TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ 2018 jelszavai: nőiség, befogadás, intuíció

02
2018 jan.

2018 jelszavai: nőiség, befogadás, intuíció

 

Újra elkezdődött egy év. A 2017-es év az újrakezdés éve volt, hiszen akkor rakhattad le a következő 9 éves ciklusod alapjait, ez az év pedig az együttműködés éve lesz. Finomabb energiákat fog képviselni, mint az előző, megtapasztalhatod az együttérzés, a mélyebb érzékenység, a segítőkészség erejét. Érdemes ehhez a meditációt felhasználni, amellyel lecsendesítheted a folyamatosan zakatoló gondolatokat és jobban befelé tudsz figyelni. Felerősödhetnek ugyanis a megérzéseid, amire célszerű lesz most jobban odafigyelni, mert sokat segíthetnek abban, hogy az utadon lehess. Számmisztikai szempontból a január kiváló lehetőséget ad arra, hogy új alapokról kezd el az évedet. Érdemes ehhez számot vetni azzal, hogy mit szeretnél továbbvinni és mit elengedni az elmúlt évből. Mi lenne az, amire igazán vágyódsz most. A céljaid megteremtéséhez a lendületet, dinamikát az adhatja meg, ha átvizsgálod a gondolataidat, érzelmeidet, miket hozol át és miken szeretnél változtatni. Ezután pedig fontos, hogy cselekedd is meg, ami megérett a változtatásra, mert ennek a hónapnak az energiái ezt támogatni tudják. Ha esetleg az elmúlt évből maradt még lezáratlan ügyed, akkor most itt a lehetőség a döntések meghozatalára, meglesz hozzá az erőd, ha megérett a helyzet erre minden szempontból.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen két női alak látható, egy út van mögöttük és egy nyitva álló kapu. Érdekes, hogy pont ezt a kártyát húztam ki, mert ennek az üzenete nemcsak január hónapra szól, hanem talán a 2018-as év minőségét is megalapozza. Számmisztikai szempontból ugyanis egy 2-es évünk lesz, ami a nőiség, befogadás, intuíció lehetőségét erősítheti fel benned.

Amikor a női szerepekről beszélünk, biztosan eszedbe jut, mennyi feladatod van anyaként, társként, nagymamaként, főnöknőként, barátnőként… Mert talpon kell maradni, helyt kell állni a mindennapokban. Folyamatosan döntéseket kell hozni, ügyeket intézni, gyerekek dolgait rendezni, háztartást vezetni, kapcsolatokat ápolni, alakot karban tartani, és mindeközben jókedvűnek, kedvesnek maradni. Tekintheted soknak a rád háruló feladatokat és érezheted, hogy mintha kicsit néha belefáradnál és kedvetlen lennél, pedig talán igazából nincs is okod rá.  De gondolkodhatsz úgy is, hogy csodás dolog nőként létezni. Hiszen megtapasztalhatod az anyaság csodáját, a termékenységet. A Nő akkor is ott van benned, ha harcias, erős személyiség vagy. Legbelül ott szunnyad benned a lágyság, a finomság, a gondoskodás képessége, a csábítás, a befogadás vágya. Csak meg kell engedni magadnak, hogy ezeket meg is tud élni. Nincs szükség versengésre sem más nőkkel, sem a férfival, mert akkor pont a lényegedet veszíted el. A férfi pedig pont arra vágyik, hogy körülöleld a szereteteddel. Hogy ne kritizáld, ne elvárásokkal közelíts felé, hanem az odaadásoddal, lényed szépségével támogasd őt. Hogy engedj a megérzéseidnek és ne bírálj mindent felül a racionális elméddel.

Ha pedig férfi vagy, üzenheti neked ez a kép azt, hogy te hogyan választod a Nőt magad mellé. Tudod-e, hogy milyen női minőségre vágysz? Mered-e megélni és megmutatni az érzelmeidet vagy inkább bebújsz egy páncél mögé? Hallgatsz-e a megérzéseidre vagy csak a bizonyítható dolgokban hiszel?

 

Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Megengedem-e magamnak, hogy befogadó nőként éljek vagy én akarok irányítani?
 • Tudom-e támogatni a Férfit gyengéd, odaadó szeretettel vagy a problémáját akarom megoldani? 
 • Élvezettel élem-e a nőiességet vagy teherként, szenvedéssel?
 • Férfiként: észreveszem-e Nőt a páromban vagy csak „használom” őt az igényeim kielégítésére?
 • Hallgatok-e a megérzéseimre, a belső hangomra vagy mindent kontrollálni akarok?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 


A kételkedés belső bizonytalanságból fakad. Alapja, ha nem hiszel magadban. Ha nem bízol abban, hogy neked sikerülhet megoldanod azt, ami előtted áll, hogy képes vagy rá. Bármilyen élethelyzetben is legyél, az mindig téged szolgál a változás által. Amikor viszont kételkedsz, akkor megakasztod a lehetőségét annak, hogy valami jobb történhessen veled. A kételkedés mozgatórugója gyakran a félelem, amikor inkább a negatív lehetőséget nagyítja fel az ember, mint a pozitív eredményt.

