tesz, mennyire tesznek próbára a felelősségvállalást illetően. Amikor az ember nem vállalja fel a felelősséget egy döntésért, annak oka gyakran az, hogy szeretné elkerülni a kudarcot. Mindenfajta kudarckerülési reakció azonban csak egy menekülés, ami soha nem vezet el a kívánt pozitív eredményhez. Ne fuss el tehát a nehezebb helyzetek elől, hanem dönts és tégy pontot az ügy végére a legjobb tudásod szerint.Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.Két kérdés fog minket vezetni:

 • Mit kell most megoldanom?
 • Mi segíthet ebben?

 


Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 


A képen a trónjáról letaszított király látható, akinek az udvari bolond tükröt tart. Ebből a tükörből pedig egy szomorú, fáradt arc tekint vissza. A trónszék mögött egy hatalmas napkorong ragyogja be az eget a király birodalma felett, egy kis madárka pedig éppen repülni készül.

 

A mindennapokban számos kihívás elé állít az élet, amit az ember igyekszik valamilyen módon megoldani. Sokszor érezheted azonban azt, hogy kicsúszik a kezedből az irányítás. Próbálsz eleget tenni a feladatoknak, helyt állni a munkádban, rendezni a család ügyeit, kiszolgálni a párodat, elintézni a hivatalos dolgokat, ápolni a kapcsolatokat. Ám elérkezik egyszer az a pillanat, amikor soknak érezheted a feladataidat és szívesen átengednéd az irányítást másnak. Lehet azt is érzed, egyedül vagy és mindent egyedül kell megoldanod. Mégis küzdesz tovább a feladatokkal és cipeled a terheket kifulladásig. Majd rájössz: elfáradtál.

 

Előfordulhat az is, hogy túl erősen szeretnéd kontrollálni magadat, másokat: Akkor érzed jól magad, ha te irányíthatod a történéseket. Szükségét érzed, hogy te tartsd kézben a gyerekek ügyeit, te mondd meg, hogy mit tegyen a párod, te határozod meg, hogy mi legyen jó másoknak. Ezzel nincs is gond addig, amíg ez építőleg hat rád. De ha ezzel korlátokat teszel be az életedbe, az már visszahúzhat. És minden korlát a legfontosabb dologtól, a szabadságodtól foszt meg.

 

Általában azért fontos az embereknek az irányítás, mert ez adja meg a biztonságérzetet. Ha én irányítok, kiszámítható lesz majd minden, ami történhet velem a jövőben. És az ego számára a kiszámíthatóság biztonságérzetet ad. De vajon tényleg jó lenne az, ha minden előre pontosan tudható lenne?

 • Mi lenne, ha jobban bíznál magadban és abban, hogy mindig van segítség?
 • Hogyan tudnád elengedni a kontrollt az életed felett és megengedni magadnak, hogy lazábban élj?
 • Ki lennél te, ha az elme irányítása helyett a szív szava irányítana?
 • Mit jelent számodra a szabadság érzése?
 • Szabad vagy?A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes most megoldani:

 

Mindaddig, amíg ragaszkodsz az elképzeléseidhez és nem engeded meg magadnak, hogy más is lehessen, mint amit te egyedüli jónak tartasz, nem tudnak megjelenni az új lehetőségek. Amíg benne tartod magad egy boldogtalan párkapcsolatban, addig nem is tud megérkezni számodra az a társ, akivel harmóniában és örömben élhetsz együtt. Amíg olyan munkát végzel, amiért nem tudsz lelkesedni, ne várd el, hogy sikeresnek érezhesd magad. Amíg folyamatosan a betegségedről beszélsz, hogyan érezhetnéd magad jól.

A rugalmatlanság abból a meggyőződésből fakad, hogy az lehet a jó, amit már ismerek, amit már megszoktam, amit már rutinból tudok működtetni. Miért is? Mert akkor nem történhet velem semmi váratlan, semmi kiszámíthatatlan. Vagyis addig abban az illúzióban élhetek, hogy biztonságban vagyok. Mindaddig, amíg ragaszkodsz valami olyanhoz, ami régi és már nem működőképes az életedben, megfosztod magad attól, hogy benne légy az élet csodás lehetőségeinek az áramlatában. Legyen szó szerelemről, kapcsolatokról, anyagiakról, egészségről.

 


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 


A képen egy boldogságot sugárzó, egymásra figyelő, ölelkező pár látható, körülöttük vidám gyerekek, virágok. A kép a nyugalmat és a békességet árasztja magából, mind a színvilágán, mind a szereplők egymáshoz való szeretetteljes viszonyulásán keresztül.

 

Ahhoz, hogy elégedetten tudj kapcsolódni másokhoz, szükség van arra, hogy el tudd engedni az irányítást – főleg ha nő vagy – és meg tudd engedni magadnak a másikra való finom ráhangolódást. Ezt egóból nem igazán lehet megtenni, csakis szívből. Mindaddig, amíg azt gondolod, te jobban tudod, hogy a másiknak mi lenne a jó, nehéz lesz együttműködni a közös cél érdekében.

 

Amikor arra vágysz, hogy egymást támogató, emelő kapcsolatban tudj élni a pároddal, akkor ehhez fontos, hogy tisztában legyél azzal, neked mi a fontos és azt is érezni kell, hogy mit szeretne a Másik. Ez adhatja meg az alapot az egyenrangú kapcsolatok létrejöttéhez az alárendelődés vagy a leuralás helyett.

 

 • Tudod, hogy neked valójában mi az igazán fontos egy kapcsolatban?
 • Képes vagy odafigyelni a másik érzéseire, feléd küldött szavaira, tetteire vagy csak a saját meggyőződéseidhez ragaszkodsz?
 • Hajlamos vagy megmondani a „tutit”, ami szinted a jó megoldás, inkább te tartod a kezedben a gyeplőt? Vagy inkább alárendelődsz egy kapcsolatban? És mit ad ez neked?És a kihúzott szó a megoldásra:Ahhoz, hogy el tudd engedni az irányítást és hogy ne merevedj bele a biztos rosszba, a megszokottba, szükség van új impulzusokra, ötletekre, váratlan, akár szokatlan dolgokra. A kreativitás, az alkotó erő mindenkiben ott van. Lehet, hogy épp most alvó állapotban lapul benned, de bármikor kinyithatod a kaput magadban és teret adhatsz a sokszínűségednek. Ehhez csak arra van szükség, hogy engedd el a ragaszkodásodat ahhoz, ami rutinszerűen megy már és próbálj ki valami olyat, ami újdonság a számodra.

Amikor képes vagy megtapasztalni, hogy milyen sok új lehetőség van benned, akkor fogsz tudni igazán kibontakozni és erőre kapni.

Ébreszd fel magad a Csipkerózsika-álomból és tedd meg, amit már régóta szeretnél!

 

Decemberi élményprogramok:

 • LUCA NAPI TEREMTŐ EST: 2017. 12.13., 18-20.30-ig
 • Meditáció az Apával! 2017.12. 08., 18.30-20-ig

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 04 december 2017 16:37
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449