TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ SZTÁROM A PÁROM: Kiss Gábor, Szekeres Adrien másik fele
22
2017 dec.

SZTÁROM A PÁROM: Kiss Gábor, Szekeres Adrien másik feleAki látta már énekelni, nyilatkozni, az megtapasztalhatta, hogy sugárzik a harmónia Szekeres Adrienről. Úgy sejtjük, ebben nem kis szerepe van férjének, Kiss Gábornak. Gábort a kecskeméti koncertjükön kérdeztük az életük kulisszatitkairól.


Trendalelke: Minden egyes Szekeres Adrien produkció családi vállalkozásban jön létre, mert nemcsak a férje és a gyermekei apja vagy, hanem…

Kiss Gábor: Producer, menedzser, zeneszerző, hangszerelő, sofőr is egy személyben. 20 éve vagyok a férje, 16 éve pedig a menedzsere. Akkor alakult így, amikor Adrien szóló pályára lépett, és én rájöttem, hogy senki nem hisz benne annyira és tud róla annyit, mint aki mellette van. Az elején kissé kényszerből avanzsáltam menedzserré, de látszott, hogy amennyiben én nem megyek utána dolgoknak, akkor lehet szó az ország legjobb kiadójáról, akkor sem úgy fog működni a közös munka, ahogyan mi szeretnénk. Kezdetben ráadásul sok ajtón kellett kopogtatnunk – rádióknál, kiadóknál -, aztán rájöttünk, hogy Adriennek a színpadon kell állnia, mert ennek a produkciónak ott van az ereje. Amikor ezt mások is megérezték, és a közönség elkezdett duzzadni, akkor a média és a kiadók ajtajai is szépen nyíltak előttünk. Így lettem ilyen sokoldalú a családban.

Azóta megszeretted a szereped?

Persze, abszolút. Azt mondanám, 80 %-ban a menedzseri teendőkkel foglalkozom, 20 % a zene. Épp ezért nekem a zene, a dalszerzés a jutalom.

Esetetekben fordítva áll a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő?

Közös siker, amit napról napra megélünk. Amit Adrien képvisel, abban én 20 éve hiszek és támogatom. Amit ő tud, az nemcsak hazai, hanem külföldi viszonylatban is egyedülálló – opera és pop között tud egy koncerten belül úgy ugrálni, hogy mindkét műfajban tökéleteset alkot a színpadon. Nem érzem magam háttérbe szorítva, hisz az álmaim Adrienen keresztül valósítom meg. Persze ahhoz, hogy a produktum kifogástalan legyen, összehangolt háttérmunkára van szükség, de szerencsére a csapatunk legtöbb tagjával közel 20 éve dolgozunk együtt.

Hol és hogyan születnek a zenék? Beugrik egy dallam, odaviharzol a nappaliban álló zongorához, majd gyorsan hívod Adrient, hogy énekeljen rá valamit?

Optimális esetben valami hasonló a forgatókönyv.  Egyszer csak hallok odabent egy motívumot vagy dallamot, ezt gyorsan eljátszom, felveszem diktafonra, és ha másnap is tetszik, akkor megpróbálom Adriennel eldúdoltatni. Csomó dal van a fiókban, viszonylag kevés kerül a közönség elé. Abból is születtek szép dalok, amikor határidőre kellett egy bizonyos stílusút komponálni.

A zene vagy a szöveg készül el előbb?

Általában a zenei alap után íródik a szöveg. De előfordult, hogy egy szövegírótól kaptam néhány sort, ha megihletett, akkor írtam hozzá zenét, majd elkészítettem az egész dalt, ő pedig befejezte hozzá a szöveget.

Mondhatni a nap 24 órájában együtt vagytok. Nincsenek ebből konfliktusok?

Nincsenek, sőt! Lassan nem két külön ember vagyunk, hanem egy. Mivel 13 éve nem nézünk tv-t, minden este leülünk helyette beszélgetni, és ez az egyik visszatérő téma: mitől működik ez? Mindig ott kötünk ki, hogy nem tudjuk, de lehet, nem is kell értenünk.

Azért néha vitáztok?

Egyet nem érteni természetes. Kisebb súrlódások előfordulnak köztünk, de konkrét veszekedésre talán egyszer, ha volt példa a két dekád alatt. Tudatosan nem dolgozunk a kapcsolatunkon, de évente egyszer megengedünk magunknak egy kettesben töltött pihenést. Valahogy az első nap után persze a gyerekek a téma és az ő hiányuk.

Adrien mesélte nekünk, hogy alaposan kiveszed a részed a karácsonyi készülődésben.

December 23-án születtem, így gyerekkoromtól kezdve ez az időszak csupa jó emlékkel telített el, szóval szeretem a karácsonyt a maga giccseivel, teendőivel és fényeivel együtt. Utóbbi volt kimondottan az én feladatom, de most már a lányaink túlszárnyalnak engem az otthonunk fénybe borításában.


Olvastad már Adrien kecskeméti koncertjéről írt beszámolónkat?

Tavaly Adriennel is beszélgettünk egy tartalamasat: Mi nők bolondulásig tökéletesek akarunk lenni

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 22 december 2017 08:07
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449