TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Börtönnek érzed az életed vagy vidámparknak? Akarsz változ(tat)ni?
04
2018 febr.

Börtönnek érzed az életed vagy vidámparknak? Akarsz változ(tat)ni?

 

Van, amikor az embernek rosszabb kedve van, de aztán ez gyorsan elmúlik és újra vidám tud lenni. És van, amikor ez hosszabb ideig megmarad, és azt érzi, elfáradt, kimerült, megrekedt, magányos. Ez van akkor, ha régóta élsz úgy, hogy korlátozod magad valamivel. Ilyenkor nincs inspiráció, dinamika és lendületesség a mindennapjaidban. De máris érkezik a segítség!

 

Ez a hónap numerológiai szempontból segítséget fog adni ahhoz, hogy megtapasztald a másokkal való együttműködés fontosságát és a benne rejlő erőt. Lehetőséged lesz arra, hogy olyan segítséget kapjál, amire esetleg nem is számítottál. De érdemes lesz most erre jobban odafigyelni, mert ha észre sem veszed, vagy nem tudod a segítséget befogadni, akkor el fog menni melletted a lehetőség. Támogatott lesz a nőiességed megélése, ha tudatosan figyelsz magadra, könnyebb lesz most a befogadást, lágyságot, empátiát megtapasztalnod.

Ha pedig férfi vagy, lehet, hogy érzékenyebben fogod látni a helyzeteidet, de nincs ezzel semmi gond, engedd csak meg magadnak, hogy az érzéseid felszínre kerüljenek és megmutassák magukat, hogy könnyebb legyen a feladataid megoldása.

Érdemes lesz most jobban odafigyelni a megérzéseidre, felerősödhetnek az álmok, és lehet, hogy olyan ötleteket kapsz, amik inspirálni fognak. Elmélyülhetnek a párodhoz fűződő érzéseid, ha pedig konfliktus van köztetek, akkor itt az idő a közös megbeszélésére és a vitás helyzet rendezésére a kompromisszum jegyében. Hozhat az élet neked most egy új kapcsolatot is, ha éppen egyedülálló vagy.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd ehhez egy szót is húzok az általam készített kártyákból, mely az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd, és ne a kifogásokat! Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség!

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót, majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat, és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó úgy, ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy a világtól elzárt udvari bolond látható, aki szomorúan kapaszkodik az őt fogva tartó rácsokba. A király udvarában az udvari bolond egyáltalán nem volt félkegyelmű. Nagyon is helyén volt az esze, és az igazságokat, amit nem mert más kimondani, ő vicces formában megtehette. Nem lehetett ez könnyű feladat, de szórakoztatnia kellett az elvárásoknak megfelelően. Itt most mégis egy kedvetlen alakot látunk. A ruhája ugyan színes, de körülötte minden komor és egyhangú.

Biztosan te is megtapasztaltad már, hogy bármennyire is szeretnéd, nem mindig csupa kacagás és felhőtlen boldogság az életed. Bizony vannak olyan életszakaszok és helyzetek, amikor úgy érezheted, mintha börtönbe zártak volna, nem alakulnak szabadon a dolgaid. Lehet ilyenkor kifelé mutogatni és hibáztatni a külső körülményeket, személyeket. De ők is csak teszik a dolgukat, gondolkodnak, cselekednek valahogy – úgy, ahogy éppen tudnak. És te is ugyanezt teszed.

Szeretnél valamit elérni, megkapni, vágyódsz egy boldog kapcsolatban élni, jó lenne értelmes munkát végezni, a kérdés az, hogy te mit teszel ezért. Csak sopánkodsz, hogy de jó lenne végre megbecsült, szeretett társként élni a párod oldalán vagy teszel is azért, hogy jó irányba változzon a helyzet? Talán panaszkodsz, hogy nem érdekel a munkád, de akarsz-e igazán változtatni rajta? Elégedetlenkedsz, hogy semmire nincs időd, de elgondolkodtál-e már azon, hogy miért terheled túl magad mindenféle feladatokkal?

A korlátokat te teszed magadra, azzal, ahogyan gondolkodsz, amit teszel. De a jó hír az, hogy ezen bármikor tudsz változtatni, míg ha azt szeretnéd, hogy a másik változzon meg a te elvárásod szerint, az nem biztos, hogy sikerül, ha ő nem akarja.

