TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Egy kecskeméti öltöztetőnő jótanácsai 2018-ra
15
2018 febr.

Egy kecskeméti öltöztetőnő jótanácsai 2018-ra

Fotó: Petróczi Réka - petroczireka.hu Fotó: Petróczi Réka - petroczireka.hu

 

Pázmány Patríciával, a megújult, kibővült, újranyitott Nefrit Stílus tulajdonosával - aki magát csak öltöztetőnőként aposztofálja - elkalandoztunk a 2018-as divat őrületeiben: kiveséztük a hasitasi létjogosultságát, együtt örültünk a vidám színek érkeztének, barátkoztunk a kordbársony viselésének gondolatával. 

 

Nefrit gyöngyszemek

 

Trendalelke: Mik azok a divathullámok, amiket érdemes meglovagolnunk 2018-ban?

Pázmány Patrícia: Egy nagyon izgalmas, francia divathullám érkezik 2018-ban, ebből rögtön ki is emelném a svájci sapkát és a ballonkabátot. Együtt fantasztikusan néznek ki. DE! Mindig át kell gondolni, a helyi miliőbe hogyan illeszthető be egy adott divatmorzsa. Kecskemét nem túl nagy város, nem mondom, hogy egy svájci sapkás hölgy után megfordulnak az ámulattól, de egy széleskarimájú kalap már lehet túl feltűnő jelenség is. A svájci sapkának minimális a melegítő funkciója, de annál dekoratívabb. Buzdítok mindenkit a viselésére! Hozzá azonban dukál egy kis smink és egy letisztult, csinos öltözék.

A legmegosztóbb minden bizonnyal a hasitasi térhódítása idén: vagy nagyon utálja valaki, vagy rajong érte. Meglepő talán, de az üzletemben már adtam is el belőle néhányat. Praktikussága vitathatatlan, és egy-egy stílusos kreálmány csinosabb megjelenéshez is passzol. Persze nem helyettesíti a klasszikus, feneketlen női táskát, és ne is akarjunk abba az irányba elmenni, hogy minél nagyobb hasitasit kutatunk. Legyen akkora, amibe elfér a telefon, egy kis pénztárca, kulcs és zsebkendő, semmivel sem méretesebb!

A feltűnő, óriási fülbevalókkal kapcsolatban nagyon vigyázni kell az anyagokkal, mivel ha nehéz az ékszer, látványosan húzni fogja a fülcimpánkat, illetve ezek viselése is kor-, frizura- és alkatfüggő. Akinek rövidebb a nyaka, nem mutat rajta előnyösen egy hosszú fülbevaló. Akinek kerek az arca, borzalmas összképet szül egy hatalmas karika. Ha megtaláltuk azt, ami nekünk jól áll, a súlya is megfelelő, akkor nyugodtan viseljük, de fontos, hogy ilyenkor a többi kiegészítő már nem lehet hangsúlyos. Elég egy gyűrű, nyakláncot semmiképp ne tegyünk fel!

Ugyancsak újra sikk lett a rojt, erre is csak annyit mondanék, hogy finoman, ízlésesen építsük be a megjelenésünkbe, ne egy függöny jusson rólunk az emberek eszébe.

A cipődísz úgy gondolom, inkább csak egy hóbort lesz, amit a fiatalok nagyon imádnak majd, szárnyalhat a kreativitás és a DIY. Valószínűleg a komolyabb márkák nem fogják agyondíszíteni a cipőiket, de nagyon minimális csillámot például azért el tudok képzelni úgy is, hogy a kevesebb több elvét követem.

Amivel egyáltalán nem tudok azonosulni, azok a hangsúlyos márkanévfeliratok. Nem véletlen, hogy a csúcsmárkák most is a lehető legdiszkrétebben tüntetik fel a nevüket. Ha farmerhoz egy darabot beszerzünk, ám legyen, de csak szigorúan a vékonyabb testalkatúak, mivel nagyít.

Azt tanácsolom, semmit sem kell csak azért erőltetni, mert éppen sikkes, hisz olyan széles palettájú a divat, hogy biztosan mindenki megtalálja benne önmagát.