Bármilyen helyzetben, amikor kétségek merülnek fel benned, tedd fel a kérdést magadnak:

 • Mi lehet a legrosszabb eredmény, ami bekövetkezhet?
 • Mi segíthetne, hogy bátrabban cselekedjek?
 • Ő az a társ, aki mellett felszabadultan megélhetem önmagam?
 • Ez az a munka, amiben tényleg kiteljesedhetek?
 • Örömömet lelem az életemben?

Segíthet a kételkedés legyőzésében, ha nem okokat keresel, hanem odafigyelsz az érzéseidre. A belső hangod (lelki-ismereted) soha nem kételkedik, a lehető legjobb tanácsadód.

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

Nagyon érdekes ez a kártya, mert itt is megjelenik a kettősség, mint az elsőnél. És pont ez az, ami mindenkiben ott van. Ez a dualitás az, ami a kételkedést okozza. Ez most jó lesz, ha megteszem vagy nem? Kilépjek vagy maradjak a rossz kapcsolatomban? Befektessem a pénzem ebbe az új dologba vagy inkább ne kockáztassak? Alkalmazottként gályázzak vagy indítsak inkább egy vállalkozást? Kellek neki vagy mást akar? Képes leszek jó szülő lenni vagy csődöt mondok, mint az apám? Megvegyem azt a cuccot vagy felesleges pénzkidobás?

És a példák sorát végtelenül lehetne még folytatni. A megoldás az lehet, ha elfogadod, hogy a pozitív és a negatív, a jó és a rossz, a sötétség és a fény mindig ott van benned és minden helyzetben. Csak együtt léteznek, egyik a másik nélkül értelmetlen. De emellett ott van a választás lehetősége is: te döntöd el, hogy a gondolataid által minek adsz hangsúlyt. Ha felnagyítod életed problémáit, akkor biztos, hogy rosszul is fogod érezni magad. Ha viszont úgy tekintesz egy nehézségre, mint egy tapasztalásra, akkor láthatod a fényt is a sötétségben.

Emlékszel például arra, amikor beteg voltál valamikor és nem volt erőd kikelni az ágyból? Kénytelen voltál nyugalomban maradni és talán eszedbe jutott, hogy most végre pihenhetek egy kicsit. Ha elég éber vagy, könnyen rájöhetsz arra, hogy hol feszítetted túl a húrt az életedben, ami miatt most kényszerpihenőre küldted magad. A felismerés után lehet változtatni, pl. kevesebbet dolgozol, vagy jobban osztod be az idődet, vagy nem veszed magadra a párod, gyereked, szüleid, barátnőid… problémáit. Ugye a rosszban is meg lehet találni a jót?

 

Segítő kérdések:

 • Te mennyire vagy hajlamos belefeledkezni a problémákba? Vagy inkább a megoldásokat keresed, amik a jobb élet felé visznek?
 • Képes vagy-e cselekedni is, amikor úgy érzed, megrekedtél és nem tetszik, amiben élsz? Vagy inkább halogatsz és várod, hogy valaki megmentsen?
 • Látod és értékeled-e nap mint nap az örömforrásokat az életedben? Vagy inkább panaszkodsz, kifogásokat keresel?

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

Hát igen, ez a szó telitalálat! Az elfogadás sokat segíthet, bármilyen helyzetben is legyél. Az elfogadás nem jelent egyet a belenyugvással. Csak arról szól, hogy nem állsz ellen annak, ami éppen van. Szeretnél például egészséges lenni és újra teljes erővel dolgozni, de épp beteg vagy? Nem tudsz mit tenni. Ha nem fogadod el ezt a jelenlegi állapotot és betegen is bemész a munkahelyedre, nem lesz hatékony a munkavégzésed, lehet, hogy hibát hibára halmozol és esetleg még rosszabbul is leszel. Ha viszont elfogadod, hogy most gyengébb vagy, hogy pihenned kell, akkor sokkal hamarabb felgyógyulsz. És persze közben megértést is kaphatsz arra, hogy min kellene változtatnod az életedben. Az elfogadás segíthet abban is, hogy észre tudd venni az életed szépségeit, rejtett csodáit, mert akkor nem szemben mész az árral, hanem azzal vagy összhangban, ami éppen történik. És ami éppen van, az pont úgy van jól. Hiszen életednek mindig abban a szakaszában vagy éppen, ahol lenned kell. Fogadd ezt el, és aztán ismerd föl, hogy merre akarsz tartani, majd pedig tedd meg, ami szükséges és lehetséges!

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 02 január 2018 18:38
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449