 

Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Hol zárom be magam a saját életem „börtönébe”?
 • Miért jó az nekem, ha korlátok között élek?
 • Miért nem merem felvállalni a véleményemet, kinek akarok megfelelni?
 • Milyen élethelyzetben vagy kivel kapcsolatban érzem, hogy nem vagyok szabad?
 • Mi kellene ahhoz, hogy a szomorúság helyett a boldogságot éljem?
 • Mivel korlátozom le a szabadságomat és önmagamat?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Sokan gondolják azt, hogy az egyedüllét egyenlő a magányossággal. Pedig a két dolog teljesen mást jelent. Az egyedüllét egy olyan állapot is lehet, amikor jól érzed magad. Amikor megengeded magadnak, hogy korlátok nélkül élj. Amikor azt választod, hogy szabad leszel, mert élvezed a mindennapjaidat. A magányosság pedig az, amikor negatív gondolatokkal színezed át az egyedüllétedet. Amikor úgy érzed, nem vagy szerethető, nem vagy jó, nem vagy értékes, nem kellesz senkinek.

Amikor elzárod magad az élet kinyílásától és bezárkózol egy olyan helyzetbe, ami nem jó neked, akkor magányosnak érezheted magad. Ha olyan párkapcsolatban élsz például, ahol a pároddal már nincs miről beszélgetned, megszűnt az intimitás, nem igénylitek egymás közelségét, kiüresedtek a mindennapok, akkor magányos lehetsz. Pedig párkapcsolatban élsz, mégis egyedül vagy.

De érezheted magad magányosnak a családodon belül is, a szüleid, testvéred közelében, mert lehet, hogy egy régi problémát nem tisztáztatok még, és a konfliktus elkerülése érdekében inkább elhúzódtok egymástól.

Akár egy baráti társaságban is lehetsz magányos, ha ez a közeg már nem tud inspirálni, nem érzed, hogy köztük lenne a helyed.

 • Miért ragaszkodsz a rossz párkapcsolat korlátaihoz és a vele járó magányossághoz?
 • Miért nem teszed le a családi konfliktusok terhének súlyát, és választod a felszabadultságot?
 • Miért maradsz olyan kapcsolatokban, ahol nincs már helyed és magányosnak érzed magad?
 • Mit nyersz azzal, ha elszigetelődsz a világtól?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy furulyázó fiú megy az útján és követik őt az emberek. A képen sok a vidám szín és van benne valami dinamizmus, lendület. Akkor, amikor elzárod magad az élet szabad áramlásától, mert olyan emberekkel veszed magad körbe, akik negatívak, vagy olyan helyzetekben tartod magad, amik korlátoznak, akkor a dinamikát is ez fogja meghatározni. Akkor ne csodálkozz rajta, ha fáradtnak érzed magad, és nincs kedved semmihez.

Érdemes tehát végignézni az életeden, a kapcsolataidon, hogy hol érzed az elakadást. Miben nem vállalod fel önmagad, és miért nem változtatsz? Ez a tisztánlátás segíthet abban, hogy az utadra léphess, és felszabadultan azt tehesd, ami előre visz, nem pedig megrekeszt.

Ha pedig te jól érzed magad, akkor a többiek is követni fognak. Vagyis egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy élettelivé válnak a kapcsolataid, mert olyan emberek vesznek körül, akik szintén az örömteli életre mondanak igent.

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

Ahhoz, hogy ne érezd magad börtönbe zárva, hogy ne magányosan éld a mindennapjaidat, nagy segítség lehet, ha magabiztos vagy. Mit is jelent ez? Hogy bízol magadban. Hiszed azt, hogy képes vagy döntéseket hozni, lépni, cselekedni. Érzed azt, hogy képes vagy rá, mert már annyi mindent megoldottál eddig is.

Bízz abban, hogy az életed eddigi helyzetei, szereplői nem véletlenül jelentek meg az életedben! Tapasztalatokat szereztél általuk, és ezek a tieid. Ezekből meríthetsz erőt, ez már benned van! Ez a tudás a belső erőforrásod, és bármikor felhasználhatod, ha új, megoldásra váró helyzet előtt állsz.

Lépj hát ki a saját börtönödből, bontsd el a korlátaidat, és dönts úgy, hogy a magányosság helyett a kinyílást, aktivitást, életigenlést választod! És bízz magadban, hogy ez sikerülni is fog!

 

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó, coach, tréner, Theta Healing konzulens

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 04 február 2018 19:56
Értékelés:
(1 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449