 

A csiki-csuki mellény és a hivatásos öltöztetőnő esete

 

Eltűnik a slim fit farmer. Mely alkatok lélegezhetnek fel, és ki az, aki könnyekkel búcsúzik tőle? Bárkinek jól állhat a bőszárú vagy a buggyosabb naci, ami most éli majd fénykorát?

Nem tartom hosszú életűnek az elgondolást, hogy száműzzük az elasztánt a nadrágokból, hiszen nem szeretjük a merev anyagokat. Kényelmetlen, és nagyon keveseknek áll jól, talán ha a hölgyek 5 százalékán szépen mutat. A cipő alá érő bőszárú nadrág pedig teljesen életképtelen a hétköznapokban, képzeljük csak el magunkat, amint futunk a busz után… A boka és térd között elvágott, bőszárú gatyát pedig inkább el sem akarom képzelni.

 

Kiegészítőre fel!

 

Visszatér a kordbársony. Mikre figyeljünk ezzel kapcsolatban?

Csak az őszi/téli szezonra tudom elképzelni, mivel dupla anyag, tehát melegít. Emellett nagyít is. Ráadásul kevés cég tud strapabíró kordbársonyt gyártani, márpedig szeretünk hosszabb távra vásárolni.

 

Szomjazzuk a színeket

 

2018 színének az ultraviolát választotta a Pantone, tavaszi/nyári színeik között pedig igazán inspiráló, vidám színek szerepelnek, például a virágzó dália, a koktélparadicsom, a madársárga, a palotakék vagy a lime punch. Melyekkel kell csínján bánnunk és melyek jelenhetnek meg nagy felületen, harsányabban is rajtunk - persze színtípusunknak megfelelően?

Az ultraviolától sokan idegenkednek első hallásra, biztosra veszik, hogy nem áll jól nekik. Viszont rengeteg helyről kapjuk folyamatosan az impulzusokat, tv műsoroktól a csomagolóanyagokig, így előbb vagy utóbb úgyis belopja magát a szívünkbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy tetőtől talpig lilába kell öltöznünk, apró kiegészítőkkel is bevihetjük a ruhatárunkba az év színét. De elképzelhető, hogy meglátunk egy ruhát, beleszeretünk a szabásába és az anyagába, és annak ellenére, hogy lila, felpróbáljuk, majd rájövünk, mégiscsak összeillünk! Arra biztatom a hölgyeket, próbáljanak meg nyugodtan olyan ruhát is, ami elsőre komfortzónán kívülinek hat!

Télen eddig feketébe és szürkébe burkolóztunk. A Pantone ezt is fel akarta dobni, behozták a palettára a kókusztej ihlette törtfehér színt, ehhez a lágy és finom színhez pedig bizonyára bátrabban fogunk élénk színeket társítani madársárgától a lime punchig. Utóbbival kapcsolatban tanácsolnám, hogy mindenképp bánjunk óvatosan, hacsak nem az a cél, hogy kirívóak legyünk. Alapvetően minden színnél számít a kor, az alkat, a színtípus, stb., de azt gondolom, a többi év színével lehetünk merészebbek.

A madársárga mellett a koktélparadicsom is kimondottan vidám, üde, ehhez nagyon sok mindent fogunk tudni passzítani, láttam már az ultraviolával is összepárosítva, határozottan tetszett!

 

 

Összességében marad a nagy összevisszaság, tehát továbbra is viselhetjük a virágosat a kockással, az edzőcuccot magassarkúval?

Össze lehet hozni a hétköznapokban az összevisszaságból is a harmóniát, de igényesen: egy csajos ruhához felvehetünk tornacipőt, természetesen nem azt, amiben edzeni járunk… Mindez egyébként a túl nagy dömpingnek köszönhető, elképesztően nagy a kínálat, nem nagyon tudnak már új dolgokat kitalálni.

 

Képek inspirációgyűjtéshez:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 16 február 2018 08:51
Értékelés:
(12 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449